Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Zdravím

jdu si k vám pro radu. 

Dnes sem měnil těsnění olejového domku na své 308. Vše šlo bez problému, vypustil sem olej a vodu, sundal domek, něco málo vody ještě vyteklo. Dál jsem nové těsnění a vše jsem složil a pro jistotu jsem ještě proplachl motor olejem (kdyby mi tam nějaká voda nateklá po sundání toho domečku. Napustil sem nový olej, jel sem to projet, vše bez problému, žádný únik. Nechal jsem auto nastartované cca 5 min.  Potom jsem do něj sedl přidal plyn a najednou bílý dým z vyfuku. Žádná pára prostě oblaka dýmu. Auto od té doby po delším stání na volnoběh při přidání plynu bílé zakouří. Může to mít spojitost s výměnou oleje? Nebo si to nedokážu vysvětlit. Díky za odpověď. Hezký večer

Upraveno uživatelem Vasek97
Odesláno

Nevím, co je to "domeček", ale dle popisu tamtudy teče voda i olej a je třeba je od sebe oddělit těsněním. No a pokud auto bíle dýmí a před zásahem to nedělalo, tak tam bude něco špatně.

Odesláno

@Ajap olejový domek, myslím tím přírubu od olejového filtru, nevím přesně jak se to jmenuje. Těsnění je oddělené, není to jeden kus, myslím si že pokud by byla chyba tam a těsnění se poškodilo, tak by se míchal olej s vodou nebo obráceně. 

Odesláno

Tady chyba nebude.... Šla by voda do oleje, nebo spíš olej do vody (už si nepamatuju které médium disponuje větším tlakem :nevim).... Není ten dým slabě do modra a není cítit spáleným olejem :myslim  To bych pak šacoval na guferka ventilů.... :roker

Odesláno

@Hafity přesně to si taky myslím, ty guferka to by kouřilo i za studena ne? Mě to při studeným startu vůbec nezakouri, pouze když to nechám stát zahřáté a po chvíli přidám plyn, tak je z toho hustý bílý dým, cítit po oleji je, ale těžko říct, stimhle sem se ještě nesetkal. Nebo turbo?

Odesláno

Guferka se spíš projeví po zahřátí, až zřídne olej.... To turbo by také mohlo.... Ale s tou opravou to společného nic nemá.... Nalil jsi tam stejný olej?

Odesláno (upraveno)

No na onu zmiňovanou "shodu náhod" jsem při opravování aut narazil, bohužel, poměrně často.... :nevim  Nevím, jak jsi manuálně zručný.... Dokážeš sundat z turba hadice, abys mohl zkontrolovat axiální a radiální vůli :myslim

Upraveno uživatelem Hafity
Odesláno

No já si myslím, že čím víc zahřátý motor, tím více to bude dělat.... Ale to jsou dvě myšlenky proti sobě.... Chce to, aby do debaty vstoupil někdo zkušenější....

Odesláno

Pánové, budu vypadat jako kverulant.

Pokud v systému (motoru) nastala chyba, které bezprostředně předcházel servisní zásah, tak je nejpravděpodobnější příčina v tom zásahu. Samozřejmě stát se může všechno, blbý náhody se dějí, ale je zbytečné (zatím) vymýšlet různé další teorie. Fakt bych se zaměřil na všechno, co jsi s autem dělal a co by mohlo souviset s vodním okruhem. 

Hlavně to neber nijak osobně, já za úspěšnou opravu považuju už takovou, kdy sice nic neopravím, ale neudělám ani žádnou škodu. 

Odesláno

@Ajap jasně, vše jsem kontroloval, dnes jsem to měl znovu sundane, těsnění není poškozene, žádné úniky nic. Pro klid sem ještě vyměnil jednou olej. Žádná emulze nic. Napadla nás ještě jedna věc, jestli nenastal problém s odvětráním motoru, vím že u těchto motorů se často mění ventilové víko, kvůli Pcv ventilu. Tak jestli se to prostě nějak náhodou nesešlo. 

Odesláno

Těsnění, které je na tom výměníku, těsní jen olej.... V podstatě jsou tam dvě: jedno na dosedací ploše filtru a druhé na dosedací ploše výměníku.... Přímý kontakt obou médií je možný pouze při poruše UVNITŔ výměníku.... Odvětrání preventivně zkontroluj....

• O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...