Karlos99 Odesláno 5. březen 2020 Odesláno 5. březen 2020 Mám Peugeot 308 SW 1.6 HDi 85 kW, r.v. 2014, vše na autě funguje, tak jak má. Ale občas se stane, že pokud za deště nebo po dešti vjedu do louže, tak se rozsvítí kontrolka motoru a nápis Závada motoru. Když zastavím, vypnu motor a znovu nastartuju, tak je již zase vše OK a žádná kontrolka nesvítí. Stalo se mi to už asi 3x nebo 4x, vždy hned poté, co jsem vymetl nějakou louži. Může mi prosím někdo poradit, čím by to mohlo být? Děkuji Citovat
radim.1008 Odesláno 5. březen 2020 Odesláno 5. březen 2020 Tipuji to na vnik vody, někam, kde nemá být. Až se to stane příště, zajel bych na diagnostiku. Bude tam uložená závada čeho se to týká. Může být jen nějaké čidlo v tu chvíli "pod vodou". PS: příště dávej dotaz kam patří. Sekce Peugeot 308 nebo Servis. Citovat
Driver Odesláno 5. březen 2020 Odesláno 5. březen 2020 U 406ky se mi stávalo, že po prudkém projetí kaluží cákla voda na řemen pohánějící alternátor a ten na par vteřin proklouznul. Okamžitě se rozsvítila kontrolka dobíjení, ale jakmile řemen zase zabral tak zhasla. Je možné, že se stane u tvého auta to samé, akorát elektronika na to reaguje jinak a nechá rozsvícenou kontrolku motoru. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 5. březen 2020 Odesláno 5. březen 2020 @Driver Tak přesně tohle mi dělala moje 406 a nevěděl jsem proč Trochu jsem se obával, že něco s elektrikou a vlhkostí. Další záhada objasněna Citovat
Karlos99 Odesláno 15. březen 2020 Autor Odesláno 15. březen 2020 Děkuji všem za reakci. Ježdění na diagnostiku jsem se chtěl právě vyhnout, protože s tím nemám moc dobré zkušenosti (u předchozího auta - benzínový Peugeot 307 - se mi stávalo, že motor v rychlosti kolem 125 km/h chcípnul, byl jsem s tím několikrát na diagnostice, vždy jsem zaplatil za pětiminutové připojení kolem 500 Kč a nikdy se na nic konkrétního nepřišlo). Takže jet "na diagnostiku" nepovažuji za nějaké samospásné řešení, spíš naopak. Ptal jsem se tedy spíš proto, jestli s tím někdo nemá zkušenost, ideálně u stejného modelu/motoru (u 406 to sice mohlo, ale nemuselo mít stejnou příčinu). Přesto díky. Také mi jde spíš obecně o to, jestli jet do servisu hned, jak se poprvé rozsvítí kontrolka motoru, nebo tam jet jen pokud svítí stále, tj. i po opakovaném nastartování. Citovat
radim.1008 Odesláno 15. březen 2020 Odesláno 15. březen 2020 V dnešní době, myslím automobilové, se bez diagnostiky neobejdeš. Leda tak u výměny žárovky. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.