Niklak Odesláno 23. červen 2020 Odesláno 23. červen 2020 Zdar chlapi, začalo mi dělat problém startování. Dříve jsem nastartoval normálně otočením klíčku, teď si musím pomáhat trochu plynem. Hned po roztočení motoru a několik vteřin poté je zvuk auta jakoby jel na 3 válce, takový drdrdrdrdr… a když se podívám na motor tak se klepe a po těch pár vteřinách to samo přestane, motor přestane sebou házet a zvuk je pěkně rrrrrrrrrr. No tak by mě zajímalo čím by to mohlo být. Svíčky jsou téměř nové, mají najeto cca 1500Km. No a ještě jedna zajímavá věc. Když jsem za chodu motoru chtěl odpojit jeden kabel od svíčky abych zjistil jestli to bude stejný jako by to jelo na 3 válce tak jsem dostal pecky elektřinou, přitom je to gumový. Nebo že bych se dotkl ještě něčeho jiného. Je to možný? Citovat
Ferry Odesláno 23. červen 2020 Odesláno 23. červen 2020 tak vymen i ty kabely, od Bosch (cislo 0 986 357 240) stoji asi 450Kc. Kabely starnou a ztraceji izolacni pevnost, pak to probiji Hafity, Niklak a inoxing ohodnotil 3 Citovat
Niklak Odesláno 23. červen 2020 Autor Odesláno 23. červen 2020 Ok už jsem objednal. A co to startování, ty kabely vyřeší i tento problém? Citovat
Hafity Odesláno 23. červen 2020 Odesláno 23. červen 2020 (upraveno) Všeobecně: před tím, než začneš řešit výměny elektrického, nebo elektronického příslušenství, tak by měl být motor v pořádku po mechanické stránce.... V tvém případě bych zkontroloval ventilové vůle.... Ty kabely samozřejmě vyměnit, když probíjejí.... A hezky kabel po kabelu, ne že to vyškubeš jak indiáni koleje a pak si budeš drbat hlaveň.... Upraveno 23. červen 2020 uživatelem Hafity Niklak, inoxing a Ferry ohodnotil 3 Citovat
Ferry Odesláno 23. červen 2020 Odesláno 23. červen 2020 (upraveno) Sakrys, koukam, ze editace, kde jsem jeste dopsal o zkontrolovani ventilovych vuli se uz neulozila, tak "palec hore" @HafityL Ja je ted treba udelal nedavno na moji 106 pred STK a hned byly lepsi emise, CO a HC spadlo skoro na nulu i kdyz predtim byl skoro problem se vejit. A to nebyly o moc, lehce pres 5 setin do plusu a uz se to projevilo. Je teda fakt, ze jsem menil zaroven i ty kabely ke svickam, ale vsechno souvisi se vsim Upraveno 23. červen 2020 uživatelem Ferry Niklak ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 24. červen 2020 Odesláno 24. červen 2020 S těma emisema je to zajímavej poznatek.... +0,05 znamená, že vůle byly větší (ale v rámci tolerance?), což má za následek menší pootevření ventilů.... V případě sacích to znamená méně vzduchu pro spalovací proces.... Citovat
Ferry Odesláno 24. červen 2020 Odesláno 24. červen 2020 Bylo to uz pres tu toleranci 0,05 Merka 0,25 byla docela volna, ale 0,3 se jeste nevlezla, dal jsem to presne na 0,2 a 0,4. A jak rikas, horsim otevrenin tam tim padem slo min vzduchu a tak slo CO a HC nahoru Citovat
Hafity Odesláno 24. červen 2020 Odesláno 24. červen 2020 No jo, ale rozdíl v množství vzduchu zase nemohl být velký natolik, aby to neuhlídala lambáda ve spolupráci s ŘJ Citovat
inoxing Odesláno 24. červen 2020 Odesláno 24. červen 2020 Měření emisí je ošidný. Někdy tenhle rozdíl udělá jenom to, že auto trochu zchladne při čekání na emisích a pak jde na emise nezahřátý (jak KAT, tak motor). A když jsou emise hraniční, tak většinou stačí pořádně prohnat po dálnici a je to dobrý To, co popisuje Ferry se stalo třeba mě, když auto zchladlo na 60°C a pak šlo hned na emise (výsledek byly špatný úhlovodíky). Pak se motor a KAT zahřál na provozní teplotu a vše hodnoty jak u novýho auta. Ty vůle na ventilech by tohle klidně dělat mohly, kdyby byly malé a ventil by podfukoval díky tomu. Citovat
Niklak Odesláno 30. červen 2020 Autor Odesláno 30. červen 2020 (upraveno) Tak je to ve finale praskle tesneni pod hlavou (voda ve valci a oleji). Je to u mechose, bude nove tesneni, nove srouby, srovnani hlavy, tlakovani hlavy v horke lazni, rozvodovy remen, serizeni a gufera ventilu, nova chladici kapalina, olej, olejovy filtr... Jsem zvedav na kolik to asi tak vyjde. kabely mam, vymenim po oprave... Upraveno 30. červen 2020 uživatelem Niklak Citovat
Hafity Odesláno 30. červen 2020 Odesláno 30. červen 2020 To ti ale musela ubývat voda v chladící soustavě, což jsi nenapsal.... Citovat
Niklak Odesláno 30. červen 2020 Autor Odesláno 30. červen 2020 (upraveno) Zacala ale az po dvou nebo trech dnech pote co jsem tu psal. To jsem jel 200km do jeseniku a po ceste zpet zacala svitit kontrolka prehrati motoru a co 40 km jsem dolival cca litr destilky. Ze zacatku tam podle me nebyla az takova dira ze by to zralo tolik vody ale pak po litrech. No a pak kdyz jsem nastartoval tak mi vystriklo trosku vody z vyfuku z mista tesne nad lambda sondou. Tak mi to bylo jasne ktera packa tak hned k mechosovi.. Snad nebude praskla hlava Upraveno 30. červen 2020 uživatelem Niklak Citovat
Hafity Odesláno 30. červen 2020 Odesláno 30. červen 2020 Neměla by být.... To bude prožrané těsnění hlavy válců.... Niklak ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.