Garfield Odesláno 20. duben 2006 Odesláno 20. duben 2006 Mám problém, už fakt nevím, koho se zeptat, a Medvěd s Helčou která by asi věděla, se vyhřívají v Egyptě... Prosím prosím, nevěděl by někdo z vás? Věc se má tak: Obrátil se na mě můj nedůležitější zákazník z Hong Kongu, že hodlá i s manželkou a dvěma dcerami pocestovat po střední Evropě. Hodlají přiletět do Bratislavy, a po shlédnutí slovenských krás přijet Z BRATISLAVY DO PRAHY VLAKEM, neb to považují za dobrý nápad, obhlížet na tak dlouhé trase z oken vlaku takovou exotiku jakou je SR a ČR krajina. A jak zní dotaz? Jestli se dá tenhle nápad doporučit, čili jestli jezdí Blava-Pha nějaký vlak jakž takž kulturní, čistý, bezpečný, nepřeplněný např. vodkujícími a pivujícími UK dělníky... Já osobně jsem už 15 let v žádném vlaku neseděl, natož takovémhle, a všichni mí známí jen kroutí hlavou. A já musím tu informaci sehnat, přece jen mi šikmoočka zadává dost práce... Nevěděl by někdo, nevlakujete někdo, prosím prosím moc? Pokud ano, díky předem! Citovat
Guest DD Odesláno 21. duben 2006 Odesláno 21. duben 2006 Kolega jezdil do Blavy vlakem, zeptam se ho a dam vedet. Rikal, ze to neni vubec spatny. Citovat
lampa Odesláno 21. duben 2006 Odesláno 21. duben 2006 primo jezdi myslim par vlaku, nektere jezdi pres breclav, blavu do madarska, a ty jsou docela v pohode, kdyz si koupi prvni tridu, tak jsou docela dost vysmati, protoze tam malo kdo jede, i kdyz byly casy, kdy i jednicka byla natriskana akorat nevim co za tu krasu z toho okna uvidi, podel te trati toho moc neni Citovat
Marton Odesláno 21. duben 2006 Odesláno 21. duben 2006 To Garfield: Takze par krat som tuto trasu cestoval aj busom a jeden krat vlakom. (davnejsie) v tom case bolo cestovne busom asi polovicne oproti vlaku. v Buse mozes iba sediet zatial co vo vlaku sa da aj pohybovat. Ale nie o tomto som chcel. Co je pre Teba dolezite, doporucujem pouzit vlak triedy IC alebo EC pripadne pre viac komfortu prvu triedu. Myslim ze UK (snad je to ukrajina :-) ) delnici tam nebudu, pretoze ti by cestovali vrchom cez Zilinu. Vacsina tychto rychlikov ide z Blavy alebo z Budapesti do Prahy alebo pokracuju dalej smer Germania. Inak cesta zaberie radovo 4 hodky a 10-15 minut a je to cca 400km po dialnici je to asi 330km Neviem, ako rychlo to potrebujes vediet, keby nieco tak sa ozvi... [upravil dne 21.4.06 Marton] Citovat
jbily Odesláno 21. duben 2006 Odesláno 21. duben 2006 Poradím - jestli to je tak důležitý zákazník, tak ho nevystavujte nebezpečí cestování vlakem po krajích českých a slovenských, vemte auto / půjčte si minibus a udělejte jim výlet po opravdu krásných místech směrem na Blava-Praha (jižní Morava, Vysočina - mimo dálnici, ...). Jednak nezažijí šok z ČD a pak možná i něco uvidí, pokud je svezete správným směrem. V Honkongu jsem nebyl, ale třeba cestování vlakem jen po Thajsku je komfort nesrovnatelný ani s tím našim slavným Pendolínem... [upravil dne 21/4/06 jbily] Citovat
Netopýrka Odesláno 21. duben 2006 Odesláno 21. duben 2006 Garfielde, ja jezdila s vlaky ze Slovenska celou školu a celkem pohoda...doporučuju ale příplatkové, protože tam nebude hromada cikánů z Košic - ale zase je fakt, že pokud chtějí tvoji známí z Hong Kongu zažít adrenalin, tak to zas doporučuju....poblitý a smradlavý vlak plný sprostých cikánů určitě ještě nezažili :-/// Ale je to uz 4 roky zpatky, tak treba ze Slovenska jezdi jen sami kultivovani cestujici....:-) Jinak pekne jsou Expresy (oznaceny jako Ex - ne R, to jsou obyč rychlíky), nebo standardne EC :-) Citovat
