Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

mám partner r.v. 2011, 1,6HDi, 68kW. V tomto voze je pevná nádržka (mezi nápravami, na straně spolujezdce) na aditivum (adblue???) do paliva. To mi po 200tis došlo. Vyskočila chybová hláška. Zajel jsem do neznačkového servisu, kde servisuji auto. Tam mi to doplnili. Po půl roce mi z nádržky začalo aditivum kapat. Nádržka není poškozená. 2x jsem to reklamoval, vždy rozebrali, vyčistili (info servisu). Po chvíli opět únik aditiva. Bude třeba asi vyměnit celou nádržku. Má s tím někdo problém? Je uděláno něco špatně?

Auto jinak jede bez problému, žádná chybová hlášení. Byl jsem s tím poškozením i na STK a motor jako nový.

Děkuji.

Odesláno

ad Lukas

asi jsem napsal trochu hloupost. Ten Eolys je aditivum do filtru pevných části...

Jestli je poškozená nádobka nejde vidět. Teče to někde sezhora. Jak ta nádržka je připevněná?

To aditivum je teda ve vaku. To znamená, že ikdyby byla poškozena nádržka, tak by to neteklo...

No zkusím to asi rozebrat sám. Není někde nějaké video? Nebo návod?

Díky. R.

Odesláno

ad Hurvajz

díky za odkaz. Já to hledal na MODEL - PARTNER a nic nenašel. Nekoukal jsem na jiné typy. Sorry.

Do výměny bylo vše v pořádku. Problém nastal až po výměně a po půl roce. Takže se mohlo stát cokoliv.

Za výměnu aditiva jsem platil 7 tis. Nechce se mi znovu platit za nádržku a asi i více.

A díky zatím za info. Jdu ještě studovat.

Odesláno

Na té nádržce se nic nečistí ;) pokud teče, tak je vadný ovzdušňovací ventil a to chce rychle řešit, než to nebude aditivovat vůbec a odejde fap ;)

7k za doplnění je nehoráznost ;) Autorizák je 3,5ku náplň, plus diag, plus konfigurace.. baj vočko do 5k se vlezeš v pohodě ;) 

Nová nádržka je cca 7t a je nutné jí konfigurovat přes origo diag ;) doporučuji autorizák, jelikož na ní rovnou dostaneš i 25% slevu na stáří auta 

Odesláno

ad ChouLu

s těmi penězi jsi mě moc nepotěšil. Jsem asi trochu v pasti. Jak přijedu do autorizovaného servisu Auto Tichý v Havířově, tak mi to dají sežrat.

A ten ventil se dá měnit? Nebo to opravím sám? Koukal jsem dnes na rampě, jak to rozbrat. Nevím, jak odpojím tu kabeláž, jestli  po zapojení bude hlásit chybu.

Ještě k ceně. Za praci si vzali 1400,- s DPH. A za materiál 4500,- Ale je tam 2,5 kusů. Bude se třeba ještě na to podívat. Nevím jestli na mém autě je vak nebo je to tam na volno.

Odesláno

nic měnit nejde :) ta nádobka je celek s počítačem a mění se jako celek ;) jakýkoliv zásah do nádobky je neodborný a vede přesně k tomu co ti to teď dělá 

Odesláno

takže mi to měnili špatně? Oni mi pouze doplnili aditivum. Měli mi rovnou vyměnit celou nádržku?

Ale píšeš o těch penězích za doplnění... takže doplnit se to dá, ale nádržka nebo její součásti se mohou poškodit? Takže nyní, když to teče, tak to aditivum nemusí vůbec jít do paliva?

Kolik taková nádržka nyní může stát? Jen pro porovnání. Aspoň odhad.

Moc děkuji.

Odesláno

Ne, doplnění je v pořádku, ať už výměna vaku nebo doplnění nádobky (dle typu)... ve chvíli kdy začne téct, tak se většinou zalepí ovzdušnění a propojení s atmosférou, v nádobce začne vznikat podtlak a strhne se čerpadlo, tudíž dojde k nedávkování do paliva a zanášení filtru až do jeho smrti.

o ceně jsem ti psal výše... pokud sem dáš vin, řeknu ti zda máš vak nebo plnící nádobku a i přesnou cenu ;) 

Odesláno (upraveno)

VF37J9HP0BJ670646

Děkuji moc za pomoc.

A asi nyní zkusit zajít do autorizovaného? Uvidím podle tvé ceny a zkusím zajít do Auto Tichý u nás a uvidím s čím mě překvapí.

A jak se dá doplnit moje údaje do spodní části lišty? Ty tam máš 3D tisk apod.

Upraveno uživatelem r.c.
Odesláno

5343Kč před slevou.. 25% dolu.. tzn 4t za nádobku.. hodinka a pul práce.. 1500.. a pak je otázka kolik ti tam zbylo toho aditiva ;) reálně bych tam nechal max doplnit litr, 3 stejně v diag nepotvrdíš.. takže to jsme někde kolem 7-8t komplet 

Odesláno

ad ChouLu

Děkuji velmi za info. Moc si mě "nepotěšil", ale tak už to bývá 🙂 Aspoň jsem trochu v obraze.

ad Pavelu96

Asi si stojím na vedení. V profilu mám vše vyplněné. Neva musím se rozkoukat. Jsem tady nový, ikdyž pežotek už ve středním věku. Já to časem najdu a doplním. A snad někdy i někomu radu poskytnu. Ale spíš to vidím na opačný gard. Zdravím.

Odesláno

ad Péťa

děkuji. Velmi jednoduché. Já pořád koukám do profilu, kde by to mohlo být...

Ještě jednou díky. Administrátor může tyto návody smazat, ať to tady nezabírá místo a já ať nevypadám jak vemeno 🙂

• O 2 týdny později...
Odesláno

ChouLu:

ještě tě poprosím. To aditivum se dávku při tankování do nádrže? K čemu je tam ten odvzdušňovací ventil? Jestli se to nyní dávkuje do paliva, tak na to asi není žádná kontrolka?

Děkuji.

Odesláno

Ano při natankování to vstříkne vypočtenou dávku do nádrže ;) ovzďušnovací ventil je tam proto, že když dávkuje, tak by se ti bez něj v nádobce vytvářel podtlak až do chvíle, kdy by se strhlo čerpadlo ;) 

Kontrolka na to není, v případě nízkého tlaku by se měla rozsvítit kontrolka motoru, ale někdy už je pozdě a je to pak i na výměnu fapu ;) 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...