Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahoj :) Od 406 si nemůžu pomoci a proto jsem pořídil další,v pořadí již čtvrtou...tahle ovšem nebude na denní ježdění ale spíše na hraní tak snad vydrží déle :)  

Drobné info :)  Jedná se o 406 break, motor 3.0 V6 152kw, manuální převodovka :) Výbava polokůže, 4x airbag, klima atd taková ta vděčná klasika

Co se týče stavu 

Auto má najeto lehce přes 200 tis km, je celkově v horším stavu z delšího stání a předchozích uprav, ale to se dá dokupy. Mezi hlavní nedostatky patří pomačkané přední i zadní lemy blatníků od velkých kol, prolínání oleje z motoru asi všude kde to jde, prokluzuje spojka, rozbitý nárazník a mlhovka, slabá baterie, horší variátor na rozvodech, špatná přední náprava, svítila kontrolka opotřebení katalyzátoru nicméně po pouhém smazání zatím auto jezdí 1500 km bez chyby tak nevím. Dále má ruční brzda uhnité lanovody a nebrzdí.

Nicméně motor tahá jako za mlada, z výbavy funguje pokud vím vše, auto není shnilé na prach takže jako základ pro mě  naprosto ideální :)  

Co se týče dalších plánů.... Auto projde generální opravou jak motoru, tak náprav i karoserie. Nejsou v plánu žádné šílené úpravy. Motor zůstane v sérii. Převodovka je tam 5q a já bych radši 6q, ale zatím jsem moc nezjišťoval jak moc složitý by změna byla. Nápravy dostanou menší snížení, ale asi jak jsem měl na 406 od Luďka kde byly pružiny HR tuším -30. V plánu jsou i jiné kola, ale větší než R17 to nebudou.  Interiér dozná malých změn, stropnice a sloupky jsou čalouněné do černé koženky, vše půjde z auta pryč. Moc se mi to nelíbí a práce není zrovna kvalitní. Strop a sloupky černé určitě chci, ale místo koženky spíše černá látka, semiš, či něco podobného, matného. Co se týče předních sedaček, buďto sehnat opravdu zachovalé v polokůži - jsou tam i teď ale řidičova je roztrhaná a prošoupaná. Ještě si pohrávám s myšlenkou jiných předních sedaček, u známého co má Focus ST jsou ty Recaro sedáky luxusní. Pak proběhne výměna hudby, tu mám schovanou z modré 406, komplet sestava Gladen, hrálo to velice hezky. 

20200321_110333.jpg

Upraveno uživatelem sharpers
Odesláno (upraveno)

Byla :) hned jak jsem ji na bazoši viděl tak jsem neváhal ani vteřinu. Chtěl jsem ji ještě před tím než ji koupil Print ale v té době jsem hledal něco na každodenní ježdění tak jsem ji zavrhnul.  Dovezl jsem si ji domů v polovině února 

Upraveno uživatelem sharpers
  • O 10 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...