Netopýrka Odesláno 21. duben 2006 Odesláno 21. duben 2006 Heledte lidi neblbnete, ty nase Ceske drha y nejsou tak zoufale, ja dojizdela od roku 1993 do roku 2003 denně a za těch 10 let se dráhy výrazně vylepšily... Velmi pohodlně se cestuje těmi Expresy - ten, co jezdil ze Slovenska a ja do nej nastupovala v Havlickove Brode, byl jako letadlo, s obsluhou, a to bez priplatku, proste nadhera... Myslim, ze se jmenoval Dunajska Strela, nebo tak nejak... Citovat
domikra Odesláno 21. duben 2006 Odesláno 21. duben 2006 ja jsem jezdil vlakem-exprese(jmenoval se Baník) Ostrava-Prešov,nebýlo to nejhorší,ale to už je 22 let:aut Citovat
jbily Odesláno 21. duben 2006 Odesláno 21. duben 2006 No, já reagoval na to, co Garfield napsal - je to jeho \"nejdůležitější zákazník z Hong Kongu\" a péči o nejdůležitější ztákazníky si každý představí asi jinak, já rozhodně ne tak, že je nechám jezdit vlakem. To? můj pohled na věc. A moc optimistický ve věci kvalit ČD bych nebyl. Zkusil jsem v zimě IC Manažer (OVA - PHA a zpět), ve své době (před Pendolínem) asi nejluxusnější souprava v ČR, nebo to aspoň cenově ČD za ní vydávali. Víckrát už to neudělám... Pendolíno jsem zkusil taky a byl jsem jeden z těch š?astlivců, kteří skončili u Olomouce... Citovat
domikra Odesláno 21. duben 2006 Odesláno 21. duben 2006 Ale až jsem si koupil své první auto(š-120)tak jsem poznák kultúru cestovaní a od té chvile jsem jel jenom jednou vlakem a to kvůli potomkům aby taky poznály dopravu vlakem Ostrava-Ostravice:D Citovat
oddie Odesláno 21. duben 2006 Odesláno 21. duben 2006 Konkrétní vlak neporadím, ale neviděl bych to jako žádnou katastrofu, IC/EC do I.třídy bude víc než v pohodě. A ti lidé tak jedou zřejmě proto, aby něco viděli, tak s tím asi tak trochu počítají, ne? Jinak by letěli přímo do Prahy... Po tom, co jsem před x lety vozil dost významného zahraničního obchodníka s manželkou po ČR otřískanou 205-kou, protože chtěl vidět realitu a ne umělé a kašírované pětihvězdičkové výlety sloužící jen k jejich oškubání, se ani tolik nedivím. Tehdy jsem se divil hodně, proč si dotyčný bydlící v hotelu na Václaváku prostě nenajme hotelový mercedes s řidičem, a radši si shání přes x známých někoho vyloženě místního, ale vysvětlení bylo jednoduché, prostě chtěl vypadnout z toho luxusu, chtěl vidět syrovou krajinu a ne kulisy pro turisty, zajít do normální české hospody, a nevypadat na první pohled jako kavka. Citovat
Garfield Odesláno 21. duben 2006 Autor Odesláno 21. duben 2006 Původně zaslal: jbily Poradím - jestli to je tak důležitý zákazník, tak ho nevystavujte nebezpečí cestování vlakem po krajích českých a slovenských, vemte auto / půjčte si minibus a udělejte jim výlet po opravdu krásných místech směrem na Blava-Praha (jižní Morava, Vysočina - mimo dálnici, ...). Jednak nezažijí šok z ČD a pak možná i něco uvidí, pokud je svezete správným směrem. V Honkongu jsem nebyl, ale třeba cestování vlakem jen po Thajsku je komfort nesrovnatelný ani s tím našim slavným Pendolínem... [upravil dne 21/4/06 jbily] ODDIE trefil hřebík na hlavičku. Je to přesně tak. Thajsko znám taky, proti Hong Kongu je to ale zaplivaná rozvojová země (bez urážky). Asi kdo v Hong Kongu nebyl, těžko se to chápe. Hong Kong je kus New Yorku v Asii, jen o dost bohatší. Procestoval jsem kus světa a hned tak z něčeho si na zadek nesednu, ale Hong Kong - tam jsem si sedl, to se dá těžko vykládat, tam se musí jet. Asi jako vám každý řekne kdo byl poprvé v USA - to není jiná země, to je jiný svět. Taky třeba maně vzpomínám, jak už v roce 1997 těsně před