doctortom508 Odesláno 31. květen 2021 Odesláno 31. květen 2021 V 30. 5. 2021 at 15:00, Braver napsal: Budu muset koupit střešní nosič. Zatím to vypadá na Thule. Konkrétně tento typ. https://www.thule.com/cs-cz/roof-rack/car-roof-racks/thule-edge-wingbar-_-95xx Obracím se na vás, jestli je někdo máte vyzkoušené nebo zda jste spokojeni s jinou variantou. Dík! Wingbary mam nekolik let a parada. Citovat
Braver Odesláno 1. červen 2021 Autor Odesláno 1. červen 2021 Díky všem za zkušenosti. @doctortom508 Nemáš náhodou nějaké foto jak to vypadá na 508? Očekávám od nich minimální aerodynamický hluk, budu je tam mít asi celé léto, protože vozím kluka na BMX. Citovat
doctortom508 Odesláno 1. červen 2021 Odesláno 1. červen 2021 Nekde jsem foto mel, ale nedari se mi to najit. Ale vypada to normalne a lip nez jen ty zelezny tyce potazeny plastem. Na druhou stranu to udela stejnou sluzbu jako jiny pricniky, ale lip to vypada a mozna jsou tissi. Citovat
chuck11 Odesláno 17. červen 2021 Odesláno 17. červen 2021 V 19. 4. 2021 at 20:58, Braver napsal: Tak odbočíme...mám teď najeto cca 10 500 km a musím moc pochvalit to dvoulitrove hdi. Fakt jede moc dobře, na diesel ma docela příjemný zvuk a spotřeba za posledního půl roku je 6,5 l/100 km. Není ale velký problém jet pod 5 litrů. Teď se mi také rozsvitila kontrolka adblue... Kilometrove to tedy vychází na cca 12 000km na jednu náplň. Liješ tam nějaké AdBlue z benzinky,origo Peugeot,nebo cokoliv jiného. U jednoho prodejce jsem našel různé značky AdBlue, ale s dosti velkými cenovými rozdíly platí se jenom za značku až s takovým rozdílem?? https://oleje-pema.cz/zbozi/sct-germany-adblue-10l_206151 https://oleje-pema.cz/zbozi/air-1-adblue-r-10l_146745 https://oleje-pema.cz/zbozi/mocovina-total-adblue-10l_296203 Citovat
Návštěvník Odesláno 17. červen 2021 Odesláno 17. červen 2021 Vidím, že Francouzské chcanky jsou dražší než Německé. Asi to je se zbytky šampáňa Citovat
Návštěvník Odesláno 17. červen 2021 Odesláno 17. červen 2021 Buďme @HanysRrádi, že totok nemusíme řešit...ještě shánět TL k AdBlue a hledat nejvhodnější...stačí, že mi "jebe" z olejů Citovat
HonzaZ Odesláno 17. červen 2021 Odesláno 17. červen 2021 AdBlue tankuji u Benziny (JH 9,90/l) Citovat
Braver Odesláno 18. červen 2021 Autor Odesláno 18. červen 2021 (upraveno) Močovinu tankuju na benzínce u Globusu, asi za 15kč/L. Je to komfortnější než to lít z kanystru. Jako chemik si troufám tvrdit, že pokud je roztok míchaný z čistých chemikálií a deionizované vody do požadované koncentrace, tak mezi tím nemůže být rozdíl. Nikde jsem se však nesetkal, že by někdo dělal srovnávací test, co se kde tankuje. Upraveno 18. červen 2021 uživatelem Braver HonzaZ ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 18. červen 2021 Odesláno 18. červen 2021 taky tankuju močovinu u Globusu a žádný problém, ale jsou to už auta s víčkem vedle nafty Citovat
Braver Odesláno 30. září 2021 Autor Odesláno 30. září 2021 Otázka na majitele 508ček. Taky vám povrzává kaplička i-cocpitu při jízdě po rozbité silnici? Řešil jste to někdo nějak jinak než hudbou z autorádia? Citovat
Návštěvník Odesláno 30. září 2021 Odesláno 30. září 2021 Jedno vrzání jsem pociťoval po koupi. Nebylo to vlastně vrzání ale takové jakoby lupání. Dělalo to nejvíc při změnách teplot - nejvíc v létě když se v rozpáleném autě pustila klima. Nejdřív jsem si myslel, že to pochází z mřížky centr reproduktoru. Po dlouhém bádání jsem zjistil, že se to ozývá z průduchu ofuku čelního skla. Dá se říct přesně uprostřed, kde je spoj. Po dlouhém hledání jsem objevil naprosto boží sprej který vyrábí Volkswagen a je to nějaký krytox a je to kluzný sprej proti šelestím, pazvukům atd (asi s tím mají koncerňáci bohaté zkušenosti tak udělali produkt ). Poté co jsem toto vyřešil mám v autě klid jako v hrobě už skoro rok. Paráda. @chuck11měl stejný problém a prý mu to také pomohlo - tímto mě zajímá - pořád OK? Citovat
Braver Odesláno 30. září 2021 Autor Odesláno 30. září 2021 To by mohlo být ono. Je to takovy lupani, když je vetsi rozdil teplot. Rano studene auto a zasviti do toho silne slunce. Zkusim se zamerit na to co pises. Diky Citovat
chuck11 Odesláno 30. září 2021 Odesláno 30. září 2021 Přesně jak píše @HanysR lupání se mi ozývalo hlavně v létě, když chladila klima. Po aplikaci doporučeného spreje od HanysR v autě krásně stále klid. Citovat
Návštěvník Odesláno 30. září 2021 Odesláno 30. září 2021 (upraveno) @BraverNemáš zač, pokud je to ono, mám pro tebe řešení Pozoruj a dej vědět. @chuck11 Super, jsem rád, že to drží Upraveno 30. září 2021 uživatelem Návštěvník Citovat
HonzaZ Odesláno 30. září 2021 Odesláno 30. září 2021 Braver, reklamuj to v servisu. Je na to TSB. Měli by to vyřešit v záruce Braver ohodnotil 1 Citovat
Návštěvník Odesláno 30. září 2021 Odesláno 30. září 2021 @HonzaZCo to je to TSB? Já to v servisu řešil loni a řekli mi, že se to musí nahrát, poslat do Francie atd a jak jsem si to představil, k tomu že rozhodí bůh ví všechno, tak jsem zapátral sám a vyřešil to během hodiny. Citovat
HonzaZ Odesláno 30. září 2021 Odesláno 30. září 2021 Technical Service Bulletin, zde jsou popsány známé závady a postup jejich řešení. Je to v Service Boxu. Mají k tomu v origo servisech Peugeot normálně přístup. Braver ohodnotil 1 Citovat
Braver Odesláno 2. říjen 2021 Autor Odesláno 2. říjen 2021 @HanysR Pod pojmem krytox jsem nasel na googlu celou radu vyrobku, ale nic konkretniho od vw. Kde jsi ten sprej sehnal? Moc diky Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.