Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Mam 195cm, sedacku uplne dole a vzadu, volant uplne dole a vzadu a vpohode, nikdy mi nenapadlo riesit uterak cez konzolu alebo nieco podobne. 

Osobne si nemyslim ze je webasto uplne potrebne... Ved topi to tak ci tak hned cez spiralu a motor sa na tom tiez stiha zohriat relativne rychlo. 

Upraveno uživatelem abgx1
Odesláno (upraveno)

@Radar333 ..mno, furt je to jeste asi nejlepsi motor, co do toho jde dat - zvlast s tim 8AT Aisinem a v kombinaci s Webastem. Protoze ten PureTech studenejma pojizdkama po meste znicis jeste rychleji..... 

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno (upraveno)

Akoze motor je asi najmenej problemova cast toho auta... Moje ma nejak 16mesiacov a 27k km a je to zhuntovane viac ako Volkswageny po 150k km

-cez prave zadne dvere fuci vietor

-smerovky sa samovolne prepinaju ked rychlo otacam volantom

-vyhrievanie sedaciek nefunguje v zime kym sa auto kusok nezohreje

-auto sa kazdych par tyzdnov prepne do francustiny

-latkovy kryt pod motorom aj tepelne stity okolo vyfuku su utrhnute a ohnute od vetra na dialnici... V zivote sa ten podvozok nedotkol zeme ani snehu

-zadne brzdy su na vymenu, kopu do pedala

-opierka pod rukou je vyhengana

Je to odflaknute auto... Ten podvozok, prejav motora, nedomyslenost uplne vsetkeho(radio sa neda pocuvat pri vypnutom motore, parkovacia kamera sa sama prepina do nejakeho divneho pohladu, samovolne sa pustaju vystrazne ked brzdim do zakruty a niekedy sa vypnu/niekedy nie)

Uz len take drobnosti ze ked mam mokre spatne zrkadla tak zapnem vyhrievanie a:

-na VW v priebehu 30 sekund zo zrkadiel ide para, do minuty su suche

-na proace city/rifterovy prejde 5 minut a spataky su stale mokre

Zatial ma bavilo jazdit na uplne kazdom aute, aj na logane MCV, aj na ivecu daily, aj na felicii ale pri tomto aute ma to vyslovene nebavi

Odesláno (upraveno)

Ja mam iny nazor a skusenosti... 

1. reklamovat- donastavit dvere

2. tak isto

3. zeby to bolo tym aby si hned studeny motor nezatazil 

4. problem IVI ten storji za prd. mam Proace City rv2020 a NAC4, ziadne taketo problemy tam niesu

5. mam 5r/101tkm a nic take nepozorujem..reklamuj

6. menil som zadne kotuce po 80t..ale pouzival sa vela vozik

7. nic take nepozorujem :)

8. radio sa da pocuvat, ale palubny pocitac to vypne aby setril bateriu po 10-15 minutach..

9. kamera sa ti prepina do ineho uhlu, ked zisti nejaku prekazku aby si mal iny pohlad. vies si to prestavit. mne to spravi ked sa blizim k stene alebo k obruniku ci podobne

10. smerovky sa ti zaponaju kvoly nudzovemu brzdeniu ? 

11. vyhrievanie zrkadiel a zadneho okna funguje u mna bez problemov. zrkadlo je horuce na dotyk

Mozno je to o ocakavaniach :) 

btw s loganom mcv mam teda tiez co to najazene a je to z mojho pohladu o dost horsie auto..co sa tyka 1.5dci (hluk, prejav, vykon) alebo spracovania ci elektronickych veci...

Upraveno uživatelem duuri
Odesláno

..asi mám taky kliku na středeční model, ale kromě antény klíče vzadu a vstřikovače AdBlue (oboje reklamace) žádné potíže taky nemám a že ho teda zrovna taky úplně nešetřím...

Odesláno

Tak ale vo finale ked si to zhrnies tak:

-1,2,5 je na reklamaciu, pricom dvojku uz raz zamietli, vraj to robia pri rychlom otoceni aj ostatne auta a jednotku vraj v servise nepocuju. 

