Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahojte,

mám v pláne si zakúpiť Peugeot 407 (nie SW). Mám ale dilemu, ktorú motorizáciu. Auto používam prevažne na cestu do práce 30km, z toho 20km je diaľnica, 5km okreska a 5km mesto. Ide mi najmä o spotrebu a spoľahlivosť. Za každú radu vopred ďakujem :)

Odesláno

ahoj :), jestli jsi starší a jezdíš už v klidu, tak 1.6 HDi, pokud jsi dynamičtější řidič a musíš být všude první tak 2.0 HDi :myslim, taky bych řekl , že ta 2.0 HDi bude méně poruchová

Odesláno

Až tak starší nie som, ale jazdím v kľude, v pohode , neponáhľam sa. Mám doma rodinu a veruze radšej ozeliem pár minút čo by som meškal. 😉

Takže aj tá 1.6 by bola postačujúca na diaľnicu, dobre som pochopil? 🙂

Odesláno

dostacujici vcelku je, on je to docela povedeny motor, ovsem s nekolika velmi velkyma hackama. U te 1.6 je velke riziko, ze koupis auto, ktere nemelo patricny nebo melo dokonce zanedbany servis a ten motor pak muze byt znacne nespolehlivy. Tenhle motor je obzvlast haklivy na kvalitu oleje a idealni je menit v nem olej max po 10tis km, coz nedela prakticky nikdo. Spolu se spatne resenym vypoustecim otvorem v olejove vane je to poukazka na problemy s turbem nebo dokonce moznost zadreni motoru na klice nebo vacce ( moje vlastni zkusenost pri 230tis km). Takze u te ojetiny bych doporucil tu 2.0, ktera je v tomhle ohledu o hodne spolehlivejsi a ten rozdil ve spotrebe tam nebude zas takovej

Odesláno (upraveno)

@Ferry tentokrát se pleteš :), já já já prosím--posledních 30 let měním olej max. co 10 tisíc km, u nového auta do 3000 km a pak v 10 tisících garančka...

za komančů jsem si měnil olej i co 1000 km, protože olej byl zadarmo a co jsem měl dělat, když nebylo do čeho píchnout?? , ale uznávám, že oleje v autě jsou u mě úchylka 😂

doufám, že je to už promlčené a nepřivalí mi dom zásahovka 🙊:)

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

1,6 když dostává pravidelně nový olej do 10k km, není problém. Jednu doma mám skoro s půl mega na hrbě. A turbo poprvé měněno pár km zpět. Připadá mě i oproti 2,0 že má kultivovanější chod. Dvoulitr má 6 kvaltů oproti 5-ti u 1,6. A Chorvatsko jsem udělal s 2,0 skoro o půl litru na sto méně oproti slabší motorizaci. Motor se méně nadře u naloženého auta oproti 1,6, proto potřebuje asi i méně nafty.

Upraveno uživatelem zahajskej
oprava překlepu

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...