Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

:grr:grr:grr

a je to tady, po někalika týdením kontrolování a podezřívání se mi dnes potvrdilo, že mam na 99,999% prasklou hlavu, jak to začalo:

začátkem března jsem zjistil, že mi ubývá chladící kapalina, po dolití opět zase, tak jsem překontroloval snad všechny spoje na hadicích, chladičů a nádobce, ozdušnil jsem, a pořád žádný výsledek.

Pročítal jsem na clubu články jak se to projevuje atd. Topení topí na výbornou z výfuku mi nijak moc par nevýchází, v oleji voda není, chladící kapalina je zatím čistá.

Když jsem včera odstavil auto do garáže a otevřel kapotu, tak jsem slyšel asi 15sekund, jak nádobka pouští vzduch.

Ráno jsem nádobku otevřel, byl v ní malej tlak skoro žádný, takže zase jsem byl na pochybách. Přišel ke mě kamarád a nastartoval auto na 10sekund, pak jsme povolili víčko nádobky a bohužel byla pod větším tlakem.

To znamená, že mi tlakuje voda a prasklina bude zřejmě mezi válcem a vodou.

Zvažuji zavaření hlavy zřejmě určitě, nová se nevyplatí. Máte s tím někdo zkušenosti?

Jo a abych uvedl některé opatrné majitele v omyl, tak jezdím více než pohodově, nehoním to, nevytáčím, po startu hned nevyjíždím, ale nechávám to chvíli na volnoběh, prostě to šetřím. Takže to nemá na to vliv, může to potkat každého.

[upravil dne 25/3/06 KUBBACHER]

Odesláno

Tak mám čerstvé zprávy okolo opravy, demontáž hlavy v servise trvala 8hodin, těsnění je v pořádku a hlava má malé dvě praskliny ze spod mezi ventyly, takže se uvidí na tlakové zkoušce. Bylo mi řečeno, že komplikovanější auto ještě neviděl reč je o Hamrbačovi. Příště se na to asi vyse.... a půjdu zpátky k benzínům.:grr

Odesláno

8 hodin demontaz hlavy??? to ja som mal za tu dobu vonku prevodovku aj s demontovanim nosneho ramu s napravou, lebo ju nebolo ako vybrat von...

ja by som uz benzin nechcel :D

Odesláno

v motorovém prostoru je velice málo místa, špatný přístup, je to tam hodně natlačený na sebe, až je z toho člověku zle:aut. Demontáž mám i nafocenou, takže to pak sem pošlu.

Odesláno

Romo převodovka u 3-litra jde ven i bez demontáže spodního rámu. je figl v tom jak ji natočíš čelem ke startéru potom jde molým zhoupnutím pekně dolu. Samozřejmě domontovat vše kolem co je na převodovce. Poprvé jsem taky spouštěl rám dole:o:o pak ještě dvakrát převodovka ven ale už pěkně pootočením a dolů. :roker

Odesláno

rex: ja mam 2,1TD a ta prevodovka nesla ani dole ani hore...jedine do boku aj to az ked sa spustil ten ram dole...ale ked to clovek robi viac kraturcite sa najdu nejake finty :aut

• O 4 týdny později...
Odesláno

Hlava je opravená a po měsíci stání se začlo skládat, jenže auto nejede, respektíve jede jen na tři válce, udajně čtvrtý nemá tlak, takže už trochu rozladěnej čekám co bude dále, a věřím, že do srazu to stihnou opravit. Fotky mám, vypadá to zajímavě. Zavaření hlavy mě vyšlo na 3900,- práce kolem 5000,- počítám.

• O 10 měsíců později...
Odesláno

Jenom dotaz, když Ti ubývala ta chladící kapalina, to jako z nádobky zmizla všechna, nebo jenom část? jde mi o to, koupil jsem taky 2,5 TD a nevím, jak poznat kolik má být hladina vody v nádobce, tak jsem jí nalil skoro plnou, ale logicky, jak se ohřál motor, tak kapalina přepadem vytekla a zůstala tam nějaká hladina. Tak se ptám, že když se ztrácí voda, tak z nádobky úplně?

Odesláno

Je logický, že se Ti po nastartování motoru část vody z expanzky ztratí - nikdy ale ne všechna!!! Prasklou hlavu či těsnění pod hlavou poznáš nejjednodušeji dle těchto příznaků:

1) na nalévacím víčku oleje se tvoří bílá emulze

2) když při nastartovaném motoru otevřeš expanzku (ZA STUDENA!!!!!!), tak Ti z motoru do ní jdou vduchové bubliny

3) během chvilky po nastartování ztrvrdnou veškeré vodní hadice - motor tlakuje

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Je logický, že se Ti po nastartování motoru část vody z expanzky ztratí - nikdy ale ne všechna!!! Prasklou hlavu či těsnění pod hlavou poznáš nejjednodušeji dle těchto příznaků:

2) když při nastartovaném motoru otevřeš expanzku (ZA STUDENA!!!!!!), tak Ti z motoru do ní jdou vduchové bubliny

Ad 1. na víčku nic není, to je absolutně čisté

Ad 2. to je právě ono, hnedka po nastartování se udělá v expanzce taková bílá pěna, ale to je údejně tím, že tam v bazaru nalili chemii na pročištění soustavy (já vím, může to být kec), ale je vidět, že měnili termostat, tak možná s tím něco dělali

Ad 3. hadice jsou pořád stejné

Odesláno

Kamaráde tak to vypadá stejně jako u mě, nádobka se plní ze 3/4 obsahu je tam červená tyčinka, kterou s hora vidíš a já vždy dolévám po vrchol té červené tyčinky, kdybych dal více tak to přepadem vyteče, což je v pořádku, ale pokud máš odstavené studené auto a nemáš v nádobce tlak, tak to zkus nastartovat na 10 sekund a pokud ti tam tlak vznikne tak je to průšvich, jestli tam je nějaká pěna na víčku po pročišťovací chemii tak to nevadí, já sám mám po té vyměně olej v chladící soustavě a kamarád mi poradil ať tam naleju něco na pročistění, nebo prášek na praní, že prý to funguje, ale zatím vytahuji olej násavkou, pak to zkusím.

Tak zkus to a dej vědět držím ti palce.:bojim

Odesláno
Původně zaslal: Xander Cage

Akorát se to dost špatně ohřívá a netopí... :-(

a zkousel si sahnout na trubky co vedou k radiatoru topeni pod palubku ? jak jsem ti radil v jinem threadu ?

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Nebo za tepla otevřeš a uvidíš jak se ti z auta stava fontana:DJJ taky těsnění.Vlastní zkušenost:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...