Dakaros Odesláno 6. prosinec 2019 Odesláno 6. prosinec 2019 Ahoj Pežoťáci. Mám na své 307 HDI90 problém s levým čepem na rameni, již 2x jsem tento čep měnil, za tu dobu auto najelo 12000 km max a už zase má vůli. Na pravé straně čep drží. Před rokem a půl jsem měnil obě strany za čepy od MOOG, původní pravý ok, levý totál vyklepaný. Před půl rokem zase autí začalo bouchat, test pajcrem ukázal, že levý čep je zase vymlácený, opět jsem měnil oba, pravý po roce jako nový. Dal jsem tam čepy od Monroe.... Teď je to půl roku a čep je zase v háji. Čepy povoluju a utahuju obrovským hasákem, pravý jde vždy super, levý má něco se závitem na těhlici, jde fakt ztuha, jak původní ven, tak nový dovnitř (asi dvě otočky jdou rukou, zbytek silou). Na vyšroubovaném čepu je vidět, že závit nemá vrcholky. A teď ten dotaz: 1) Mohu čep poškodit hasákem, při použití velké síly pri dotahování a proto odchází? A tedy by pomohlo použít nástrčkový ořech? 2) Nebo může být pokřivená těhlice a tedy čep se při našroubování pokřivý a tedy i velmi rychle vytluče a bude tedy nutné vyměnit těhlici? Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Citovat
krtek 2 Odesláno 6. prosinec 2019 Odesláno 6. prosinec 2019 pozri ci nemas niekde inde volu na lavej strane ? potom by sa neprimerane sily prenasali na suciastku ktora volu nema v tvojom pripade spodny cap brutall ohodnotil 1 Citovat
Dakaros Odesláno 6. prosinec 2019 Autor Odesláno 6. prosinec 2019 všechno nové, čepy řízení, tyče řízení, horní uložení i s ložiskem, tyče stabilizátoru, gumy stabilizátoru a i tlumič jsem měnil. Jediné co není vyměněné jsou silentbloky ramene (koupené jsou) ty jsou zatím stále dobré... Citovat
krtek 2 Odesláno 6. prosinec 2019 Odesláno 6. prosinec 2019 a lozisko naboja v tehlici volu nema? Citovat
Háček Odesláno 6. prosinec 2019 Odesláno 6. prosinec 2019 Jak pise krtek, kouknul bych na lozisko naboje, potom vyvazeni kola? Je divny ze se ti vymlati jen leva strana, ja tyhle cepy delal kdysi na 405ce a pokazdy jsem je utahoval sikovkama, davam dily od febi a nikdy jsem s nima neměl problem.. Jako ten cep jestli ti tam. Jde špatně a mas tedy spatnej zavit na tehlici, tak se muze stat to, ze ho nedosroubujes dokonce jak ma bejt, tudiz nedosedne plochou a muze se kvuli tomu delat vule v ulozeni čepu. Ale tezko rict. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.