Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

...po přejezdu příčných nerovností, vždycky asi tak 4 - 6 "dohrknutí" se základní frekvenci cca 5 Hz.

Asi tak nějak hrkotalo špatně usazené plato nad zavazadlovým prostorem naší staré OI nebo papundeklová podlaha jejího zavazadlového prostoru.

Jenže 307SW má nad zavazadlovým prostorem roletku (a hrkotá to, a? je natažená, nebo stažená), a podlahu zavazadlového prostoru má snad pevnou (nebo ne?).

A nehrkotá to ani uchycení zadní SPZtky, jak jsem se tady někde dočetl, že by to mohlo být právě tím, neb je to na ní a) příliš nízkofrekvenční b) nepomohlo ani její podložení molitanem (což jsem "pro jistotu" už taky vyzkoušel).

Nemohly by to hrkotat třeba ty tři segmenty kulisy střešního okna složené v zadní části střechy (zatím jsem nechával střešní okno vždy otevřené, abych si ten "skleník" pořádně užil, než na něj bude příliš teplo)?

Nebo čím ještě by to krucinál mohlo být? Blbě usazenou rezervou? Nebo si na to mám raději zvyknout s tím, že na méně děravých cestách či při puštěném rádiu to buď nedělá, nebo to člověk přeslechne?

P.S. Ne že by mi to vysloveně "rvalo žíly" - s OI jsme měli svého času podobné problémy, než jsme zjistili, co a jak. Pokud ale někdo tušíte, v čem je problém, prosím dejte mi vědět, abych neztrácel čas trapným laborováním.

P.P.S. Ale stejně je ten Pažoutek miláček. A tak jsem dneska docela rád uposlechl argumentů své drahé polovičky, že než bych ometl a oškrábal naši starou OI, mám si raději i na ten tankodrůmek po Praze (kam se to hrabe na 30cm jámy na cestě Třinec - Žilina!) vytáhnout Pažouta.

Odesláno

... jsem si taky něco málo užil s vozy Škoda (a mezitím vyslechl něco málo skazek o vozech zn. Škoda, VW, Opel, Ford etc.).

Naše OI dnes stojí na dvorku s prdlou váhou vzduchu, 3x měněnýma tlumičma a dalšíma blbostma nepočítaně. Ale najela s náma chudák za ty 4 roky nakonec 250 000 km, aniž bychom řešili cokoliv (včetně toho, že jsem si před otevřením dveří řidiče musel nejdřív stáhnout okno a poté ty dveře otevřít zvenčí:-) mimo pravidelný servis a garančky.

Takže mě ještě pořád těší, když s jakýmkoliv novým strojem (jako je třeba tenhle \"dvouprocesorový\" notebook se 2GB RAM, na němž tohle píši po absolvování hlášky, že x000837659 is unable read jen s obtížemi) jsou alespoň asi tak stejné problémy, jako s tím předchozím.

Odesláno

Mne cosi tiez vzadu furt hrkoce. Cast som vychytal (a vytlmil molitanom) na rezerve a HLAVNE servisne naradie - zdvihak rad mlati do vsetkeho okolo. Vsetko to tam mam teraz zabalene, ale aspon mam z toho smeru pokoj :cool: . Dobre utiahni aj ten blby remen, co drzi rezervu. Mam este podozrenie na samotne dno kufru, ci ten papundekel nemlati niekde o karoseriu na jamach. Ako vidis, srandy kopec. Ale zivot by bol taky nudny... :super

Odesláno
Původně zaslal: Bohumil

Nejlepší odhlučnění je když jeden řídí a druhý leze vzadu a \"jde po zvuku\".

:D a ja som myslel, ze ked jeden soferuje a zena drzi klapacku :D :D :D (dnes som nejaky vesely)

Odesláno

Mne na SW búchalo uchytenie pravého zadného tlmiča - uchytenie na karosérii. Pri 29 000 mi menili voľný guľový čap. Pri 30 500 mi menili nejaké čidlo tlaku, ani neviem akého tlaku. Som zvedavý, čo sa objaví zas. Inak auto je pohodlné a priestranné...