skončení britské vlády jsem si tam chtěl koupit videokazetu, protože bylo foggy a město se nedalo točit. Tož mi srdce zaplesalo, když jsem našel obchoďák His Master-s Voice. Zajdu tam a vykládám prodavači, co chci, protože jsem tam VHSky nikde nemohl najít. Napřed nechápal, pak si zavolal kolegyně a ukazovali si mě jako hodně exotické zvíře: Představte si, holky, že tenhle pán shání záběry města na MAGNETICKÉ PÁSCE! Vy jste přijel z Evropy, že? Byl jsem za neadertálce vylezlého z jeskyně. Jinak krám plný věcí jak na nosičích, které jsem poznal - CD, DVD, MD, tak nosičích, které ani dnes neznám a mnohé z nich už asi ani neexistují, protože se prostě v konkurenci nejspíš DVD neprosadily. Ale měli je tam. Pro obyvatelstvo není evidentně problém koupit jakýkoli přehrávač a když se pro něj za rok dva přestanou vyrábět nosiče, tak ho s klidným svědomím vyhodit, díky cenám elektroniky, o jakých se nám Evropanům ani nezdá. No nic. Ti lidé sem nejedou pracovně, ale na dovolenou do skanzenu, pro ně je to úžasný zažitek a proto také odmítají cestovat po Evropě letadlem, autem a bydlet v hotelích majících víc než tři hvězdičky. Tak to chtějí, to jsou pro ně zážitky - ani ten největší komfort, co Praha umí nabídnout, se nevyrovná tomu, na co jsou zvyklí a hledají přesný opak. Tak to na vysvětlenou, proč \"JE NECHÁM JEZDIT VLAKEM, KDYŽ JSOU PRO MĚ DŮLEŽITÍ\". Prostě jak to napsal Oddie, přesně proto. No a tady jsem prosil, kdo mi může co poradit, protože zase si nechci vzít na svědomí, že by jim ve vlaku nějaký opilý černočech nebo černoslovák nebo úkáčko obtěžovalo dcery nebo je banda okradla (svého času jezdili košičtí černoslováci), když uvidí cizince a líbily by se jim třeba RADO za nějakých 100 tisíc korun, co můžou šikmoočkovi stáhnout ze zápěstí. Takže zatím díky všem za rady a kdyby někoho ještě něco napadlo, tak prosím sem s tím! Díkes. Citovat
Boob Odesláno 21. duben 2006 Odesláno 21. duben 2006 Doporucil bych EC Slovenska strela a nebo EC Hungaria . Oba tyto vlaky jsou tvoreny z klimatizovanych vozu a myslim źe komfort cestovani bude na dobre urovni. Citovat
Ventil Odesláno 22. duben 2006 Odesláno 22. duben 2006 Obcas musim z duvodu nedostatku sluzebnich aut, jezdit do Prahy vlakem a ze svych zkusenosti vim, ze 1.trida vlaku IC a EC se az tak zasadne nelisi od kupe 2.tridy. Obcas poskubane sedacky, nefunkcni okna, spinave koberecky... Proto doporucuji radeji vlak SC (tudiz Pendolino), je zde sice mensi riziko, ze do Prahy nedojedou (resp. dojedou \"obycejnym\" IC/EC/Ex vlakem), ale ta pravdepodobnost je nyni po unoru jiz minimalni. Navic 1.trida a 2.trida je zde opravdu rozdil a vozy 1.tridy jsou (alespon zatim - dokud to vandalove neznici) vyborne, alespon tedy z naseho pohledu. Z jejich pohledu treba nase 1.trida Pendolina (tj. to nejlepsi co ve vlacich mame) bude opravdu pripadat jako \"adventura\" a splni to jejich dobrodruzny cil, kvuli nemuz tuto cestu podnikaji :-) Citovat
Boob Odesláno 23. duben 2006 Odesláno 23. duben 2006 Původně zaslal: Ventil Obcas musim z duvodu nedostatku sluzebnich aut, jezdit do Prahy vlakem a ze svych zkusenosti vim, ze 1.trida vlaku IC a EC se az tak zasadne nelisi od kupe 2.tridy. Obcas poskubane sedacky, nefunkcni okna, spinave koberecky... Proto doporucuji radeji vlak SC (tudiz Pendolino), ..... To je taky moznost , ale rekl bych ze zbytecne slozita.Museli by z Bratislavy vlakem pres Zilinu do Ostravy a tam presedat na SC Pendolino. Rekl bych ze jednodussi by fakt bylo jet primo z Bratislavy do Prahy bez prestupu vlaky EC Hungaria nebo Slovenska strela. Bude to pro ne rychlejsi,pohodlnejsi a levnejsi .... Citovat
