matthew2211 Odesláno 3. únor 2021 Odesláno 3. únor 2021 (upraveno) Zdravím Vás, chcem sa opýtať,hlavne pri rozbiehaní počujem divný zvuk pri motore,počuť to na ľavej strane ako je remenica,kladky a alternátor. Mám podozrenie že mi to robí voľnobežka alternátora,ale skôr jak ju objednám chcem som Vás poprosiť o radu. Mám skúsenosti z oblasti strojárstva a viem aký zvuk vydáva ložisko,ak odchádza (odišlo). Presne taký istý zvuk som mal aj pri ložiskách nábojov predných kolies. Vtedy tiež ich bolo počuť hlavne pri rozbiehaní a po výmene zvuk zmizol. Ale teraz neviem,ako zistím či je to fakt voľnobežka alebo niektorá kladka ? Alebo to môže byť aj ložisko alternátoru? Upraveno 3. únor 2021 uživatelem matthew2211 Citovat
ozzy56 Odesláno 3. únor 2021 Odesláno 3. únor 2021 sundej řemen a nastartuj Hafity ohodnotil 1 Citovat
jarokare Odesláno 3. únor 2021 Odesláno 3. únor 2021 před 20 minutami, matthew2211 napsal: počuť to na ľavej strane ako je remenica,kladky a alternátor Já nevím , jakej typ máš , ale 406 měla všechno tohle na pravý straně Ale sundal bych řemen a s každou kladkou zatočil rukou , špatná se ozve . Hafity ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 3. únor 2021 Odesláno 3. únor 2021 před 24 minutami, matthew2211 napsal: počuť to na ľavej strane ako je remenica,kladky a alternátor Jak píše @jarokare : vše na autě se bere z pohledu řidiče, sedícího za volantem.... Citovat
ozzy56 Odesláno 3. únor 2021 Odesláno 3. únor 2021 (upraveno) a teď si představ, že máš jako mistr na kanále P1 (prohlídka před opravou) chlapa, co ve 40 letech furt neví, která ruka je levá a pravá Upraveno 5. únor 2021 uživatelem ozzy56 Háček ohodnotil 1 Citovat
Zdeník Odesláno 3. únor 2021 Odesláno 3. únor 2021 ...a este moze byt utrhnuta remenica na kluke. Predpokladam, ze ide o ropaka, tam sa to bezne stava. Hafity ohodnotil 1 Citovat
matthew2211 Odesláno 4. únor 2021 Autor Odesláno 4. únor 2021 Ospravedlňujem sa vám,chcel som tam dopisat ze ked stojim pri otvorenej kapote tak uvedene diely mam na lavej strane,samozrejme z pohladu vodica su na pravej (spolujazdcovej) strane..okej ďakujem vám zatiaľ za radu,skusim ,,sundat´´ remen a nastartovat,ale mozem bez alternatora startovat? ,,nevyštavím´´ akumulator? este raz vam dakujem za radi,cez vikend budem mat cas konecne vyskusat,tak potom napisem ze ci som daco zistil alebo nie.. P.S.: Najlepsie asi bude ked objednam komplet sadu remen + vsetky kladky aj s volnobezkou. Rozvody mam znacku INA (mechanik ktori mi menil mi odporucil tuto znacku,zevraj su to nemci a su kvalitny,ze vydrzia aj 90 000 km),takze mozem komplet sadu (remen + kladky a volnobezka) objednat znacky INA? Citovat
Hafity Odesláno 4. únor 2021 Odesláno 4. únor 2021 Pokud máš akumulátor v kondici, tak můžeš tu chvilku na zkoušku motor provozovat i bez altíku.... Taky si samostatně rukou zatoč všema kladkama a řemenicema (na stojícím motoru!!!).... S INA chybu neuděláš.... Citovat
matthew2211 Odesláno 4. únor 2021 Autor Odesláno 4. únor 2021 před 23 hodinami, Zdeník napsal: ...a este moze byt utrhnuta remenica na kluke. Predpokladam, ze ide o ropaka, tam sa to bezne stava. A to zistim jak? tiez len pri demontovanom remene s nou skusit rukou potocit? ano jedna sa o 2.0 HDi Citovat
Hafity Odesláno 4. únor 2021 Odesláno 4. únor 2021 To zjistíš tak, že si uděláš čáru nějakým popisovačem (nebo křídou) přes obě části řemenice.... Pokud je v háji, tak se ti ta čára začne pomalu rozjíždět.... Citovat
Zdeník Odesláno 5. únor 2021 Odesláno 5. únor 2021 kupit celu sadu? Taka sada snad ani nie je v ponuke. A okrem toho to nema zmysel. Vymena toho co je aktualne vadne je praca na par desiatok minut. To nie su rozvody, kde sa to meni ako sada. Citovat
Hafity Odesláno 5. únor 2021 Odesláno 5. únor 2021 Teď přesně nerozumím na který příspěvěk reaguješ.... Už jsi to zkusil bez toho řemenu? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.