Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

806 - 26 let (a 15 let u mě)

Recommended Posts

Odesláno

To je právě to, dražší není žádná záruka... a 806 najede pár tis ročně, kdyby jó bylo potřeba, tak třeba ještě 20-30tis celkem, víc už se asi nedožije. 

Tlumiče jsou další pohádka, potřebuju dát sadu přítelce na Fusiona a zvažuju přední na Ulysse, tam mají 100tis km, a taky váhám, co vzít, KYB už jsem slyšel z více zdrojů, že šly do pr... Tak možná tentokrát zkusit Sachs?

Na 806 jsou na tlumičích v háji prachovky, tam by je to chtělo to vyměnit, tak že bych dal taky i tlumiče? Ztrojnásobím hodnotu auta 🤣

Odesláno

No víceméně Sachs tak nějak dáváme průběžně když náhodou nebyla KYB dostupná a na ty zatím nemám žádnou negativní ozvěnu. Ale je to jak píšeš automaticky dražší neznamená lepší nebo kvalitnější.  Pokud jsou v háji prachovky a jinak to funguje a nemáš v plánu že by to auto mělo fungovat dlouho dobu tak bych se na to vykašlal a na autě už bych řešil jen věci který hoří. Ano vím že v tomhle ohledu se mnou nebude asi mnoho z vás souhlasit ale beru to čistě prakticky.

Pokud vím že tržní hodnota auta je do 10 000 Kč a to ještě musí být natankované po hrdlo a vím že to auto úplně ke každodennímu životu nepotřebuju tak je nerozumné na tom dělat jakoukoli opravu která by byť o korunu překročila cenu auta pokud je potřeba na takovém autě cokoli řešit tak to řešit tak aby to stálo co nejméně tzn. úplně ten nejlevnější materiál protože i ten má záruku dva roky tudíž je velká šance že to auto to přežije a s prací se taky moc nemazat.  Jeden příklad za všechny někdy v únoru jsem dělal Octavii ano byla to jedničková čtyřkola 77 Kw v naftě takže auto které ve své době bylo vlhkým snem kdejakého jinocha ono i dnes pokud je to zachovalý kousek tak to nemusí být marný ale tahle byla silně napadena korozí a kutilem mladej klučina to přivezl a že prej podívejte se na to co by bylo potřeba udělat tak udělejte já to chci zachránit. Tak jsem to prohlídnul a po prvním ohledání jsem konstatoval co je potřeba udělat nacenil to a klučinu přesvědčoval že je to bezedná díra to auto a že pokud nemá klempíře kterej by to vyvařil že to nemá cenu dělat (hlavně měl jsem strach to zvedat) on že má kamaráda kterej to vyvaří a že teda abych to udělal podvozkově a on si to nechá vyvařit a pak by se nějak pokračovalo no zkrátím to u mě nechal cca 15 000 pak jsem řekl že nebudu pokračovat protože auto nebylo za co zvednout tak si to odvezl byl nadšenej jak to najednou hezky jede s nějakým kamarádem to nějak plechařili asi někde na ulici a pak to postavil na STK ze který ho logicky vysypali s tím že na protokolu bylo 27 " B " závad.  u někoho jiného si nechal nacenit kompletní generálku zbylých věcí a pak auto s plnou nádrží  daroval za 3000.

Odesláno (upraveno)

Na té 806 je z hlediska tržní hodnoty nerozumné dělat opravy už dávno :D Dost možná už ta spojka před lety...

Pro mě to má hodnotu spíš nostalgickou, jako skoroveterán, s kterým jsme objeli půl Evropy a vychovali v něm děti :D plus teda záložní auto, do kterýho můžu sednout a jet, v zásadě i teď bych s ním co do spolehlivosti klidně zfleku otočil i tu Francii, akorát ty ložiska teď trochu lezou na nervy. Je fakt, že jestli jedno bude stát 300 nebo 600 je asi fuk, když mnohem víc musím vrazit zase do práce, musím se jí přes léto zas pověnovat, zase vzít dutiny, podvozek... vyměnit sedák u řidiče, a nějaké další drobnosti. Že by to za rok neprošlo STK se nebojím.

EDIT schválně koukám na nabídku tlumičů: Kamoka 600,- :D to teda koukám, že dělaj i tlumiče. Na to bych neměl odvahu. KYB, Monroe kapalina 1.250,-, KYB plynokap 1.500,-. Sachs v nabídce není, pár dalších alternativ ano, mj. MM nebo SNR.

Na Ulysse je v nabídce kromě KYB a  Monroe ještě Sachs za 1.400 nebo Bilstein za 1.500,-, mj.

Upraveno uživatelem oddie

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...