Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čaute,

při výměně 2W žárovičky v pravým předním světle (307 break, 1,6 benzin, 2005), jsem si asi nějak porýpal s motorkem, a teď mi pravý světlo svítí o dost výš, než levý. Nastavování výšky normálně funguje u obou světel. Nevíte jak postupovat, abych to zas dostal do normálu? Zkoušel jsem si s tím amatérsky pohrát, ale bez úspěchu...

Odesláno (upraveno)

Nejspíš ti vyskočilo táhlo motorku z paraboly, Na konci táhla je kulička, ta musí zacvaknout do uložení na zadní straně paraboly, tak na to koukni a případně zaklapni zpět. Samotný motorek je na bajonet, takže pootočit a vytáhnout, při nandavaní zpět tu kuličku správně založit do mista pro ní určeného.

obrazek.png

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

tak zarovecka je 5W jen tak mimochodem
a jak pise Radek - asi si pri tlaceni zarovky do svetlometu tu parabolu vycvakl ven

jen je divny ze pises ze stelovani funguje normalne

skusil bych znovu do svetla vlest a skusit jestli se parabola  hybe volne zatlacenim treba prstem (opatrne hlavne)

je mozny ze mas jen rozhozene nastaveni nebo blbe zalozenou zarovku tlumeneho svetla

Odesláno (upraveno)

To se mi právě nezdá, i když se to nejvíc nabízí... Normálnš to reguluje, a chodí to volně. A právěže blbě svítí i dálkové, takže to v žárovce nebude, i když to už se mi jednou taky stalo... Spíš mám strach, jestli jsem nějak nerozhodil tu převodovku... Ale jinak zatím díky za rady. A co se vlastně šteluje tím imbusovým šroubem nahoře na světlometu?

Upraveno uživatelem Radeq
Odesláno (upraveno)

Imbusem šteluješ výšku světla. Ale nejdřív koukni na to co jsem psal, mě to taky u 406 chodilo, parabola se vracela svoji vahou a dolu ji tlačil motorek, ale na hrbolech světlo litalo volně nahoru a dolů. Když se prstem opřeš o parabolu zazadu musí být pevná, jakmile je volná je to vyskočený, nebo zlomený

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Tak jsem to včera ještě jednou zkontroloval, a nic. Parabola je pevná, nic není vyskočený, oba motorky jedou, už nevím, co s tím. Zatím jezdím se světlama úplně dole, aby to pravý neoslňovalo, ale pak zas to levý svítí jenom 5 metrů...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...