-3,4,8 je proste spraseny navrh auta, ak by to bolo v nemeckej automobilke tak za to prepustia cele teamy ludi a spravia zvolavacku tak ako sa napr. dialo pri uvedeni octavie 4. Tu sa proste tvaria ze nefunkcne vyhrievanie sedadie v zime je normalka :D 

-Zbytok auta je proste nedomysleny... z hlavy Take tie malickosti:

1. Radio vypne s vypnutim motora a nie az po otvoreni dveri, takze nemozem dopocuvat pesnicku po zastaveni

2. Radio sa nestisi pri parkovani

3. Lane assist nema vobec progresivnu silu tahania za volant, oproti konkurencii posobi strasne agresivne a primitivne

4. Ta samovolne prepinajuca sa kamera... Presne ked sa blizim k objektu musim zabrzdit a prepnut ju zase do normalneho pohladu

5. Palubny pocitac nerata kazdu cestu zvlast bez toho aby som ho vynuloval a ani po vynulovani neukazuje cas jazdy

6. ABS a ESP je tam na urovni golfa 5... Bola by to tema na zvlast clanok, ale konkurencia bola uz 10-15r dozadu uplne inde

7. Tie vystrazne smerovky, pustaju sa aj pri rychlom stlaceni brzdy ktore nemusi byt silne. Pri VW mi zablikaju mozno raz za 100 000km, na tomto aute niekolko krat denne. Najhorsie na tom je ze niekedy sa same vypnu a niekedy ostanu zapnute... Takze ak sa vypnu a vypnem ich aj ja tak ostanu zapnute a to iste naopak... Vysledok je taky ze po brzdeni este 10 sekund blikam a stlacam tlacidlo 

Ak si to teda vobec vsimnem, minule som si pustene vystrazne vsimol po 20km dialnice. 

Takze tak, ak od toho clovek nic necaka a planuje si ho nechat vramci zaruky, tak asi fajn auto... Ale ked to porovna s cimkolvek nemeckym(dnes som trebars siel novym leonom za 22k€) tak je to auto strasne zaostale a nefunkcne. 

Odesláno (upraveno)

Vtedy bolo relativne lacne a stale sa da predat drahsie ako bola jeho nakupna cena. Takze nie je dovod ho predavat pred koncom zaruky.  

Ale mas pravdu, hlavne ludia ktorym staci kratka verzia by urcite mali pozriet po konkurencii. Pri dlhej verzii je to uz tazsie, tam konkurencia velmi niet...  mozno nove kangoo grand? 

Odesláno (upraveno)

Ahojte od začiatku roka som šťastným majiteľom Rifter 2024 - facelift verzie, GT long 7m, EAT8. Zatiaľ po 7000km sa žiadne vyššie uvedené problémy neprejavili okrem neskoršieho zapínania ohrevu sedačiek.

Facelift verzia (M1 sa žiaľ opäť nevyrába v spalovacích verziách) má vyriešené vypínanie infotainmentu až po otvorení dverí, miernejší lane assist ktorý zasahuje veľmi citlivo (jediné čo ho dokáže pomýliť sú kombinované biele/žlté čiary).

Ostatné systémy ako upozornenie na rýchlosť, start/stop sa veľmi jednoducho vypnú 2s podržaním tlačidla ADAS pod infotainmentom. 

Čo má prekvapilo a iba náhodou som to zistil možnosť polohovania stredného sedadla do ležérnejšej polohy ak sa dá preč roletka. 

Mám 189cm a vôbec mi neprekáža ten stredový tunel, na Hyundai i30 mi to prišlo horšie. 

Úplne perfektná je spotreba, pri 120 adaptívnom tempomate je spotreba iba 5.5l (7 ľudí). Svižnejšia jazda a viac sa to blíži k 7l. 

Problémy s 1.5 motorom by mali byť tiež od 2023 vyriešené :)

Pre viacčlennú rodinu je toto asi najlepšie auto: zmestia sa 2 veľké nezložené kočíky, nezložené bicykle, 3 autosedačky do stredu (3x isofix) a stále sa dá nastúpiť cez kufor do tretieho radu vďaka medzere v strede. 

Dĺžka 4.75m je ešte fajn a dá sa aj pozdĺžne parkovať po sídlisku.

Alternatíva je podľa mňa iba VW Multivan, Traveller, Tourneo Custom ale to je už veľkostne a cenovo inde.

Plus oproti 5m kratším vyššie spomenutým osobným dodavkám sa Rifter dá oveľa rýchlejšie premeniť na dodávku vďaka stredným sedadlám sklapajúcim sa do podlahy. 

Upraveno uživatelem XjCook
  • O 1 měsíc později...
  • O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

sklo je tonovane, a ma elektricku roletku..predpokladam ze tam rozdiel bude ale nie nejak markantny, klima to zlvada v pohode

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj celý přímo předchozí příspěvek - jsi tu celkem dlouho, na to aby jsi chápal základní pravidla. Děkuji

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...