Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobré ráno, mám následující dotaz. Používáním mě došlo u P 306 r. 1997 k poruše kabelového svazku vedoucího do levých předních dveří. Způsobilo to více poruch včetně nemožnosti otevírání oken. Nevíte jak se tento kabelový svazek oficiálně jmenuje? třeba i objednávací číslo a kolik cca stojí? Díky předem za radu. Radek

Odesláno
Původně zaslal: zajicekr

Dobré ráno, mám následující dotaz. Používáním mě došlo u P 306 r. 1997 k poruše kabelového svazku vedoucího do levých předních dveří. Způsobilo to více poruch včetně nemožnosti otevírání oken. Nevíte jak se tento kabelový svazek oficiálně jmenuje? třeba i objednávací číslo a kolik cca stojí? Díky předem za radu. Radek

svazek jsem menil pred cca 1/2 rokem. v peugeotu me stal nakych 2600,- a vymena v servisu stala 1200,-. pry je to fakt jebacka prace.

shanet to na vrakovisti bych neradil pac s pouzitym svazkem muzes byt za chvili zase na tom samem. to uz je pak lepsi oprava svepomoci pokud jses dostatecne sikovnej a trpelivej :)

Odesláno

jestli mas cas a umis dobre pajet, tak se ten svazek da opravit - urezes draty v kabine a natahnes nove, idealne vymenit az ke konektorum vcetne (da se precvakat), nebo tak do pulky... pokud je budes menit cele, doporucuju ze stareho svazku prihodit izolackou ke kazdemu kus stareho s viditelnym oznacenim pro pripad oprav, at si nenadavas pozdeji ze mas pet cernych...

doporucuju akorat dobre pajet a dobre izolovat... je to prace tak na odpolko

Odesláno

já to dělal o víkendu u dveří spolujezdce. Nešel centrál u pravých dveří a ten následně způsobil nezamknutí auta. Byl přerušenej jeden kabel, ten sem sletoval,ale stejně mu moc velký šance nedávám. Navlíknul sem na něj tu smrš?ovací pásku. Ale koupim si kabely ve stejných barvách a všechny je vyměnim až před nohy spolujezdce do míst kde už se neohybají. Ostatní na tom taky nebyli dobře. Počítám že s rostoucím věkem bude takovýchto závad přibývat a proto se ptám. Nechcete někdo Xsaru v nejlepších letech?

Odesláno
Původně zaslal: zajicekr

Včera odpoledne sem sundal dveře u řidiče a čeká mě to samí.... asi pět drátů je přerušenejch, nejdou zrcátka a stahování oken.... :( mám taky 306 z roku 96. Napadlo mě to zkusit pospojovat nějakýma svorkama, zkusím se zeptat někde v elektru a pak dám vědět...

[upravil dne 7.4.06 willy]

Odesláno

Faston svorky napr, 4Kc za kus... staci nakrimpovat a zaizolovat. a samozrejme vymenit ten kus dratu v krku... jedina chybka je ze jsou vhodne specialni kleste, ktery me staly 800 :)

asi si otevru servis na elektriku ve dverich :)

Odesláno

Pájenej spoj je pájenej spoj, necpal bych žádné konektory ani svorky tam, kde to není třeba. Jinak se prodávaj i mačkací spojky, pokud to chcete použít, práce s tím je jednoduchá a rychlá, ale pájenej spoj... jako je komu libo.

Odesláno

ty Fastony jsem vzdycky pouzival na rychle vyreseni problemu, kdyz nebyla pajka po ruce (napr. na silnici u 309...), daji se pri trose sikovnosti nacvaknou i kombinackama.

ale oddie ma pravdu, ze pajenej spoj bude podstatne spolehlivejsi, pokud mas tuto moznost, tak ji vyuzij

Odesláno

Máš na mysli klasiku konektor, nebo tu izolovanou spojovací trubičku, co se do ní jen strčí oholenej drát a zmáčkne? To se používá na montáž alarmů, dávaj to v montážní sadě, práce s tím je rychlá, ani se to nemusí izolovat, ale... pájenej spoj ;) Zase, pro toho, kdo neumí pořádně pájet, je to asi i lepší, a v servisu se za pájení nedoplatí...

