Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Servo - posilovač řízení Peugeot 407 coupe


z.peugeot407.coupe

Recommended Posts

Peugeot 407 coupe (2006 , 2.2 , 120Kw)

Zdravím , včera večer jsem přišla do auta abych odjela z práce domů a rozsvítila se kontrolka ( chyba -servo -defekt ) v červené barvě s vykřičníkem a střídala se s nápisem ( servis ) snad to píší správně , auto je v Němčině . 
 

Než jsem ovšem dorazila domů ( mám to cca 10 Km ) auto mi bloklo volant rovnou v zatáčce a byla jsem ráda že jsem zrovna jela pomalu … zastavila jsem na krajnici , auto vypla , znovu nastartovala a dojela bez problému domů . Dnes ráno jsem se rozjela do města a opět kontrolka ale bez blokace , pak zhasla a nic , na cestě domů už v garáži v obchodním centru se rozsvítila znovu a rovnou se zablokoval volant … vše jsem zopakovala 3x ale volant byl stále zablokován , po cca 5 minutách zoufalství ještě jednou a nakonec volant povolil a já dorazila domů , nic méně auto blikalo a pískalo celou cestu domů a já se bála zda-li v pořádku dojedu . V sobotu , tedy 3 dny zpět jsem po práci nenastartovala , ukázalo se že byla z ničeho nic baterie k.o. , koupila jsem novou a silnější . Auto jezdí ale hlásí tuto chybu a má tento “servo” problém .

Nemám jej ani rok a stále do něj jen vrážím peníze , prosím o radu . Auto potřebuji minimálně měsíc než nějak vyřeším případnou koupi jiného vozu . Děkuji za každou dobrou radu . 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj, bude to chtít servis s diagnostikou, resp. aby se na to podíval odborník, těžko tohle někdo opraví od kompu :myslim

jinak tahle auta už něco pamatují a potřebují buď majitele co si umí poradit, nebo majitele s plnou peněženkou, doporučuju opravit, prodat a koupit něco snáze opravitelného v česku 😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano , nemám problém peníze do auta vrážet … nic méně když jednu závadu odstraním , ukáže se nová a tohle mě nebaví . Takže auto půjde hned jak koupím jiné , snad během příštího měsíce ve stavu v jakém v té době bude , dle toho se bude odvíjet i cena ale to je jiné téma , jen potřebuji dojíždět do práce , tedy nějak tuhle další záhadu vyřešit . Takže diagnostika a tam se ukáže co to přesně je a budou schopní určit i cenu opravy , chápu to dobře ? Díky 😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobře , kouknu se … děkuji .
 

Nic méně jsem dnes došla do auta abych mohla odjet do města a auto se rozhodlo že mám smůlu , šla jsem tedy kouknout na pojistky a nic jsem neobjevila , tak jsem si vzpomněla že tento problém nastal cca 2 dny po výměně baterie ( stará a ještě slabá po předchozích majitelích jak jsem při výměně zjistila ) byla nahrazena novou a silnější … Odpojila jsem tedy baterii a zase zapojila , vše pořádně dotáhla světě div se , kontrolka zhasla a zatím to vypadá že je po problému . Ovšem , nechci to zakřiknout . Toť má dosavadní zkušenost .   

Upraveno uživatelem z.peugeot407.coupe
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pojistka od servomotoru není v pojistkové jednotce motoru ale pod ní mezi maxi pojistkami. Je třeba jednotku BSM - pojistkovou jednotku motoru - vyndat a pod ní jsou další pojistky. Nepamatuju si přesně která, ale jedna z prostředních. Tuším že 80A pojistka je od serva. Dělalo mi to úplně stejně a pojistka měla špatný kontakt přes jednu nožičku která byla poškozená. Výměna pojistky za 20kč a problém vyřešen. 

 

Jinak s tou baterií to může souviset...Ono by na tohle krásně odpověděla zmíněná diagnostika která by napsala co se auto nelíbí. Pokud je tam podpětí na síti tak to dělá baterie, pokud jiná chyba v servu tak je špatná pojistka nebo odchází servo, případně ukostření.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...