Odesláno

No já mám 306 combi, takhle blbě mi to mlátilo taky, rozebíral jsem furt pátý dveře a dával tam molitan a tak, dokonce sem rval molitan i pod značku, nakonec jsem zjistil, že to mlátí celý dveře, tak jsem posunul zámek, teď už to nedělá, ale při zavírání musím víc bouchnout dveřma.

Odesláno

Ja mam 406 a po roku apol \" hrkotania \" zadnej napravy som si na to pekne zvykol, pridam si radio a mam to v ...... ! POchodil som s tym asi 4 rozne Peugeoty servisy a 10 sukromnych , vymenil som vsetky stabilizacne tycky, podlozil som nadrz molitanom, test tlmicov - OK, dokonca sme sa s jednym mechanikom v peugeote vozili v kufri a vysledok 0 bodov.

Takze asi tak.

V jednom Peugeot servise mi majitel po hodine spekulovania nad tym co mi moze lopotat, povedal : \" Viete Peugeoty su auta stavane na pohodlie, a co sa cudujete ze to na nasich cestach bucha ??? Sak tu by sa do....l aj tank \"

Tot vsjo

• O 3 týdny později...
Odesláno

:D:D:D:D:D

neskutocne som sa pobavil

mne na 307 HB mlatil plast zadnych dveri o plecharinu, podlozil som molitanom a bolo...akymsi zazrakom som kdesi vytriasol srobu uchytenia plastu o vyklopnu...toto nepochopim a v kufri nebola...vlani mi pre istotu rezonovalo sklo na 5tych dverach...nejak sa ukludnilo, zatial je ticho :super

Odesláno

Včera jsem využil Pažouta coby náklaďáček a když jsem při vykládání už poněkolikráte zavíral páté dveře, všimnul jsem si, že jejich výplň v dolní části těch výklopných dveří nedrží na plechařině napevno, ale je na plech zřejmě nasunuta nějakým žlábkem či co, který je však asi tak o 1 mm širší, než je tlouš?ka plechu, takže to možná právě proto hrkotá.

Až tedy budu mít někdy čas, tak to rozeberu a vypodložím molitanem a třeba to pomůže...

Nebo se mám na to raději vybodnout a reklamovat to, až za pár dní pojedu po 10 000 Km na garančku a na výměnu pneu ze zimních na letní slitinové \"origoše\"? Uznají mi to, nebo mi budou tvrdit, že to není vada, ale vlastnost?

• O 9 měsíců později...
Odesláno

Mrkni na plastové kryty zadních tlumičů.Mají držet v horních miskách, ale pokud vyjedou, tak klepají.Já je upevnil a to je nyní jiná pohoda.

Odesláno

me to vrze taky - vyzkousel jsem vsechno co se tu psalo a nic......:grr a uz me to se.. typoval bych to na panty bocnich dveri......./kdyz zabouchavam kufr a mam bocni dvere otevrene, tak to zavrze stejne jako pri jizde/

Odesláno

Omlouvám se, že jsem coby iniciátor této diskuse neinformoval okamžitě poté, co jsem zjistil a vzápětí odstranil zdroj hrkotání při přejezdu příčných nerovností (viz první příspěvek této diskuse).

Přišel jsem totiž na to svého času někde na cestách a pak jsem to pustil z hlavy.

Jak se totiž ukázalo, byly mé výhrady, jak je možné, že zcela nové auto hrkotá, byly vůči naší 307SW velmi nespravedlivé.

Hrkotala to totiž dvojice plastových dílů kostry \"univerzální\" dětské sedačky, pokud tato nebyla obsazena. Jelikož ji vozím na prostředním zadním sedadle, stačilo tedy pořádně přirazit a \"zaháknout\" o plastovou kostru opěráku dětské sedačky opěrku hlavy tohoto prostředního sedadla - a bylo vymalováno (:-)...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...