Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, nenašel jsem shodné téma a tak se prosím ptám: P 308 1,4 8SF. (r.2009) za jizdy se motor zastavil. Už nešel nastartovat. Pojistky OK, benzinu dostatek, baterka točí jak o život nic. Jen občas po několika vteřinách startování chytne (jen na milisekundu .-) ) a zdechne. Hází chybový kod P0053. Vyndal jsem svíčku, jiskru nehází (divné, občas jak jsem psal chytne). Svíčka suchá - tedy bez paliva. Neřešil bych to, ale můj elektrikař má dva týdny dovolenou. tak musím sám zprovoznit. Hláška P0053 - mám jen základní čtečku - čidlo lamda proti směru, vnitřní odpor je příliš vysoký - přerušovaný.  Auto má dvě lambdy a tohle bude ta první na svodech? Běžně se dá bez lambdy jezdit jen to má vliv na kvalitu projevu a spotřebu. Má někdo zkušenost co je za problém a jak ho vyřešit bez profíka. Palivové čerpadlo tlačí po otočení klíčku, vypne po natlakování...

Odesláno

Ano je to vstupní lambda, a může mít vliv na to, že nastartuješ a taky nemusí ;) tohle je na komplexnější origo diagnostiku.. od měření tlaku, kompresí, přes live data atd ;) 

Odesláno

Ahoj, tak elektrikážř je zase v práci. Napíchnul auto a hlásí mu to zablokovanou řidící jednotku. Hm dovezl jsem druhé klíče a tak, auto krásně točí, občas blafne a chcípne. Opravář je letitý znalec, pro mě profík, krajský formát s veškerým dokonalým vybavením. Počkám si na sjetinu - výpis  co to přesně píše, ale tohle je mi prostě divný...

Odesláno

Tak poslední info a návštěva servisu: tento model má prý tři řídící jednotky (pokud tomu tak budu říkat) třeba jen dvě a BSI modul.

jedna vysílá signál do druhé a ta druhá ho nepřijimá....tak která je špatná. Dal jsem souhlas se zasláním jednotek na test aby bylo jednoznačné v jakém jsou stavu a zda jsou OK. Pokud ano, tak by to byl už jen mezičlánek a auto musí jezdit. Jo je to všechno drahá sranda.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Finále - oprava: firma opravila závadu v řidící jednotce. amontováno a auto funguje. Co bylo špatně firma neřekne. Cena testu jednotek a oprava 8600. Cena mechanika 800.

Hlavně že auto frčí

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...