ChouLu Odesláno 11. únor 2020 Odesláno 11. únor 2020 Já prosím v1.4 a stačí mi deska.. vše ostatní mi už dorazilo z číny Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 11. únor 2020 Autor Odesláno 11. únor 2020 (upraveno) Ok. Jinak jak chceš řešit připojení toho rádia na CAN? Pokud vím, tyhle rádia na to mají přímo konektor (respektive se tam propojí CANbus konektor který je již v autě.) nebo si to s něčím pletu? Upraveno 11. únor 2020 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
ChouLu Odesláno 12. únor 2020 Odesláno 12. únor 2020 já jediné k čemu to potřebuju je vytáhnout CAN a do nové číny přeposílat CAN příkazy na ovládání páčkou Ale konektory se všechny nechají sehnat Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 24. únor 2020 Autor Odesláno 24. únor 2020 (upraveno) Desky mám doma, kdo bude chtít napište, u Kolína můžu předat, jinak poslat. Jsou k mání ještě 2x V1.4 a 3x V1.1. A nemáš víc těch dílů na v1.4 @ChouLu? Objednal jsem součástky před 2 měsícema, zatím mi ti mrzáci poslali jen 3 položky a to esp, 6 pin konektor, 12 pin na displej -_- tak že bych odkoupil. Edit - tak k mání zatím jen V1.1. Ty druhé co jsou na fotce jsou vadná série, takže nové mi pošle, ale trochu se zdrží. Upraveno 26. únor 2020 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 5. březen 2020 Autor Odesláno 5. březen 2020 Mám už i V1.4 kdyby někdo chtěl Citovat
morcibacsi Odesláno 5. březen 2020 Odesláno 5. březen 2020 Vytvořil jsem jednoduchý překladač VAN-CAN pouze pro dálkové ovládání na volantu, můžete to zkontrolovat zde: https://github.com/morcibacsi/PSASteeringWheelAdapter -- I have created a simple VAN-CAN translator only for the steering wheel remote control, you can check it here: https://github.com/morcibacsi/PSASteeringWheelAdapter 307rg a Péťa ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 7. březen 2020 Autor Odesláno 7. březen 2020 Je tu nějaký mistr přes arduino? Já v tom už dlouho nedělal, a po instalaci knihoven a pokusu o nahrátí na mě bafne tohle. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 7. březen 2020 Odesláno 7. březen 2020 tusim ze ti chybi ta oznacena knihovna skusit ji tam dohrat manualne nekdy pomuze ty < zavorky> prepsat na " uvozovky" Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 7. březen 2020 Autor Odesláno 7. březen 2020 (upraveno) To je právě to, všechny knihovny co jsou na githubu jsem nainstaloval, ale tahle hlásí chybu a netuším co to je Edit-Vždyť já jsem vemeno, já nenainstaloval ovladače pro ESP 32 No jo, novej komp a poprvé spuštění arduina na něm. Upraveno 7. březen 2020 uživatelem VojtouNerCZ Havlicek.Lukas ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 7. březen 2020 Autor Odesláno 7. březen 2020 teď tedy řeším tohle a s tím si fakt nevím rady, bo jsem knihovnu nainstaloval Citovat
ChouLu Odesláno 7. březen 2020 Odesláno 7. březen 2020 ja s tím měl taky velké problémy.. někam sjem všeilijak kopíroval soubory až to šlo ale nahrané to ještě nemámm. jen zkompilované Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 7. březen 2020 Autor Odesláno 7. březen 2020 A kam jsi nakopíroval obsah toho abstract serial? Můžeš poslat screen? Citovat
morcibacsi Odesláno 7. březen 2020 Odesláno 7. březen 2020 (upraveno) Nainstalujte desky ESP32 do Arduina na základě těchto pokynů: https://randomnerdtutorials.com/instal-the-esp32-board-in-arduino-ide-windows-instructions Stáhněte si zip zde: https://github.com/morcibacsi/PSAVanCanBridge/archive/master.zip Rozbalte obsah do složky s názvem PSAVanCanBridge Otevřete prázdný soubor PSAVanCanBridge.ino z Arduino IDE Z nabídky Tools\Board vyberte modul ESP32 Dev Nyní byste měli být schopni kompilovat Tyto knihovny by měly být nainstalovány do složky Dokumenty. Což by mělo vypadat takto: C:\Users\YOUR_NAME\Documents\Arduino\library ESP32 RMT peripheral VAN bus reader TSS463C VAN interface library Arduino Library for the ESP32 CAN Bus Queue ArduinoLog Nakonec byste měli mít složku jako je tato: C:\Users\YOUR_NAME\Documents\Arduino\libraries\esp32_arduino_rmt_van_rx\ C:\Users\YOUR_NAME\Documents\Arduino\libraries\tss463_van\ C:\Users\YOUR_NAME\Documents\Arduino\libraries\Queue\ C:\Users\YOUR_NAME\Documents\Arduino\libraries\esp32_arduino_can\ C:\Users\YOUR_NAME\Documents\Arduino\libraries\ArduinoLog\ The AbstractSerial.h je součástí zipu, takže s touto kni*neumím psát slušněu nemusíte dělat nic navíc ----- Install the ESP32 boards into Arduino based on these instructions: https://randomnerdtutorials.com/installing-the-esp32-board-in-arduino-ide-windows-instructions Download the zip from here: https://github.com/morcibacsi/PSAVanCanBridge/archive/master.zip Extract the contents to a folder named PSAVanCanBridge Open the empty PSAVanCanBridge.ino file from the Arduino IDE Select ESP32 Dev module from Tools\Board menu Now you should be able to compile it These libraries should be installed under your documents folder. Which should look something like this: C:\Users\YOUR_NAME\Documents\Arduino\libraries ESP32 RMT peripheral VAN bus reader TSS463C VAN interface library Arduino Library for the ESP32 CAN Bus Queue ArduinoLog In the end, you should have folder like these: C:\Users\YOUR_NAME\Documents\Arduino\libraries\esp32_arduino_rmt_van_rx\ C:\Users\YOUR_NAME\Documents\Arduino\libraries\tss463_van\ C:\Users\YOUR_NAME\Documents\Arduino\libraries\Queue\ C:\Users\YOUR_NAME\Documents\Arduino\libraries\esp32_arduino_can\ C:\Users\YOUR_NAME\Documents\Arduino\libraries\ArduinoLog\ The AbstractSerial.h is included in the zip so you don't have to do anything extra with that library Upraveno 7. březen 2020 uživatelem morcibacsi Péťa, VojtouNerCZ a 307rg ohodnotil 3 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 7. březen 2020 Autor Odesláno 7. březen 2020 (upraveno) Myslím, že mám spíš problém s ESP32 I po instalaci ovladačů a vyzkoušení všech možností EPS deska nekomunikuje. Zkusím objednat jinou EDIT-Jo, poslali mi úplně jinou desku než co jsem objednal. Jednak jsou na ni úplně jiné ovladače, druhak má jinak umíštěné piny. Koupím ji radši tady v ČR. Upraveno 7. březen 2020 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
morcibacsi Odesláno 7. březen 2020 Odesláno 7. březen 2020 Tato deska by měla být v pořádku. Po spuštění nahrávání stačí stisknout spouštěcí tlačítko na několik sekund. ---- This board should be fine. You just have to push the boot button for a few seconds when you start uploading. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 7. březen 2020 Autor Odesláno 7. březen 2020 But the pinout is different And it is much bigger, it wont fit the board. Citovat
morcibacsi Odesláno 7. březen 2020 Odesláno 7. březen 2020 Aha, teď to vidím. Vypadá velmi podobně jako deska ESP32 dev, ale má více exponovaných kolíků: ---- Ah I see now. It looks very similar to the ESP32 dev board, but it has more pins exposed Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 25. březen 2020 Autor Odesláno 25. březen 2020 (upraveno) Tak už fakt nevím, co s tím. Arduino mám nový, už správné. Knihovny nainstalované. Po otevření .ino souboru mi to přesune soubor do samostatné nové složky, ale kompilace hlásí stále chyby. Stejný problém se všemi soubory ze PSAVanCanBridgeMaster/src Áhá, takže jsem na to nakonec přišel Potom, co se otevře .ino to přesune soubor do nové složky. Do ní musím přesunout veškeré soubory z toho zipu, takže to bude vypadat nějak takto. Jakmile otevřu .ino, bude to vypadat nějak takto a kompilace a nahrátí proběhne Takže bych to měl mít funkční, teď jen aby došly součástky a pak sehnat displej Upraveno 25. březen 2020 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
morcibacsi Odesláno 25. březen 2020 Odesláno 25. březen 2020 Musíte mít tuto strukturu souborů:Stačí mít pojmenovanou složku PSAVanCanBridge bez části -master a souborů uvnitř ní. A je to. Poté musíte otevřít soubor PSAVanCanBridge.ino z Arduino IDE a měl by se kompilovat. ----- You need to have this file structure: Just have a PSAVanCanBridge named folder without the -master part and the files inside it. Thats it. After that you need to open the PSAVanCanBridge.ino file from the Arduino IDE and it should compile. Havlicek.Lukas, Péťa, 307rg a 1 další ohodnotil 4 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 25. březen 2020 Autor Odesláno 25. březen 2020 Yeah, already figured out But thanks. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.