Odesláno

ja jsem pouzival klasiku konektor, resp. jeho cast - tu zamackavaci. zbytek jsem ulomil, do zamackavaci casti jsem dal proti sobe draty a pak staci secvaknout... ty bohuzel izolovany nejsou, takze smrstovacka a zapalovac. duvod - mam jich v praci plnej suplik :)

samozrejme bych mohl taky pouzit oba dily konektoru a udelat normalni rozebiratelny spoj, ale to mi prislo zbytecne komplikovane.

co stoji ta montazni sada a jak to vypada?

kdysi s 3 brzdovym svetlem jsem dostal takovy plastovy samorezny bazmek, ktery se jen nacvaknul na originalni pruchozi drat a do druhe diry se dal druhy drat ke svetlu. ale to na takovouhle opravu je vylozene nevhodne :)

co se tyka pajeni, nejde jen o to umet, ale taky mit moznost - bud musis mit pajku do auta, nebo zasuvku nedaleko auta. coz pro me znamena jet k tobe do garaze, nebo k rodicum na vysocinu :D

samozrejme dobre provedeny pajeny spoj je lepsi, dobry pripad jsou treba pyropasy na 306 ;)

to nacvakani si sikovny clovek muze udelat i na parkovisti pred panelakem, a kdyz se to udela dobre, vydrzi to. drobet to zvedne odpor, ale to tady nehraje roli. ja jsem obvykle po prvni provizorni oprave casem nekde v klidu takovy spoj propajel i s tim mackacim plechem a byl klid.

[upravil dne 7.4.06 Vvitty]

Odesláno

pokud to spájíš v tom místě,kde se to přerušilo tak to s největší pravděpodobností nevydrží,protože to je pevný jako kráva a neohneš to. Já si koupim ty konektory a dráty ve stejných barvách a tlouš?kách a přepájim to pod tim tapecírunkem. Je tam místo a je to tam pevně. V tej gumovej průchodce pájenej spoj nevydrží.

to Oddie: já už Hdi nechci ani vidět. Když naftu tak obyčejné 1.9D nebo 2.1 TD nebo staré německé Tdi(66-81). Jinak tuhle elekránu nechci už ani vidět. Spotřeba 6,5, není za mnou vidět když tomu šlápnu(solidní brikety), v nápravě nehorázně tluče(přední),zadní zatim v poho. V zimě kucká. Ale nesežere ani kapku oleje. Hdi chci vidět možná tak okna a ještě z osmýho patra

Odesláno
Původně zaslal: Dafe

pokud to spájíš v tom místě,kde se to přerušilo tak to s největší pravděpodobností nevydrží,protože to je pevný jako kráva a neohneš to. Já si koupim ty konektory a dráty ve stejných barvách a tlouš?kách a přepájim to pod tim tapecírunkem. Je tam místo a je to tam pevně. V tej gumovej průchodce pájenej spoj nevydrží.

no proto jsem psal ze ma vymenit cely drat z vnitrku az idealne ke konektoru ... k tem barvam, na kabelech je jeste cislo... neskodi si takovy kus vyrezat z toho originalniho a pridelat na nove draty...

Odesláno

Já to měl ulámaný až v tom samci, co se nacvakne na samici ve dveřích a to byla jebačka. musel jsem tu gumu, do který je to zatavený opatrně vyřezat ( on to totiž někdo dělal přede mnou a naprčil to ), potom jsem tam opatrně naletoval nový dráty, zaizoloval každej zvláš? a nakonec použil tmel Unifix, kterej udělá takovou tvrdou gumu, z té udělal jakoby nový obalení toho samce, zformoval izolepou do požadovaného tvaru a bylo to. tak jsem neopravoval všechno, takže jsem dráty protahoval jednotlivě tou chráničkou, no hrůza... A to všechno jen proto, že mi nehrál levej reproduktor.

Odesláno

Pokud by někdo potřeboval, v Praze bych asi časem byl schopen u těhle aut ty části svazku do dveří měnit - přepájet, ale až tak v květnu, teď nemáju čas...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...