Sniper17 Odesláno 31. březen 2021 Odesláno 31. březen 2021 Zdravím všechny, prosím o radu ohledně chcípání motoru u P 405 1.9D 51kw. Jde o to že za jízdy pokud brzdím a podřazuji prostě zhasne, volnoběh drží v pohodě a motor šlape jak má. Prolezl jsem od hadiček po čerpadlo ale nikde nic, jak zhasne tak stačí otočit a běží jak nic. Jsem z toho už na prášky a nejhorší je že to udělá snad pokaždé na kruháči a pak tam stojím jak trotl Citovat
Hafity Odesláno 31. březen 2021 Odesláno 31. březen 2021 Jediný, co mně u tohoto starýho jednoduchýho dieselu napadá, že se přidírá regulace přímo v čerpadle.... Zkusil bych nějaké aditivum a kvalitní naftu.... Sniper17 ohodnotil 1 Citovat
Sniper17 Odesláno 31. březen 2021 Autor Odesláno 31. březen 2021 Nafta je kvalitní ale zaměřím se na to. Napadl mě ještě a teď asi budu plácat blbosti ventil na čerpadle který ovládá vtok nafty do něj a jo a fakt nevím jak se jmenuje Citovat
RichVa Odesláno 31. březen 2021 Odesláno 31. březen 2021 Před hodinou, Sniper17 napsal: za jízdy pokud brzdím a podřazuji prostě zhasne, A nebude tam někde vzduchová bublina nebo nějaká podobná blbost? Zkus postavit auto čumákem z kopce (třeba z rampy) jestli si bude v klidu klapat na volnoběh nebo taky chcípat. Sniper17 ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 31. březen 2021 Odesláno 31. březen 2021 Před hodinou, Sniper17 napsal: za jízdy pokud brzdím Předpokládám, že máš na mysli brždění motorem.... Sniper17 ohodnotil 1 Citovat
Sniper17 Odesláno 1. duben 2021 Autor Odesláno 1. duben 2021 před 10 hodinami, Hafity napsal: Předpokládám, že máš na mysli brždění motorem.... Nene motorem pokud brzdím tak ok ale jak dobržduju třeba na kruháč a podřadím prostě zhasne, hned jak otočím klíčkem běží jak hodinky. Napadlo mě že spojka už je na tom dost blbě je možné že by měla vliv ? Citovat
Sniper17 Odesláno 1. duben 2021 Autor Odesláno 1. duben 2021 před 10 hodinami, RichVa napsal: A nebude tam někde vzduchová bublina nebo nějaká podobná blbost? Zkus postavit auto čumákem z kopce (třeba z rampy) jestli si bude v klidu klapat na volnoběh nebo taky chcípat. Zavzdušnění mě napadlo jako první ale zavzdušněné to není, vyměnil jsem i ventil na čerpadle vše stokrát prolezl startuje na brnk jak studené tak teplé. Citovat
ozzy56 Odesláno 1. duben 2021 Odesláno 1. duben 2021 Před hodinou, Sniper17 napsal: Nene motorem pokud brzdím tak ok ale jak dobržduju třeba na kruháč a podřadím prostě zhasne, hned jak otočím klíčkem běží jak hodinky. Napadlo mě že spojka už je na tom dost blbě je možné že by měla vliv ? spojka jako mechanicky na to vliv nemá--zmáčkneš pedál a odpojíš motor od zbytku auta--, motor by se měl udržet ve volnoběhu, ale pokud máš nad pedálem spínač něčeho na elektriku, mohlo by to být tam , pokud tam spínač máš, zkus ho odpojit Sniper17 ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 1. duben 2021 Odesláno 1. duben 2021 Co tam máš za čerpadlo? Lucas, nebo Bosch? Sniper17 ohodnotil 1 Citovat
dýzl Odesláno 1. duben 2021 Odesláno 1. duben 2021 Ozzy 56-to by ale dělalo skoro při každém řazení. Ale po zkušenostech bych řekl že je to v eletrice a tipnu si ,v přívodu na stop ventil. Sniper 17 a dělá to jen při jízdě na kruhu nebo při každém obdobném zatáčení? ozzy56 a Sniper17 ohodnotil 2 Citovat
Hafity Odesláno 1. duben 2021 Odesláno 1. duben 2021 před 43 minutami, dýzl napsal: řekl že je to v eletrice a tipnu si ,v přívodu na stop ventil. To by šlo zkusit drátem přímo z + na baterce.... Sniper17, ozzy56 a dýzl ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 1. duben 2021 Odesláno 1. duben 2021 @dýzl taky myslím, že je to v elektrice , protože píše ,,při přeřazení'' a to musí sešlápnout spojku..., takže pokud má nad pedálem spínač, může při sešlápnutí dojít ke zkratu, který se projeví zhasnutím motoru --aktivací stop ventilu , nebo má nad pedálem chumel kabelů a když sešlápne pedál spojky, udělá zkrat..., on jinak píše, že na volnoběh to normálně jede, zhasíná to jen při přeřazení... Sniper17 ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 1. duben 2021 Odesláno 1. duben 2021 No jo, ale to by dělalo i na místě, při volnoběhu a sešlápnutí pedálu spojky.... Sniper17 a dýzl ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 1. duben 2021 Odesláno 1. duben 2021 ano, proto píšu zkusit odpojit ten spinač, nebo mě ještě napadlo, že při řazení používá šaltpáku--tak jestli ta někde nezkratuje elektriku..., podle mě je to v elektrice určitě, když má hadice nafty atd. zkontrolované a jinak to jede bez problémů Sniper17 ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 1. duben 2021 Odesláno 1. duben 2021 Nebo drbe kabelovej svazek v motorovým prostoru vypínací páka spojky.... Ale tohle všechno by se kurňa mělo projevit i když stojím na fleku na volnoběh a zkouším řadit jednotlivé kvalty naprázdno.... Sniper17 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 1. duben 2021 Odesláno 1. duben 2021 (upraveno) přesně, tohle všechno by měl zkusit tazatel udělat Upraveno 1. duben 2021 uživatelem ozzy56 Sniper17 a Hafity ohodnotil 2 Citovat
Hafity Odesláno 1. duben 2021 Odesláno 1. duben 2021 Napadla mně ještě jedna zkouška.... Stojící vozidlo, nastartovanej motor, otáčky zvýšený na caca 3000 po dobu caca 2 minuty a potom sundat rychle nohu z pedálu plynu.... Páč furt nemůžeme vyloučit přidírání regulátoru uvnitř čerpadla.... Sniper17 ohodnotil 1 Citovat
Sniper17 Odesláno 2. duben 2021 Autor Odesláno 2. duben 2021 Pánové tak je to pořešené, opravdu byl problém v kabelech nad spojkou nechápu jak ale dva totálně prodřené a jak se spojka sešlápla došlo ke spojení a chcíplo to. Všem moc děkuji za rady a ochotu Jirka. ozzy56 a Hafity ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.