Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím Vás,

Chcel by som sa opýtať či ste sa s niečím podobným už stretli. Pri prudsom brzdení alebo opakovanom pri razantnejsej jazde mi pri brzdení ako keby buchali brzdy. Pri opätovnom rozjazde to je počuť ešte niekoľko km. Keď pri jazde iba zľahka stupim na brzdu tak zvuk nepočuť. Keď pustím tak to znovu robí. Ten zvuk je cyklicky podľa rýchlosti otáčania kolies. Myslíte že brzdy sú na odpis?

Len doplním že pri brzdení netrasie volantom ani celým autom.

Auto je 3008 2012, 120kw automat.

Ďakujem

Odesláno

Platničky sa nemenili min. 60 000 km. Neviem to presne. Zodrate nie sú, resp. nie sú tenké. Ostatné veci čo si písal som nejako extra nekontroloval vzhľadom na to,že nič nebucha pri prejazde nerovnostami. Nerobilo by to hlavne tam?

Ďakujem

Odesláno

Auto bolo v lete v Peugeote a tam len tak mimo reči že vymeniť brzdy. Stále mi to však nejako nesedí. Nesedí mi to že pri brzdení nič netrasie ani žiadny iný bežný sprievodný jav zlých bŕzd.
Cena výmeny by bola 300€ takže nechcem ísť len tak pokus omyl.

Odesláno

Čistě náhodou nemáš hodně orezlé kotouče na obvodu (pomalu se odlupujíc rezavé plátky) v kombinaci se sjetými kotouči? Pak je plocha na obvodě výš než samotná brzdící plocha a když se razantněji přibrzdí, tak se může rez na obvodě teplem "nadzvednout" a zavadit o nějakou pevnou část kolem brzd (podložka destičky, brzdič .... )

Zlobilo to dceru na 207mičce a po výměně kotoučů s destičkami klid. Je ale pravda, že i destičky už byly téměř sjeté.

Odesláno

Zajtra to skontrolujem ale som si takmer istý že tam tá hrdza hore po obvode je. Vôbec mi nenapadlo že by toto mohol byť problém.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...