Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všichni spokojení majitelé Peugeotu 308. Chtěl bych se zeptat, jestli máte někdo podobnou zkušenost. Mám 1.2 PureTech 96kW. 

- při klidné jízdě řadí příliš brzy a v nízkých otáčkách. V obci při 50km/h mi tam dá pětku, při 95km/h mimo obec už osmičku, hrůza. Údajně nastavené kvůli Euro normám.
- v různých otáčkách se mi line z motorového prostoru takový hrčivý zvuk, od motoru to není, stopro je to převodovka. V servisu mi říkali, že je to normální a dělá to u všech motorizací. Dělá vám to taky, co máte EAT8? V režimu Sport je to lepší, ale taky to občas dělá i při ustálené rychlosti na dálnici i mimo obec. 

Auto je nové a najeto jen 2500km. Děkuji za každý poznatek a připomínku. 

Odesláno

co se týče brzkého řazení tak to je opravdu kvůli E normám na smrad z vejfuku. Protože čím menší točky motoru tím menší spotřeba PHM a čím menší spotřeba PHM tím méně smradu z vejfuku.  To rezonovaní by podle mě mohlo s tímto souviset. 

Odesláno

Určitě to tak je. Nižší otáčky by mi ani tak nevadily, ale ten zvuk mi hodně vadí. Před dvěmi lety jsem měl taky novou 308 šestistupňový manuál a při nižších otáčkách to žádný takový zvuk nedělalo.

Už jsem i uvažoval o SW úpravě motoru a optimalizaci řazení, ale nevím jestli by to něco vyřešilo. Ten zvuk je totiž slyšet i při vyšších otáčkách v rozmezí 2000-3000. A taky záleží na zatížení, rovinka nebo mírné stoupání.

Ještě taková zkušenost s jiným autem. Koupil jsem Volvo S80 2,4D5 s EAT6. Převodovka taky Aisin. Ze začátku mi to taky dělalo, ale začal jsem s ním jezdit svižněji a přijde mi, že se převodovka přizpůsobuje stylu jízdy a po cca. 5000km mi řadí při vyšších otáčkách a ty zmíněné rezonance a hrčení na 90% zmizelo. 

Odesláno

doporučím ve městě jezdit v režimu Sport

převodovka se OPRAVDU přizpůsobuje stylu jízdy, nelechtej plyn a zkus trochu přidat, v některých hornatých úsecích cesty, nebo s přívěsem je lepší (pro motor) jet s MANUAL režimem (asi proto tam je)

Odesláno (upraveno)

Jasně, na ten Sport jezdím často. Jinak mi to fakt rve uši a taky motoristické srdce.

Přečetl jsem tady na fóru hodně příspěvku majitelů nových 308, 3008, 508, 5008 a je zvláštní, že si na to ještě nikdo nestězoval. 

Jo a svižně s tím právě jezdím, jen je potom těžké dodržovat rychlostní limity a když už musím zpomait, tak jsem zase tam, kde jsem byl 😂

Upraveno uživatelem kimi2278
  • O 1 rok později...
Odesláno

..mno... ..ja mam trochu hlucnejsi 5tku a 7micku. Dela to takovou zvlastni rezonanci - ne moc nahlas, ale vsimnes si, ze ta prevodovka vic huci....  ... mam najeto teprve 11.000 km a postupne se to zlepsilo.. ale porad tam je poznatelny rozdil..

Odesláno

Ahoj, mam trochu podobny problem. Rifter, 1.5 8AT 130HP , 3/2019. Co se tyce prevodovky, vse co se tyce zvuku fungovalo perfekne, ale cca mesic zpet se pri zahratem motoru, nejcasteji ve meste projevuje, ze pri dojizdeni (napr. k semaforu) se pri zarazene 2 -1 pred seslapnutim brzdy a nekdy i po ozyva takovej nehezkej rezonujici zvuk. Prave to taky prisuzuji prevodovce, jak kdyby se prala s tim jestli vyradit, nebo prokluzovat atd. (Nejsem odbornik, pouze co mi rika pocit) Pri studenym motoru to nedela nikdy.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...