Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

a je to tady, po někalika týdením kontrolování a podezřívání se mi dnes potvrdilo, že mam na 99,999% prasklou hlavu, jak to začalo:

začátkem března jsem zjistil, že mi ubývá chladící kapalina, po dolití opět zase, tak jsem překontroloval snad všechny spoje na hadicích, chladičů a nádobce, ozdušnil jsem, a pořád žádný výsledek.

Pročítal jsem na clubu články jak se to projevuje atd. Topení topí na výbornou z výfuku mi nijak moc par nevýchází, v oleji voda není, chladící kapalina je zatím čistá.

Když jsem včera odstavil auto do garáže a otevřel kapotu, tak jsem slyšel asi 15sekund, jak nádobka pouští vzduch.

Ráno jsem nádobku otevřel, byl v ní malej tlak skoro žádný, takže zase jsem byl na pochybách. Přišel ke mě kamarád a nastartoval auto na 10sekund, pak jsme povolili víčko nádobky a bohužel byla pod větším tlakem.

To znamená, že mi tlakuje voda a prasklina bude zřejmě mezi válcem a vodou.

Zvažuji zavaření hlavy zřejmě určitě, nová se nevyplatí. Máte s tím někdo zkušenosti?

Jo a abych uvedl některé opatrné majitele v omyl, tak jezdím více než pohodově, nehoním to, nevytáčím, po startu hned nevyjíždím, ale nechávám to chvíli na volnoběh, prostě to šetřím. Takže to nemá na to vliv, může to potkat každého.

Odesláno

Ad zavaření hlavy: dnes je spousta servisů, které tuto operaci provádějí a dávají i záruky na těsnost (minimálně půl roku) a tlakovou zkoušku. Já osobně mám dobrou zkušenost se servisem v Jičíněvsi, což je pro Tebe z OV poněkud z ruky. Každopádně bych ale zatím neplašil a připojuju se k Pé?ovu názoru na vadné těsnění pod makovicí. Při jeho výměně stejně musí hlava dolů a blok i hlava se musí srovnat, takže bych nelenil a po demontáži bych odvezl hlavu zrentgenovat (také nabízí spousta firem), podle výsledků z rentgenu bych postupoval dál.

Tohle třeba nemáš daleko

http://firmy.centrum.cz/162118-oldrich-nenutil

nebo zde

http://www.ramcar.cz/autoservis/sluzby.htm

[upravil dne 25-3-06 Medvěd]

Odesláno

Hlavu ti premeri a popripade zavari mezi Hlucinem a Opavou v Hošticich ale uz nevim jestli male nebo ty druhe:myslim.

Potom v Ostrave Radvanicich kousek od pekarny Majak ,a potom O- Vitkovicich v ulickach za Auto Tichy.

Nerikal jsi nahodou ze ti v zime zamrzla kapalina? To by mohlo byt jen tesneni podhlavou ale jak jsme se uz jednou spolu bavili je to zvlastni vec u 2,5TD, hlavy praskaji :(.

Odesláno

Ne voda mi nezamrzla, kež by to bylo těsnění, i když s tím nepočítám, než jsem to koupil tak předchozí majitel už hlavu měnil otázka dvou let zpátky, jenže mohl tam dát starší a nebo ji nechal zavařit to už je ve hvězdách, teď jsem mluvil s Hamrbačem a ten mi to v servise udělá, cena za vaření hlavy se pry pohybuje od 1000,- do 5000,- podle náročnosti, k tomu udělám i rozvody atd.

Moje milá se mnou nemluví, že prý do toho pořád cpu, takže budu asi měsíc na konzervách.

Stojí mi to za to:myslim

Odesláno

zavareni stoji i s tlakovkou kolem 1000, jen pokud se meni nejake ventyly atd tak to leze vys . Rozvody muzu mit levnejsi v Benexu mam nejake slevy, tak jestli chces se ozvi . Nevidel bych to tak cerne .

Odesláno

zkus ještě otevřít nádobku a nastartovat s otevřenou a koukni do ní neměla by bublat jestli jo tak hold někde fouká.Mam už taky vařenou hlavu táta na autě taky.A obě v pohodě tatová je teda dělaná 2x ale pořád drží.Ceny už si nepamatuju.

Odesláno
Původně zaslal: barenst

Hlavu ti premeri a popripade zavari mezi Hlucinem a Opavou v Hošticich ale uz nevim jestli male nebo ty druhe:myslim.

Potom v Ostrave Radvanicich kousek od pekarny Majak ,a potom O- Vitkovicich v ulickach za Auto Tichy.

Nerikal jsi nahodou ze ti v zime zamrzla kapalina? To by mohlo byt jen tesneni podhlavou ale jak jsme se uz jednou spolu bavili je to zvlastni vec u 2,5TD, hlavy praskaji :(.

to me to zamrzlo :)

Odesláno

to barenst: Díky za pomoc, do Benexu chodím také, protože diky kartě klubu mám také slevy, ale díky moc.

to capy: když nastartuji motor i na pět sekund tak tam vznikne tlak, takže to dostává skrze prasklinu tlaky. Zajímavé je, že se tak děje už asi měsíc, jezdil jsem vesele, topil v pohodě, dokud jsem na to nepřišel.:myslim

Odesláno

abych nezakladal nove vlakno:

Mam podobny problem, ale s 1.9td a projevuje se to uplne stejne. Doufal jsem v praskle tesneni, tak jsem ho vymenil ale bohuzel je to praskla hlava. Ted nevim jestli koupit cely motor nebo zkusit nechat zavarit hlavu. Nevite o nejake firme na zapade cech, ktera to zvladne? Nejlepe Karlovy Vary(ale to uz bych chtel asi moc:) Pripadne nemate nekdo na prodej 1.9td

Odesláno

Zdravím,sem měl to samé,dokonce i šlo hooodně bublin.Po ovzdušnování se nedostala voda ani zpátky do chladiče,jak to tlakovalo a jelikož už sem jednou měnil těsnění,tak po doporučení v servisu sem si raději koupil za dobrou cenu od kámoše celý motor a už ani nedával na zkoušku(před tím mě to i s těsnění a srovnáním hlavy vyšlo na cca 4000tis).

Mno,tak sem začal rozprodávat díly a světe div se :myslim se , i napodruhý bylo \"jen\"těsnění v háji.

Týpek,si ode mně vzal tu hlavu,že ji jen vyzkouší-a pak volal,že díky-hlava je dobrááá:o

Takže nezoufej,možná fakt jen těsnění.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...