FaCry79 Odesláno 4. duben 2022 Odesláno 4. duben 2022 Ahoj, odešla mi baterie (změřil jsem ji) a už jsem ani nezamknul auto.. Vyměnil jsem ji, ale píše mi to stále pouze Economy Mode, sešlápněte brzdu a zmáčknete Start a nic se neděje. Jediné co můžu, je zamknout auto a to se ani nezklopí zrcátka.. Zkoušel jsem propojit i mínus na baterii s kostrou a stále nic.. Nevíte někdo co s tím? Peugeot 508 sw 2.2 150kw rok 2014 automat Citovat
MJSytic Odesláno 4. duben 2022 Odesláno 4. duben 2022 Při výměně jsi postupoval podle manuálu? Počkal jsi po připojení nové cca 2min než si s autem začal něco dělat? Citovat
FaCry79 Odesláno 4. duben 2022 Autor Odesláno 4. duben 2022 Ano, čekal jsem asi 5 minut.. Nepotřebuje to nějak oživit přes diagnostiku? Citovat
MJSytic Odesláno 4. duben 2022 Odesláno 4. duben 2022 Ne. Nikdy jsem nic oživovat nemusel a to jsem baterii odpojoval několikrát Jestli jsi si jistý, že jsi nezapomněl nic zpět připojit, tak zkus jedině po usnutí (až zhasne kontrolka převodovky) baterii na 30min odpojit, a pak jí zase připoj a počkej po připojení, až auto zase usne. Pak ho teprve otevři a uvidíš. Citovat
davidse Odesláno 4. duben 2022 Odesláno 4. duben 2022 (upraveno) Zkontroluj multimetrem jestli má nová baterka správné napětí nabitaá baterka má mít 12,6 - 12,8 V pokud má méně je ji potřeba nabít Upraveno 4. duben 2022 uživatelem davidse Citovat
FaCry79 Odesláno 4. duben 2022 Autor Odesláno 4. duben 2022 Ještě než jsem odpojil tu starou baterii, tak jsem zkoušel asi 15x nastartovat a ve finále mi to napsalo Gear fault, reppair needed, ale to předpokládám, že mi systém odpojil převodovku.. Baterie je plně nabitá, tak prostě nevím.. zkusím ji odpojit a uvidíme no.. Ale tam je přístup jak k penězům Citovat
MJSytic Odesláno 4. duben 2022 Odesláno 4. duben 2022 Odpojení baterie se dělá vycvaknutím svorky na + A k tomu je přístup úplně normální... Citovat
Akoc Odesláno 4. duben 2022 Odesláno 4. duben 2022 @FaCry79 Pred odpojením + pólu batérie boli skutočne všetky spotrebiče vypnuté? To znamená, rádio off, zhasnuté všetky vonkajšie a vnútorné svetlá, zatvorené všetky okná, dvere a kufor, stierače off, vypnuté zapaľovanie. Musí zhasnúť aj ukazovateľ celkových km na prístrojovej doske. Inak je BSI stále aktívne. Odporúča sa ešte počkať až 4 min a až potom batériu odpojiť. Po pripojení počkať aspoň 1 minútu, kým sa aktivuje elektronika a až potom naštartovať. Citovat
FaCry79 Odesláno 4. duben 2022 Autor Odesláno 4. duben 2022 Před odpojením bylo auto odemknuté, ještě to zkusím celé přepojit a počkat jak píšeš a dám vědět.. Citovat
FaCry79 Odesláno 5. duben 2022 Autor Odesláno 5. duben 2022 Tak jsem dodržel přesně všechno a nic se neděje.. budu sem muset asi nahnat někoho s diagnostikou.. Citovat
MJSytic Odesláno 5. duben 2022 Odesláno 5. duben 2022 Hmm, tak to je nemilé A fakt jsi nezapomněl na nějaký konektor/kontakt při té výměně? Citovat
davidse Odesláno 5. duben 2022 Odesláno 5. duben 2022 Zavolej do autorizáku mohou ti poradit popřípadě odtáhnou auto a opravit Citovat
skorpion Odesláno 6. duben 2022 Odesláno 6. duben 2022 A co pojistka na startér? Těmi neustálými pokusy se špatnou baterkou mohla prasknout. Jestli to chápu dobře, tak auto na odemčení normálně reaguje, vyzve k sešlápnutí brzdy a zmáčknutí Start a potom udělá co? Rozsvítí se kontrolky? Ta nová baterie je dobitá? Je tam daná stejná kapacita baterie jako ta předchozí? Citovat
FaCry79 Odesláno 6. duben 2022 Autor Odesláno 6. duben 2022 Všechno jak píšeš je v pořádku, stejná baterie, plně nabitá.. Přijel kamarád z Peugeotu a zjistilo se, že má špatný dotek nějaký konektor u řídící jednotky baterie, tak ho vyměnil a už všechno normálně jede.. Oprava prakticky za nula, ale koho by tohle napadlo?? Děkuji všem za reakce Chip ohodnotil 1 Citovat
skorpion Odesláno 6. duben 2022 Odesláno 6. duben 2022 Tak to je asi nejlepší varianta, že byl jen špatný kontakt pravděpodobně na té jednotce na baterii. Citovat
FaCry79 Odesláno 6. duben 2022 Autor Odesláno 6. duben 2022 Přesně tak, baterie sice odešla, ale tak to se stává.. Citovat
George97 Odesláno 22. červenec 2022 Odesláno 22. červenec 2022 Zdar, je mozné že při výměně baterie mi přestalo fungovat automatické zapinání světel? Citovat
skorpion Odesláno 22. červenec 2022 Odesláno 22. červenec 2022 Tak možný to samozřejmě je. Nechal si před odpojením uspat jednotky? Novou baterku máš dobitou? Světla jinak normálně svítí? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.