Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ok. Jinak jak chceš řešit připojení toho rádia na CAN? Pokud vím, tyhle rádia na to mají přímo konektor (respektive se tam propojí CANbus konektor který je již v autě.)   nebo si to s něčím pletu? 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

já jediné k čemu to potřebuju je vytáhnout CAN a do nové číny přeposílat CAN příkazy na ovládání páčkou :) 

Ale konektory se všechny nechají sehnat

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Desky mám doma, kdo bude chtít napište, u Kolína můžu předat, jinak poslat. Jsou k mání ještě 2x V1.4 a 3x V1.1. A nemáš víc těch dílů na v1.4 @ChouLu? Objednal jsem součástky před 2 měsícema, zatím mi ti mrzáci poslali jen 3 položky a to esp, 6 pin konektor, 12 pin na displej -_- tak že bych odkoupil. 

Edit - tak k mání zatím jen V1.1. Ty druhé co jsou na fotce jsou vadná série, takže nové mi pošle, ale trochu se zdrží. 

DSC_1310.JPG

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

To je právě to, všechny knihovny co jsou na githubu jsem nainstaloval, ale tahle hlásí chybu a netuším co to je :D
Edit-Vždyť já jsem vemeno, já nenainstaloval ovladače pro ESP 32 :D No jo, novej komp a poprvé spuštění arduina na něm.

Odesláno

ja s tím měl taky velké problémy.. někam sjem všeilijak kopíroval soubory až to šlo :D ale nahrané to ještě nemámm. jen zkompilované

Odesláno (upraveno)
  1. Nainstalujte desky ESP32 do Arduina na základě těchto pokynů: https://randomnerdtutorials.com/instal-the-esp32-board-in-arduino-ide-windows-instructions
  2. Stáhněte si zip zde: https://github.com/morcibacsi/PSAVanCanBridge/archive/master.zip
  3. Rozbalte obsah do složky s názvem PSAVanCanBridge
  4. Otevřete prázdný soubor PSAVanCanBridge.ino z Arduino IDE
  5. Z nabídky Tools\Board vyberte modul ESP32 Dev
  6. Nyní byste měli být schopni kompilovat

Tyto knihovny by měly být nainstalovány do složky Dokumenty. Což by mělo vypadat takto:
C:\Users\YOUR_NAME\Documents\Arduino\library

• ESP32 RMT peripheral VAN bus reader
  • TSS463C VAN interface library
  • Arduino Library for the ESP32 CAN Bus
  • Queue
  • ArduinoLog

Nakonec byste měli mít složku jako je tato:

• C:\Users\YOUR_NAME\Documents\Arduino\libraries\esp32_arduino_rmt_van_rx\
  • C:\Users\YOUR_NAME\Documents\Arduino\libraries\tss463_van\
  • C:\Users\YOUR_NAME\Documents\Arduino\libraries\Queue\
  • C:\Users\YOUR_NAME\Documents\Arduino\libraries\esp32_arduino_can\
  • C:\Users\YOUR_NAME\Documents\Arduino\libraries\ArduinoLog\

The AbstractSerial.h je součástí zipu, takže s touto kni*neumím psát slušněu nemusíte dělat nic navíc

-----

1. Install the ESP32 boards into Arduino based on these instructions: https://randomnerdtutorials.com/installing-the-esp32-board-in-arduino-ide-windows-instructions
  2. Download the zip from here: https://github.com/morcibacsi/PSAVanCanBridge/archive/master.zip
  3. Extract the contents to a folder named PSAVanCanBridge
  4. Open the empty PSAVanCanBridge.ino file from the Arduino IDE
  5. Select ESP32 Dev module from Tools\Board menu
  6. Now you should be able to compile it

These libraries should be installed under your documents folder. Which should look something like this:
C:\Users\YOUR_NAME\Documents\Arduino\libraries

• ESP32 RMT peripheral VAN bus reader
  • TSS463C VAN interface library
  • Arduino Library for the ESP32 CAN Bus
  • Queue
  • ArduinoLog

In the end, you should have folder like these:

• C:\Users\YOUR_NAME\Documents\Arduino\libraries\esp32_arduino_rmt_van_rx\
  • C:\Users\YOUR_NAME\Documents\Arduino\libraries\tss463_van\
  • C:\Users\YOUR_NAME\Documents\Arduino\libraries\Queue\
  • C:\Users\YOUR_NAME\Documents\Arduino\libraries\esp32_arduino_can\
  • C:\Users\YOUR_NAME\Documents\Arduino\libraries\ArduinoLog\

The AbstractSerial.h is included in the zip so you don't have to do anything extra with that library

Upraveno uživatelem morcibacsi
Odesláno (upraveno)

Myslím, že mám spíš problém s ESP32 :) I po instalaci ovladačů a vyzkoušení všech možností EPS deska nekomunikuje. Zkusím objednat jinou
EDIT-Jo, poslali mi úplně jinou desku než co jsem objednal. Jednak jsou na ni úplně jiné ovladače, druhak má jinak umíštěné piny. Koupím ji radši tady v ČR.

DSC_1326.JPG

Odesláno

Tato deska by měla být v pořádku. Po spuštění nahrávání stačí stisknout spouštěcí tlačítko na několik sekund.

----

This board should be fine. You just have to push the boot button for a few seconds when you start uploading.

Odesláno

Aha, teď to vidím. Vypadá velmi podobně jako deska ESP32 dev, ale má více exponovaných kolíků:

----

Ah I see now. It looks very similar to the ESP32 dev board, but it has more pins exposed 😐

• O 3 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Tak už fakt nevím, co s tím. Arduino mám nový, už správné. Knihovny nainstalované. Po otevření .ino souboru mi to přesune soubor do samostatné nové složky, ale kompilace hlásí stále chyby. Stejný problém se všemi soubory ze PSAVanCanBridgeMaster/src

Áhá, takže jsem na to nakonec přišel :D Potom, co se otevře .ino to přesune soubor do nové složky. Do ní musím přesunout veškeré soubory z toho zipu, takže to bude vypadat nějak takto. Jakmile otevřu .ino, bude to vypadat nějak takto a kompilace a nahrátí proběhne :)  Takže bych to měl mít funkční, teď jen aby došly součástky a pak sehnat displej :D597568876_Snmekobrazovky(44).thumb.png.9b6d849b7194de1c48225730e57133c1.png1739422902_Snmekobrazovky(45).thumb.png.f61bd040f35d75152a49498edb9076be.png

Odesláno

Musíte mít tuto strukturu souborů:

Stačí mít pojmenovanou složku PSAVanCanBridge bez části -master a souborů uvnitř ní. A je to. Poté musíte otevřít soubor PSAVanCanBridge.ino z Arduino IDE a měl by se kompilovat.

-----

You need to have this file structure:

capture.thumb.png.6cd73d8a66006a520e8520d724e1b65a.png

Just have a PSAVanCanBridge named folder without the -master part and the files inside it. Thats it. After that you need to open the PSAVanCanBridge.ino file from the Arduino IDE and it should compile.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...