Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čau všichni, nevíte někdo jak inteligentně vysát benzín z nádrže? Přemýšlím jestli nejde rozpojit třeba filtr a nějak roztočit benzínové čerpadlo?

Neustále zápasím s problémem, že když mám v nádrži benzín dýl než dva tři týdny, tak auto začne špatně startovat (chytí to až po několikáté). Jakmile starší benzín vyjedu a dám nový, úplně bez problému (jezdím lpg, takže tam benzín je jenom na start).

Nevíte někdo co se v tom benzínu mění? Můžu mít něčím znečištěnou nádrž?

Díky.

Odesláno

Taky bych to videl ze samotnym benzinem to nebude. Je spousta aut ktere celou zimu nejezdi, atd, a benzin nezestarne.

Spis pada benzin, to zn. zavzdusnuje se potrubi, nebo neco takoveho.

Odesláno

Voda - to by běželo nepravidelně, kuckalo by to i po nastartování.

Laická rada: po zapnutí klíčku by mělo elektrické čerpadlo čerpat, a naplnit všechno. Takže po zapnutí klíčku chvilku počkej a pak startuj.

[upravil dne 14.4.06 P607Olda]

Odesláno

Už jsem zkoušel od toho že jsem nečekal vůbec až po šlofíka v autě a pořád je to stejný. Načerpám nový benzín -- startuje na drc. po týdnu se to začne zhoršovat, vždy chytne, zdechne a třeba po třetí se rozběhne jak nic. Když už je to neúnosné, vyjedu benzím co nejvíc, koupím nový a zase to šlape jak hodinky. Takto se to chová bez vyjímek. Nevím v čem nebo proč ale souvislost se starším benzínem je tam stoprocentní.

Odesláno

A nemá to spíš souvislost s tím kolik toho benzínu v nádrži je? Spíš mě napadá, že když natankuješ třeba půl nádrže tak to startuje v pohodě a jakmile ti klesne hladina v nádrži tak třeba čerpadlo má problém natáhnout benzín.

Odesláno

Jak vyčerpáváš úplně nádrž? Tím množstvím benzínu to asi nebude, jak mi to takto blblo zapojil jsem mezi hadičky měřič tlaku a bez problémů drží a benzín tam jde.

Odesláno

Benzin starne, ale ne tak rychle. Napriklad kdyz vylejes benzin z motorky, na ktere 20 let nikdo nejezdil, tak je to spis jen smradlava voda, na kterou motor ani nechytne...

Je-li benzin skladovan za rozumnych podminek v uzavrene nadobe, tak takove strnuti trva roky, tazke napr. 1-2 roky stary benzin z kanistru je OK.

Jestlize je tvuj problem zpusoben benzinem, pak by to mohlo byt

- deravou nebo spatne odvetranou nadrzi (z benzinu vytekaji nektere slozky)

- mas v nadrzi nejake svinstvo, ktere urychluje rozklad benzinu (nejake nevhodne aditivum nebo cizi predmet, ktery se v benzinu pomalu rozpousti a treba ucpe docasne trysky)

Samozrejme jen hadam, mozna mas problem uplne jinde v motoru - napr. v souvislosti s LPG.

Az to budes mit vypustene, zkus udelat vizualni kontrolu nadrze nebo ji celou vycistit. Mozna by pomohlo udelat laboratorni rozbor toho spatneho benzinu, ale to nevim jak zaridit.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...