Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Peugeot Partner 1,8 i LFX

anton407

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

chtěl bych se zeptat zda někdo nerozprodává na náhradní díly Peugeot Partner popřípadě Berlingo, sháním totiž hlavu válců jelikož moje už se nedá zrepasovat. Neměl by někdo nějaký funkční kousek na prodej?

Odesláno

Tak Hugo Boss žádnou hlavu neměl, nakonec se mi teda podařilo sehnat hlavu z Polska přes kamaráda, který občas vozí díly z Polska. Je tam, ale jeden zásadní problém spalovací komora je trochu jiná, jinak vše ostatní sedí, tak se chci zeptat myslíte, že to půjde sesadit nebo jsem vyhodil peníze?  Přiložil jsem obrázky, nahoře je nová hlava a dole ta stará. 

IMG_20200905_120154.jpg

IMG_20200905_120158.jpg

Odesláno

Co je s tou starou hlavou ? Píst je symetrický ? Když tak ho vyfoť.... Takhle se ale špatně odhadne objem spalováku.... To by chtělo "odkapat"....

Odesláno

Ano píst je symetrický, s tou starou hlavou je to, že v té spalovací komoře je trhlinka od ventilu až k závitu svíčky. Svíčka když se vytáhla tak byla od vody, takhle to chvíli ještě jezdilo a zhruba před týdnem byl spalovací prostor plný vody, tak se zhodila hlava a byla vidět ta trhlina na druhém válci.

Odesláno

Než se do něčeho pustíš, tak zkontroluj, jestli pasujou oboje "parohy".... Pokud je píst symetrický s rovným dnem bez nějakého bombírování, tak by měl jít motor bez problémů protočit.... Výfukové ventily se zdají na té nové hlavě větší.... To by vadit nemuselo.... Ale ten objem těch spalováků bych raději odzkoušel.... Dát si je do roviny a nalít odměřené množství kapaliny.... Raději něco hustšího....

Odesláno

Podobných překopávek jsem udělal poměrně dost, akorát zrovna na tomhle motoru ne.... Ale nebál bych se toho.... Předpokládám že to děláš sám, tak kdyby to nevyšlo, tak ta zkušenost nevyjde zas tak draho.... Teda až na tu hlavu, ta nevím, na kolik přišla.... Držím palce :super

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...