Luboš 308 Odesláno 20. červenec 2021 Odesláno 20. červenec 2021 Ahoj, nenašel jsem shodné téma a tak se prosím ptám: P 308 1,4 8SF. (r.2009) za jizdy se motor zastavil. Už nešel nastartovat. Pojistky OK, benzinu dostatek, baterka točí jak o život nic. Jen občas po několika vteřinách startování chytne (jen na milisekundu .-) ) a zdechne. Hází chybový kod P0053. Vyndal jsem svíčku, jiskru nehází (divné, občas jak jsem psal chytne). Svíčka suchá - tedy bez paliva. Neřešil bych to, ale můj elektrikař má dva týdny dovolenou. tak musím sám zprovoznit. Hláška P0053 - mám jen základní čtečku - čidlo lamda proti směru, vnitřní odpor je příliš vysoký - přerušovaný. Auto má dvě lambdy a tohle bude ta první na svodech? Běžně se dá bez lambdy jezdit jen to má vliv na kvalitu projevu a spotřebu. Má někdo zkušenost co je za problém a jak ho vyřešit bez profíka. Palivové čerpadlo tlačí po otočení klíčku, vypne po natlakování... Citovat
ChouLu Odesláno 20. červenec 2021 Odesláno 20. červenec 2021 Ano je to vstupní lambda, a může mít vliv na to, že nastartuješ a taky nemusí tohle je na komplexnější origo diagnostiku.. od měření tlaku, kompresí, přes live data atd Citovat
Luboš 308 Odesláno 20. červenec 2021 Autor Odesláno 20. červenec 2021 bohužel nemám zatím možnost Citovat
Luboš 308 Odesláno 28. červenec 2021 Autor Odesláno 28. červenec 2021 Ahoj, tak elektrikážř je zase v práci. Napíchnul auto a hlásí mu to zablokovanou řidící jednotku. Hm dovezl jsem druhé klíče a tak, auto krásně točí, občas blafne a chcípne. Opravář je letitý znalec, pro mě profík, krajský formát s veškerým dokonalým vybavením. Počkám si na sjetinu - výpis co to přesně píše, ale tohle je mi prostě divný... Citovat
MJSytic Odesláno 28. červenec 2021 Odesláno 28. červenec 2021 A ta DIAG je origo? Ale tak v nejhorším nemáš Mělník daleko, že jo @jarokare Citovat
Luboš 308 Odesláno 2. srpen 2021 Autor Odesláno 2. srpen 2021 Tak auto stále nejede. Pravděpodobně překousané kabílky někde ve svazku od jednotky - kamsi. Tak mám čekat až najde to správné místo. Citovat
Luboš 308 Odesláno 5. srpen 2021 Autor Odesláno 5. srpen 2021 Tak poslední info a návštěva servisu: tento model má prý tři řídící jednotky (pokud tomu tak budu říkat) třeba jen dvě a BSI modul. jedna vysílá signál do druhé a ta druhá ho nepřijimá....tak která je špatná. Dal jsem souhlas se zasláním jednotek na test aby bylo jednoznačné v jakém jsou stavu a zda jsou OK. Pokud ano, tak by to byl už jen mezičlánek a auto musí jezdit. Jo je to všechno drahá sranda. Citovat
Luboš 308 Odesláno 24. srpen 2021 Autor Odesláno 24. srpen 2021 Finále - oprava: firma opravila závadu v řidící jednotce. amontováno a auto funguje. Co bylo špatně firma neřekne. Cena testu jednotek a oprava 8600. Cena mechanika 800. Hlavně že auto frčí Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.