Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Braverův Peugeot 508 SW 2.0 Blue HDI 180

Recommended Posts

Odesláno

Nekde jsem foto mel, ale nedari se mi to najit. Ale vypada to normalne a lip nez jen ty zelezny tyce potazeny plastem.

Na druhou stranu to udela stejnou sluzbu jako jiny pricniky, ale lip to vypada a mozna jsou tissi.

• O 3 týdny později...
Odesláno
V 19. 4. 2021 at 20:58, Braver napsal:

Tak odbočíme...mám teď najeto cca 10 500 km a musím moc pochvalit to dvoulitrove hdi. Fakt jede moc dobře, na diesel ma docela příjemný zvuk a spotřeba za posledního půl roku je 6,5 l/100 km. Není ale velký problém jet pod 5 litrů. Teď se mi také rozsvitila kontrolka adblue... Kilometrove to tedy vychází na cca 12 000km na jednu náplň. 

Liješ tam nějaké AdBlue z benzinky,origo Peugeot,nebo cokoliv jiného.

U jednoho prodejce jsem našel různé značky AdBlue, ale s dosti velkými cenovými rozdíly platí se jenom za značku až s takovým rozdílem??

https://oleje-pema.cz/zbozi/sct-germany-adblue-10l_206151

https://oleje-pema.cz/zbozi/air-1-adblue-r-10l_146745

https://oleje-pema.cz/zbozi/mocovina-total-adblue-10l_296203

Odesláno

Vidím, že Francouzské chcanky jsou dražší než Německé. Asi to je se zbytky šampáňa 😁

Odesláno

Buďme @HanysRrádi, že totok nemusíme řešit...ještě shánět TL k AdBlue a hledat nejvhodnější...stačí, že mi "jebe" z olejů :D

Odesláno (upraveno)

Močovinu tankuju na benzínce u Globusu, asi za 15kč/L. Je to komfortnější než to lít z kanystru.  Jako chemik si troufám tvrdit, že pokud je roztok míchaný z čistých chemikálií a deionizované vody do požadované koncentrace, tak mezi tím nemůže být rozdíl. Nikde jsem se však nesetkal, že by někdo dělal srovnávací test, co se kde tankuje.

Upraveno uživatelem Braver
  • O 3 měsíce později...
Odesláno

Otázka na majitele 508ček. Taky vám povrzává kaplička i-cocpitu při jízdě po rozbité silnici? Řešil jste to někdo nějak jinak než hudbou z autorádia? :)

Odesláno

Jedno vrzání jsem pociťoval po koupi. Nebylo to vlastně vrzání ale takové jakoby lupání. Dělalo to nejvíc při změnách teplot - nejvíc v létě když se v rozpáleném autě pustila klima. Nejdřív jsem si myslel, že to pochází z mřížky centr reproduktoru. Po dlouhém bádání jsem zjistil, že se to ozývá z průduchu ofuku čelního skla. Dá se říct přesně uprostřed, kde je spoj. Po dlouhém hledání jsem objevil naprosto boží sprej který vyrábí Volkswagen a je to nějaký krytox a je to kluzný sprej proti šelestím, pazvukům atd (asi s tím mají koncerňáci bohaté zkušenosti tak udělali produkt 🙂). Poté co jsem toto vyřešil mám v autě klid jako v hrobě už skoro rok. Paráda. @chuck11měl stejný problém a prý mu to také pomohlo - tímto mě zajímá - pořád OK? 

Odesláno

To by mohlo být ono. Je to takovy lupani, když je vetsi rozdil teplot. Rano studene auto a zasviti do toho silne slunce. Zkusim se zamerit na to co pises. Diky 😉

Odesláno (upraveno)

@BraverNemáš zač, pokud je to ono, mám pro tebe řešení 😉👍 Pozoruj a dej vědět. 

@chuck11 Super, jsem rád, že to drží 😉

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odesláno

@HonzaZCo to je to TSB? Já to v servisu řešil loni a řekli mi, že se to musí nahrát, poslat do Francie atd a jak jsem si to představil, k tomu že rozhodí bůh ví všechno, tak jsem zapátral sám a vyřešil to během hodiny. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...