Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

ahoj, mám auto v servisu protože někde pod rozvody teče olej, v servisu mě řekli, že to budou gufera na vačkách, ale že to může být nějaký nastavovač vačky a prej ten se dá sehnat jen Peugeotu za 16 tis. Kč. Protože už nemám přístup do serviceboxu, mohl by mě někdo prosím poslat číslo toho dílu, schéma (foto) a cenu?

Jedná se o Peugeot 407, 2.2, 116Kw.

Díky

Odesláno

@Tymros asi mysleli variabilní časování vačky (7).. tam teoreticky může téct, ale nesetkal jsem se s tím.. spíše bych to viděl jen na gufera, nebo tekoucí překlad ;) 

jinak kolo pro časování opravdu stojí 15 tis.. Pokud by sis to nechal udělat v Peugeotu, tak tě to ve výsledku cenově vyjde podstatně levněji než někde v garáži.. na kolo dostaneš 25% dolů, a práci máme na normální normočasy za vcelku přijatelné ceny.. v garáži sice mají nižší hodinovku, ale dají si více hodin... na obě gufera je 2.9 hodin normočas... pokud to budeš dělat i s vodní pumpou, tak budeš na cca 5-6 hod.. 

Samozřejmě k tomu nové šrouby na kola, těsnění víka atd.. 

Osobně bych ale udělal gufera a pravděpodobně to bude OK.

Samozřejmě s tím i rozvody, minimálně rozvodový řemen

image.png

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj, tak prej to údajně teče tím kolem vačkové hřídele s nastavením rozvodů (na obrázku č. 4 a7), Dá se koupit jen ten náboj? Nebo jestli někdo neví, kde to kolo sehnat za rozumnou cenu (asi vrakáč), v peugeotu to vypadá, že to bude raketa.

Odesláno (upraveno)

Nejsem odborník, v servisu mě řekli, že to chce vyměnit celé to kolo s nábojem, že to teče pod ním. Kdyby šlo jen to gufero bylo by to lepší.

Upraveno uživatelem Tymros
Odesláno

Na vrakáči zrovna tohle bych nebral.. občas je potřeba větší investice no ;) 15 tis není zas tak hrozné a budeš jezdit dál.. ale osobně bych začal tím guferem

• O 2 týdny později...
Odesláno

Zdravím pánové, nechci zakládat nové téma tak píši sem. Dneska jsem byl v servisu na kontrolu klimatizace a servisák mi řekl že mám v pytli klínák že mi může spadnout a budu mít po autě. Rozvody byli dělány před 2 roky a jestli jsem najel 20 000 km tak jsem to přehnal. Počítám ani ne 15 000. Jezdím denně do práce cca 10 km a někdy na ryby. Bojím se aby mi neprasknul nebo nesjel.

IMG_20200429_171820_5.jpg

IMG_20200429_171825_8.jpg

IMG_20200429_171829_4.jpg

Odesláno

Tak tohle nejsou rozvody ne? To je řemen příslušenství? :o
Kup za pár stovek nový a vyměň ho. Případně i vodící a napínací kladky, pokud jsou po smrti ...

Edit: Servisák to myslel tak, že když ten řemen rupne, rád s sebou vezme ještě něco dalšího. Např. snímač otáček, nebo rozbije kryt rozvodů a vletí do nich :nevim 

Odesláno (upraveno)

No mám na mysli ten řemen. Kup za pár stovek nový: za prvé nevím jaký a za druhé bydlím na sídlišti ale to by nevadilo. Já laik bych to pochopil že ho říznu a nasadím nový ? V Měšicích není servis ? Jsem z Proseka.

Upraveno uživatelem frana09
Odesláno

V Měšicích servis není, ale třeba v Březiněvsi u @Devils-night možná jo :D :aut 
Já právě myslel, že servisáka máš, ale to byl asi jen servisák na klimu, co? Lépe se to dělá, když sundáš kolo a podběh. Díly se pak objednají podle VINka ;) 

Odesláno (upraveno)

Byl jsem v servisu jekaservis.cz  je to v Kyjich. Mě jde o to že by mě vzal až za 3 neděle ted toho mají hodně. Na Proseku jsou ale měl jsem to tam ale co jsem potřeboval to neudělal. Potřeboval jsem ložisko ale udělal čepy atd ale ložisko ne Nika prosek. Mě jde o to jestli to ještě vydrží ale to asi zaleží na náhodě 😃 Jinak VIN - VF36E6FZB21135982

já jsem našel https://www.autodoc.cz/gates/1236579

Do Březiněvse jezdím Do ATC Bušek do kempu.

Upraveno uživatelem frana09
Odesláno

Pokud by jsi ho chtěl zítra vyměnit, tak by jsme ho mohli mít i skladem a udělali by jsme ti to na počkání.. řekněme do cca hodiny pokud by jsi přijel během dopoledne, max do 14. hod ;) cenově bude origo cca litr, plus práce.. :)  Kdyžtak mi napiš zprávu s VINem.. zjistím, zda je skladem a domluvíme se pokud budeš mít zájem.. 

• O 8 měsíců později...
Návštěvník
Odesláno
V 31. 3. 2020 at 18:52, ChouLu napsal:

variabilní časování vačky (7).. tam teoreticky může téct, ale nesetkal jsem se s tím.. spíše bych to viděl jen na gufera, nebo tekoucí překlad

Tak na mě došlo. Gufera OK, časovaní vačky sákne...takže výměna.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...