mibu Odesláno 21. listopad 2019 Odesláno 21. listopad 2019 (upraveno) Ahojte pežoťáci, toto je môj prvý klubový príspevok. Keď som sa zoznamoval s autom, dosť mi chýbal cyklovač stieračov. Možno pre niekoho banalita. V dnešných autách je to podľa mňa len softvérová záležitosť a neviem, prečo to väčšinou riešia senzorom dažďa a samozrejme vo vyššej výbave. Pôvodne som plánoval a skúšal spúšťanie cyklovača od páčky stieračov, teda od najspodnejšej vratnej polohy, ktorou sa spustí jedno zotretie. Plán bol taký, že prvým zatlačením páčky sa spustia stierače a časovač začne rátať čas. Druhé stlačenie prebehne podľa potreby zotrieť sklo (v rozsahu napr. 3 až 40sekúnd) a cyklovač si uloží čas medzi stieraniami. Ďalej už sám cyklovač simuluje zopnutie páčky. Keď treba zmeniť čas, alebo ukončiť časovanie, tretie zatlačenie vynuluje čas a celý postup sa môže zopakovať s iným potrebným časom. V prípade začatia rátania času a nestlačenia páčky druhý krát do času napr. tých 40s sa cyklovač nastaví do východzieho stavu. Nakoniec som to musel vyriešiť s externým tlačítkom namiesto páčky. ( Na stole všetko fungovalo, ale v aute som to nevedel rozchodiť.) Pri realizácii je nutné zložiť volant, otvoriť elektroniku, zložiť plošák, vybrať prepojovací káblik s konektormi, prerušiť vodič nulovej polohy a na vzniknuté voľné konce naletovať vodiče a vyviesť ich do cyklovača, ďalej oškrabkať vodiče vstupu a výstupu páčky, naletovať na oškrabané miesta vodiče a vyviesť do cyklovača. Všetko zaizolovať, konektory pripojiť späť a všetko postupne poskladať. Nájsť kľúčikové nap. 12V (napr na konektoroch) a cez poistku a vypínač pripojiť cyklovač. Pripojiť kostru a tlačítko a môžme cyklovať. Dúfam, že to niekomu pomôže a že v peugeote nebudú robiť problémy pri prehliadke cyklovačP2008.pdf Upraveno 21. listopad 2019 uživatelem mibu P607Olda, ozzy56 a Péťa ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 21. listopad 2019 Odesláno 21. listopad 2019 ahoj a dík za návod , někomu z klubu se bude určitě hodit, ale já to nechám origo Citovat
Péťa Odesláno 21. listopad 2019 Odesláno 21. listopad 2019 Super, přesunul jsem téma do "Udělej si sám" Citovat
zzipCZ Odesláno 21. listopad 2019 Odesláno 21. listopad 2019 super. já mám teda senzor ale ten funguje uplně na .... nic Citovat
mibu Odesláno 21. listopad 2019 Autor Odesláno 21. listopad 2019 Som rád, že sa vám to páči. Je to len ako návod, ako to zapojiť. Musí sa prerušovať nulová poloha a premostiť páčka. Ako časovač si môžete použiť niečo vhodné, vám dostupné (v krajnom prípade aj časové relé ) Ja som si naprogramoval digispark alebo arduino. Napadlo ma aj relé s felicie, by sa zrejme dalo použiť. Ja som ho jednoducho použil v starom vw polo, kde sa len vymenilo za relé stieračov. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.