Ajap Odesláno 25. září 2021 Odesláno 25. září 2021 Ahoj pánové, Dneska jsem předjížděl do kopce, v cca 50km/h jsem položil nohu na plyn a místo na obvyklou dvojku / 4500ot. auto podřadilo na trojku na nějakých 3000 otáček a začalo to "rozmotávat". Vždycky jsem nadával, že podřazuje až zbytečně moc agresivně, klidně do 5000+ otáček, ale dneska teda nic moc. Naštěstí tam byl stoupací dvoupruh, takže o nic nešlo. No ale když jsem to pak zkoušel, tak bez sport režimu z ničeho nic při 50km/h na dvojku prostě nepodřadím (předtím ji to tam rvalo furt). Mohli byste, prosím, zkusit u svých aut, jestli cítíte při úplném prošlápnutí pod pedálem plynu "čudlík/spínač"? Protože mně jde pedál úplně hladce až na doraz - a to i při mačkání pedálu rukou, resp. tam bylo něco málo cítit, ale jen úplně nepatrně. Jsem si prakticky jistý, že dřív tam ten pocit sešlápnutí spínače byl, u 308 tam je, tak jen to chci ověřit, než pojedu do servisu. Předem díky Citovat
Ajap Odesláno 25. září 2021 Autor Odesláno 25. září 2021 Tak si odpovím sám - "spínač" je zřejmě už jen softwarovej, protože na překonání omezovače rychlosti funguje. Prostě stačí pedál dostatečně zmáčknout. Stejně tak na 2 podřazuje třeba při cca 45km/h, kolem padesátky už jde na trojku. Je fakt, že dvojka je hodně krátká, cca do 70km/h, tak je možná rychlejší "rozmotat" tu trojku a řadit tak např. 5->3 než 5->2->3... Citovat
Návštěvník Odesláno 25. září 2021 Odesláno 25. září 2021 U 508 žádný spínač není ale to tě asi nezajímá i když to bude zřejmě podobné Citovat
Ajap Odesláno 25. září 2021 Autor Odesláno 25. září 2021 Hele asi zajimá, myslím, že to bude stejné Díky. Takže to jen potvrzuje, na co jsem přišel sám, ale fakt bych vsadil cvičky, že to na tu dvojku řadilo agresivněji. Kdybych nevěděl, že to není možné, tak bych si myslel, že mně někdo přehrál soft a je to teď jinak naladěný - no asi se pletu Citovat
doctortom508 Odesláno 25. září 2021 Odesláno 25. září 2021 A nebyl jsi mezitim v servisu? Me prijde, ze temer po kazdy vymene oleje se auto chova jinak, oni radi prehravaj soft a neobtezujou se necomrict, natoz zeptat. Ajap ohodnotil 1 Citovat
Ajap Odesláno 25. září 2021 Autor Odesláno 25. září 2021 Právě, že jsem nikde nebyl, na první servisku pojedu až za měsíc nebo za dva. Jinak bych byl přesvědčenej, že by to tím bylo. Citovat
jarokare Odesláno 25. září 2021 Odesláno 25. září 2021 před 14 minutami, doctortom508 napsal: oni radi prehravaj soft a neobtezujou se necomrict Na to si přišel jak ? Takovýhle konspirační teorie mám nejradši . On ti někdo z vlastní iniciativy bude v autě zadarmo přehrávat soft Citovat
doctortom508 Odesláno 25. září 2021 Odesláno 25. září 2021 Uplne normalne, kdyz me auto vratili a chovalo se uplne jinak, tak jsem rekl, ze to je jiny a priznali prehrani softu Citovat
Návštěvník Odesláno 25. září 2021 Odesláno 25. září 2021 Prý se převodovka učí styl jízdy který preferuješ. Nevím nakolik je to opravdu tak chytré a jestli je to pravda a není to jen jedna paní povídala. Takže pokud jsi jezdil delší dobu defenzivně, neboli na pohodu, tak je možné, že to začala brát v potaz. Těžko říct Citovat
Guest Petr 3008 Odesláno 26. září 2021 Odesláno 26. září 2021 @HanysR na tom asi něco bude.. Sice to sem úplně nepatří, ale jako poznatek.. řešil jsem teď u busu, první dny jsem s tím poskakoval a vůbec jsem si s převodovkou nerozuměl, teď už jsme si na sebe zvykly a pohoda. U toho busu by se dokonce ta převodovka měla nastavit přímo na trasu kterou jezdí a má v sobě i nějakou paměťovou kartu kam si ukládá styl jízdy. Citovat
Ajap Odesláno 27. září 2021 Autor Odesláno 27. září 2021 Já nevím, spíš bych řekl, že teď řadí "ostřeji" (což bude určitě jen pocit), až teda na tu dvojku/trojku z 50km/h... Citovat
MJSytic Odesláno 27. září 2021 Odesláno 27. září 2021 V 25. 9. 2021 at 20:53, doctortom508 napsal: Uplne normalne, kdyz me auto vratili a chovalo se uplne jinak, tak jsem rekl, ze to je jiny a priznali prehrani softu A myslíš Peugeot servis, nebo servis Vysoké Mýto? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.