P607Olda Odesláno 17. duben 2006 Odesláno 17. duben 2006 lamancha: Tam na tom odkazu je diskuse o spatnych zkusenostech speedONE s koupi 407. Argumenty se mi zdaji nejake divne - souhrn mych pochybnosti je tam v mem prispevku z 16.4.06. Vsechno bych veril, smulovate auto a souhrn nemilych nahod... Ale kdyz jsem objevil tento prispevek tady v tomto vlaku (ktere prave ctes), tak mi najednou vubec nepasuji casove udaje a zda se mi, i podle pravopisu, ze tam puvodni prispevek je odnekud prevzaty a pritom speedONE tvrdi ze jsou to jeho vlastni zkusenosti. Takze jsem to tady jeste jednou zkopiroval, aby tento prispevek - argument nesel snadno smazat (\"vzal jsem ho za slovo\"). [upravil dne 17.4.06 P607Olda] Citovat
lamancha Odesláno 17. duben 2006 Odesláno 17. duben 2006 2P607Olda: tak nejsem uplne tu vasi konverzaci jsem zachytil ale nechapal jsem proc jsi to zkopiroval Ty do tohohle vlakna jeste jednou. Mej se:papa Citovat
-=Michal=- Odesláno 23. duben 2006 Odesláno 23. duben 2006 Původně zaslal: BIGI to 123ps:!! (beru to jako vtip) Takže za 1. myslím že řídím dobře, nebo spíš normálně, žádný prase bez hudebního sluchu 2. o to auto se starám ještě líp, má krásnej pokojíček (garáž), nikdy bych ho nedal do myčky, jenom pěkně ručný mytí, novej olejíček dostavá tak často že i už za to v Peugeotu pomalu nadávají že to zbytečně měním, že mu nic není a nemají do servisní knížky kam to psát (už se tam nevlezli dva zápisi). A nedostává žádnou sračku 5W-40 od Castrolu nebo teď tam je 0W-40 od Schellu!!! Tankuji u Aralu nebo Schell V-Power Diesel - fakt doporučuji, je to poznat!!! Hlavně v zimě. Škoda jenom že musí jezdit po těch našich tankodromech - silnicích. U Tesca pokud to jde parkuju na dvou místách a co nejdál od vchodu aby mi zase nějakej rádoby řidič neřekl že mu to nevyšlo a já musel měnit dveře. Má se prostě u mě jako v bavlnce. Teď měl třetí narozeniny a tak dostal nový stěrače a textilní koberečky na léto ) A jak se oteplí bude velká jarní očistka podběhů a podobně. Ten Šel jsem zkusil 2x a žádný rozdíl. Vyhozené prachy ! Citovat
bigicek Odesláno 23. duben 2006 Autor Odesláno 23. duben 2006 U mě to je poznat, nevim proč u tebe ne? Když vezmu Tesko naftu - ******,jede to strašně, ale je levnejší o 3 koruny! Jedina nafta, co stoji za řeč je Aral a Schell V Power, OMV, klasický diesel extra od Schellu je obyčejná nafta, nic extra!!! V-Power je poznat hlavně v zimě, když byly ty strašný mrazy tak to bylo super! Ale pokud jezdíš normálně tak to třeba pozant moc není, ale když jsem potřeboval předjet tak to bylo poznat, oproti \"běžné naftě\" připadalo mně to že to tahlo už od nižších otáček. Je to možná taky motorem, v tom se nevyznám. Ale jak říkám, já to poznal. Citovat
-=Michal=- Odesláno 23. duben 2006 Odesláno 23. duben 2006 Původně zaslal: BIGI U mě to je poznat, nevim proč u tebe ne? Když vezmu Tesko naftu - ******,jede to strašně, ale je levnejší o 3 koruny! Jedina nafta, co stoji za řeč je Aral a Schell V Power, OMV, klasický diesel extra od Schellu je obyčejná nafta, nic extra!!! V-Power je poznat hlavně v zimě, když byly ty strašný mrazy tak to bylo super! Ale pokud jezdíš normálně tak to třeba pozant moc není, ale když jsem potřeboval předjet tak to bylo poznat, oproti \"běžné naftě\" připadalo mně to že to tahlo už od nižších otáček. Je to možná taky motorem, v tom se nevyznám. Ale jak říkám, já to poznal. Normálně jezdím Aral, OMV, Šel jsem zkusil párkrát jen abych vyzkoušel ten hyper-super-ultra Power a žádný znatelný grády jsem nepoznal. Možná je to tím, že celoročně přidávám Bishop original aditivum....nevim, já neviděl žádnej rozdíl Citovat
bigicek Odesláno 25. duben 2006 Autor Odesláno 25. duben 2006 A to aditivum, je to s tim lepsi??? Citovat
P607Olda Odesláno 26. duben 2006 Odesláno 26. duben 2006 Ste borci. Já jezdím dost a nepoznám nic, žádný rozdíl. Jedině z kopce mám menší spotřebu a do kopce větší. Citovat
barenst Odesláno 26. duben 2006 Odesláno 26. duben 2006 U vykonejsich motoru nejde moc poznat rozdil mezi palivy , jen mene obsahovych a mene vykonnych to je rozeznatelnejsi . Citovat
-=Michal=- Odesláno 27. duben 2006 Odesláno 27. duben 2006 Původně zaslal: BIGI A to aditivum, je to s tim lepsi??? Lepší nevim, jsou to minimální rozdíly měřitelné jen na přístrojích. Nicméně jsou s tím dobré zkušenosti a mnoho lidí jak tady z fóra, tak ze známejch to tam lejou. Mělo by to udržovat čistší palivovou soustavu, méně koroze, lépe mazání a na základě zmíněného mírně zvýšit výkon. Dále to udržuje naftu dobře filtrovatelnou a snižuje bod tuhnutí v mrazech. Já s tím mám dobré zkušenosti a i s aditivy od Bishopa do oleje. Leju to historicky už do 3tího auta a nikdy to motoru neuškodilo. U staré Astry 1.7 DTL (soft turbo analog :-)) mi to dokonce viditelně snížilo spotřebu skoro o 3/4 litru na 100(na základě dlouhodobých měření) a možná taky trošku snížilo hlučnost, ale to se velmi těžko posuzuje. Příspěvky typu nalil jsem tam zázračný přípravek a ten mi zvednul výkon o 40% a snážil spotřebu o 60% mě dojímaj. Na druhou stranu v ČR bych do nafty asi něco určitě přidával. Peugeot si po problémech s 1.4 HDi tuto zimu (tuhla silně nafta a filtr v 1.4 jí nepropouštěl) dělal snad nějakou studii a odebírali vzorky u pump. Výsledek byl snad co jsem četl katastrofální - velmi nízká kvalita. Moje zkušenosti (ale je to opět subjektivní) jsou takové, že když jedu za hranice (zejména I, F a A) tak mi klesne průměrná spotřeba na jejich naftu až o 1.5 litru. To se mi v ČR nepodaří ani při 80% času stráveném plynulou a ekonomickou jízdou na D1. Vidím to tak, že ta nafta v ČR stojí za vyližpr*el a nikdo to neřeší Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.