Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Předem se omlouvám za delší příspěvek.  

Již dost dlouhou dobu slyším při akceleraci akustické pískání (není to kov o kov, je to vzduch, tedy na 95%) Ozývá se to skoro pravidelně při akceleraci někde od 1000 otáček do cca 3000. Při poklidné jízdě, když dám třeba dvojku a přidám cca 1/4 nebo 1/3 plynu a auto začne zrychlovat, slyším z motorového prostoru pištění. Po třech tisících přestává (nebo už není slyšet) Když na to hamstnu, tak to také slyšet není, když přidávám mírněji, tedy ani ne 1/4 plynu, jen takové lechtání, taky to není slyšet. Po přeřazení na vyšší rychlost, když opět jdou otáčky někde od 1200 to udělá zase, na pětku  už většinou ne. Musí to být v zátěži, na volnoběh se mi to nasimulovat nepovedlo. Zatím jsem nepřišel na to, kde to piští. Můžete mi někdo znalejší než já vysvětlit stručně princip fungování té V6 v popsaném režimu? Jde mi o to, proč to v těch cca 3000 přestane a na vysokou zátěž (když na to hodně šlápnu) tak taky ne. Ale proměnou délku sání nebo tak něco to nemá, pokud se nepletu, jen časování ventilů,ne? Napadá Vás někoho, kde by to mohlo fičet? Na co je ten "ventil" na zadní straně sání? Taková kaplička na té plastové straně u přepážky? Nemohlo by to tam podsávat nebo naopak ufukovat? Snad jsem to popsal pochopitelně. P.S. Takové ty běžné věci jako těsnění mezi klapkou a sáním jsem kontroloval... Napadl mne i podtlak k brzdovému válci? Někdy tootiž ráno přijdu do auta a mám totálně tvrdý pedál, který po nastartování spadne... ?  

Upraveno uživatelem kupák
Odesláno

A kterej máš motor. 

Zkus to natočit.

Já mám 140 a jedinej  vzduch co je slyšet je když se rychle otevře klapka (přidá plyn) a motor se jakoby nadechne nebo jak to popsat. Ale to není  pisteni. 

Odesláno (upraveno)

Pedál bych řekl OK. Snímač polohy zkontrolován jak diagnostikou, tak osciloskopem, bez závad. Ještě budu řešit klapku jako takovou. Sání už jsem i sundal, zkontroloval těsnění, nikde to nevypadá, že by nesedělo. Při jízdě do kopce někdy mírně houpe v tahu. Cívky a svíčky pálí dobře, měněno vloni, teď kontrola osciloskopem.

Motor 152 kW. Je tam jiné sání, než na 140. Ale klapka při přidání taky jako tak hlasitě vcucne vzduch, ale nepřijde mi, že by pistela. Chtěl bych vědět, co je to za bazmek na té plastové části sání. Zítra dám foto. Vypadá to na nějaký sichrventil. Napadá mne, jestli nepodsava.?

Upraveno uživatelem kupák
Odesláno (upraveno)

Zkus to najít mikrofonem a zesilovačem, případně osciloskopem. Do mobilu možná existují aplikace jako osciloskop a spektrální analyzátor, který by ti vyfiltroval jen ten vysoký tón.

Ten brzdový válec by to mohl být. Zkus to i v kabině, u pedálu.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno
před 59 minutami, P607Olda napsal:

Zkus to najít mikrofonem a zesilovačem, případně osciloskopem. Do mobilu možná existují aplikace jako osciloskop a spektrální analyzátor, který by ti vyfiltroval jen ten vysoký tón.

Ten brzdový válec by to mohl být. Zkus to i v kabině, u pedálu.

No, to je na mne moc složitý a sofistikovaný postup... :)

Odesláno

Tak jednoduše:

strč tam ucho.

- že je to nepohodlné? Tak nějaký prodlužovák. Navrhl bych stetoskop, ale ten je spíše na přiložení k něčemu. Takže mikrofon.

Můžeš zkusit mobilní telefon s aplikací "Mikrofon" a BT reproduktor. Těch aplikací jsou na netu stovky.

A soustřeď se na ty unikající brzdy. Mmch - je to slyšet i po vypnutí motoru?

Odesláno

Nene, jen za jízdy a v tahu za podmínek zhruba shora popsaných. Když zrychluji opravdu pomaličku, tak to nedělá, když na to šlápnu na doraz, tak to taky neslyším, ale nevím, jestli to není tím, že to v takovém případě dělá velký hluk. Na místě to nasimulovat najde. Musí to být za jízdy v tahu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...