Ventil Odesláno 23. duben 2006 Odesláno 23. duben 2006 Původně zaslal: Boob Původně zaslal: Ventil Obcas musim z duvodu nedostatku sluzebnich aut, jezdit do Prahy vlakem a ze svych zkusenosti vim, ze 1.trida vlaku IC a EC se az tak zasadne nelisi od kupe 2.tridy. Obcas poskubane sedacky, nefunkcni okna, spinave koberecky... Proto doporucuji radeji vlak SC (tudiz Pendolino), ..... To je taky moznost , ale rekl bych ze zbytecne slozita.Museli by z Bratislavy vlakem pres Zilinu do Ostravy a tam presedat na SC Pendolino. Rekl bych ze jednodussi by fakt bylo jet primo z Bratislavy do Prahy bez prestupu vlaky EC Hungaria nebo Slovenska strela. Bude to pro ne rychlejsi,pohodlnejsi a levnejsi .... 2 Boob & all others: Omlouvam se za nepresne vyjadreni...Samozrejme sem nemel na mysli cestu pres Zilinu a Ostravu.... Myslel jsem, ze SC Pendolino se jmenuji vsechny vlaky na kterych jezdi tyto vozy, tj. i severni trasa a trasa Praha-Brno-(Bratislava). Navstivil jsem tedy web CD a zde se docetl nasledujici skutecnost: Jmeno \"SC Pendolino\" pouzivaji opravdu jen vlaky na trati Praha-Pce-Olomouc-OV. Ostatni vlaky v nichz jsou vyuzity vozy \"Pendolino\" zustaly pojmenovany tak jak byly. Na trati Praha-Brno-Bratislava tak tyto vozy pry jsou na \"vybranych\" vlacich vyssi kvality EC a IC. Uz zde bohuzel na webu nepisou, na kterych konkretne.... Jen pisou (dle terminologie CD), ze se jedna o vozy 1.tridy rady 680 (tj. ty stejne jako jsou v Pendolinu). Takze bych se asi na Infolince CD informoval ve kterych EC a IC na trati Bratislava-Praha jezdi vozy rady 680 a ten bych jim doporucil :-) Citovat
Boob Odesláno 23. duben 2006 Odesláno 23. duben 2006 To Ventil: Mas pravdu ze SC Pendolino je jen na trati Ostrava - Pha. Souprava Pendolino ale jezdi taky na 2 vybranych vlacich EC na trati pres Brno a to EC Vysehrad a ( ten druhej z hlavy neznam ) , ale problem je v tom ze konci v Breclavi,protoze cizi zeleznice na nej jeste potvrzeni nevydali.Bude zajisdet do Vidne a Bratislavy,ale az ode dne vyhlaseni.....coz nikdo nevi kdy bude Citovat
Ventil Odesláno 23. duben 2006 Odesláno 23. duben 2006 Původně zaslal: Boob To Ventil: Mas pravdu ze SC Pendolino je jen na trati Ostrava - Pha. Souprava Pendolino ale jezdi taky na 2 vybranych vlacich EC na trati pres Brno a to EC Vysehrad a ( ten druhej z hlavy neznam ) , ale problem je v tom ze konci v Breclavi,protoze cizi zeleznice na nej jeste potvrzeni nevydali.Bude zajisdet do Vidne a Bratislavy,ale az ode dne vyhlaseni.....coz nikdo nevi kdy bude Aha... tak to jsem netusil... Ach jo, tolik penez to stalo a nakonec nejsou schopni to ani poradne rozjet... Ikdyz tak trochu Rakusany a Slovaky chapu, prece jen pustit si na sve trate neco co se jim tam nekde v poli smykne a zpusobi jim to akorat zdrzeni i jejich vlaku ... to bych opravdu nechtel, ale zas na druhou stranu ty hlavni priciny byly po zime uz odstraneny a uz jezdi v poho. No a urednici vlastne nespechaji, nez takovou blbost oglejtuji nejmene 10 razitky a schvali nejmene 5 instituci, to bude este nejaky ten patek trvat. Takze pokud opravdu vagony Pendolina z Blavy nejezdi, pak holt nezbyva nez se spolehnout na \"obycejne\" EC/IC, s kterymi (alespon na trati OV-Pha-OV) moc dobre zkusenosti nemam... Ale snad na jihu jezdi kvalitnejsi vlaky... Citovat
Boob Odesláno 23. duben 2006 Odesláno 23. duben 2006 Urcite Ne fakt,trebas ta Hungaria je naprosti v pohodicce Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.