Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Pred nedavnem jsem resil problem cukani pri prudkym pridani plynu a ten jsem vyresil tim, ze jsem zmensil vzdalenost elektrod na svickach. Koupil jsem svicky Champion EON 2 - jsou to plynove svicky.

Pak jsem slysel par ohlasu, ze ty plynovy svicky nestoji za nic, tak jsem vcera koupil opet Champion, ale obyc. predepsany primo pro 406ku s timhle motorem.

Dal jsem je tam a je to naprosto to samy.

to prece neni normalni, ze kdyz koupim novy svicky, ze musim nastavovat vzdalenost elektrod, nebo jo?

Pokud bych ty svicky nechal tak jak jsou, tak pri vetsim pridani (nejvic pri nizsich otackach) to proste nejede - nevim, jak to popsat ... jakoby tomu neco chybelo (jakoby se to zahlcovalo), jenomze zavadu v palivovym filtru a vubec v palivu bych asi nehledal, protoze to dela na benzin i na plyn. Vzduchovej filtr mam novej.

Spis nekde v elektrice, jenomze kde - rampu s civkama mam taky novou. Tak uz fakt nevim.

Pokud zensim vzdalenost elektrod, je to dobry, ale to prece neni reseni.

Odesláno

pokud mas svicky Champion RC10YCC tak by mely mit mezeru 0.9mm pro jiny typ svicek je treba zjistit doporucenou mezeru vyrobcem svicky

Odesláno

Jenomze doporucena mezera prece je od vyrobce nastavena, ne? Na to znaceni zitra mrknu, ale myslim si, ze jestli to jsou tyhle svicky a maji 0.9mm, tak to by mozna ani nejelo. Na tech EONkach mam ted nastavenych 0.5mm - jedinej zpusob, aby to necukalo. Uz jsem z toho uplne zoufalej. Skoda ze nemam moznost se svezt v jine 406tce se stejnym motorem a porovnat to. Myslim ted ten rozjezd od spoda. Mam proste pocit, ze to je takovy uduseny.

Odesláno

Rozjezd odspoda je u me taky udusenej. Pristi vikend jedu na Korenov, tak bychom se mohli treba domluvit, ale radsi az v tom Korenove, jestli si chces udelat vejlet. Vezu tam tri sudy piva a tunu chlastu, takze by se ti to zdalo uduseny stoprocentne :-D

Odesláno
Původně zaslal: Fx

Rozjezd odspoda je u me taky udusenej. Pristi vikend jedu na Korenov, tak bychom se mohli treba domluvit, ale radsi az v tom Korenove, jestli si chces udelat vejlet. Vezu tam tri sudy piva a tunu chlastu, takze by se ti to zdalo uduseny stoprocentne :-D

To by nebyl spatnej napad, tak dej pak vedet :)

Odesláno

Normálně u benzínu se dává na svíčky 0,9 mm, :myslim;)

ale na LPG já musím u AG plynu nastavovat na svíčkách max. 0,7 mm (svíčky BOSCH SUPER plus +8). :myslim:super

[upravil dne 27/4/06 Pinďa]

Odesláno

Ja nic nenastavoval, proste jsem svicky nechal vymenit v peugeotu a taky dobry, mam na nich najeto uz asi 20 000, takze :myslim ?

Odesláno

kupoval sem taky nove svicky zatah od spodu se trochu zlepsil,ale stejne to neni nic moc,nejhorsi je to na 1 kvalt,kdyz na to slapnu tak do rychlosti 25-30 km/h se skoro nic nedeje a pak to vystreli,jenze to uz su pri rychlosti 35-40 km/h asi hodne vysoko ve votackach,tak musim dat hned 2 kv.

to petr x jestli na neco prijdes tak dej vedet

Odesláno

ono to je totiz u tehle 16V motoru normalni, musi se proste tocit vyssi otacky, pokud se jezdi tak aby otacky neklesaly pod 3000, je to hodne svizny auto Akcelerace na jednicku,kdyz se vytoci na 5000 je myslim dost slusna, jediny co by to chtelo zkratit drahy radici paky, jsou zbytecne dlouhy

Odesláno

to ferry to jo v tech vyssich je to ok ale ten prechod je fakt dost divnej neco jako kdyz by seplo turbo :),proste naraz,nevim v kolika otackach to je nemam otackomer,ale tipuju to tak na ty 3 litry

Odesláno

no zhruba tak do 2800 to moc netahne, zvlast kdyz se treba pri nizsi rychlosti chces rychleji rozjet na nektery z vyssich rychlostnich stupnu, pro sviznou jizdu to chce casteji radit a drzet motor v otackach

Pri podrazovani je dobry pouzit meziplyn ( s vymacknutou spojkou ), tim se motor udrzi ve vyssich otackach a je to pak hladsi jizda

[upravil dne 28/4/06 Ferry]

Odesláno

2 Ferry: No ale to je chování za normálních podmínek - my tu řešíme problém, který způsobuje to, že to auto od nízkých otáček nejede skoro vůbec!!! Když prostě třeba na křižovatce šlápneš na plyn, tak se to úplně zadusí a vůbec to nejede, otáčky hodně pomalu a trhaně lezou nahoru až kolem cca 3000 to najednou trhne a začne to celkem normálně zrychlovat (s občasným trhnutím). Prostě to je jako by to jelo jen na 3 hrnky... Občas pomůže povolit plyn, pak se to většinou chytne.

Každopádně se s tím autem vůbec nedá jezdit.

Mám to teď už 8 dní v servisu, tak třeba dneska budu vědět víc...

Odesláno

Tak jak na to tak koukam, tak jsme na tom vsichni skoro podobne. To, ze to chce otacky - s tim uz jsem se smiril, je to tim 16ti ventilem, uz jsme to tu resili. Pokud jde o 1. rychl. stupen, tak to ma zatah slusnej, jenomze kdyz tam dam dvojku a chci pokracovat ve sviznym zryhleni, tak nesmim tolik slapnout na plyn, jinak se to jakoby zadusi. Chce to v nizsich otackach min plynu a pak tomu nalozit. Ale me slo spis o to, ze mi to proste nejede ANI NA BENZIN, kdyz mam odtrh na svickach nastavenej od vyrobce. Ted mam 0.5mm a je to v pohode. Jede to v pohode, jenomze to ale prece neni normalni, drive to jelo s vetsim odtrhem. No a na plyn to je vubec spatny. Tech 0.5mm odtrh je ted optimalni. Ale chtel bych prijit na zavadu, cim to je, ze musi bejt ten odtrh tak malej.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...