Přejít na obsah

mibu

Uživatel
  • Počet příspěvků

    4
  • Registrace

O uživateli mibu

  • Datum narození 1.5.1974

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 2008
  • Rok výroby
    2016

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Brezno
  • Stát
    Slovenská republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

mibu's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

3

Popularita

  1. @Lisiak dakujem velmi pekne za vysvetlenie. Programovat arduino sa stale len ucim a hlavne praca s tymito bitmi a sestnastkovou sustavou mi robi problemy Preto pozeram rozne projekty a snazim sa v nich vyznat.
  2. @Lisiaks arduinom trochu experimentujem, nieje v programe chyba? pôvodne je: if (((buf[4]&0x80) == 0x80) && (regen_request == 0)) a nemá byť?: if (((buf[4]&0x80) == 1) && (regen_request == 0))
  3. mibu

    Cyklovač stieračov P2008

    Som rád, že sa vám to páči. Je to len ako návod, ako to zapojiť. Musí sa prerušovať nulová poloha a premostiť páčka. Ako časovač si môžete použiť niečo vhodné, vám dostupné (v krajnom prípade aj časové relé ) Ja som si naprogramoval digispark alebo arduino. Napadlo ma aj relé s felicie, by sa zrejme dalo použiť. Ja som ho jednoducho použil v starom vw polo, kde sa len vymenilo za relé stieračov.
  4. Ahojte pežoťáci, toto je môj prvý klubový príspevok. Keď som sa zoznamoval s autom, dosť mi chýbal cyklovač stieračov. Možno pre niekoho banalita. V dnešných autách je to podľa mňa len softvérová záležitosť a neviem, prečo to väčšinou riešia senzorom dažďa a samozrejme vo vyššej výbave. Pôvodne som plánoval a skúšal spúšťanie cyklovača od páčky stieračov, teda od najspodnejšej vratnej polohy, ktorou sa spustí jedno zotretie. Plán bol taký, že prvým zatlačením páčky sa spustia stierače a časovač začne rátať čas. Druhé stlačenie prebehne podľa potreby zotrieť sklo (v rozsahu napr. 3 až 40sekúnd) a cyklovač si uloží čas medzi stieraniami. Ďalej už sám cyklovač simuluje zopnutie páčky. Keď treba zmeniť čas, alebo ukončiť časovanie, tretie zatlačenie vynuluje čas a celý postup sa môže zopakovať s iným potrebným časom. V prípade začatia rátania času a nestlačenia páčky druhý krát do času napr. tých 40s sa cyklovač nastaví do východzieho stavu. Nakoniec som to musel vyriešiť s externým tlačítkom namiesto páčky. ( Na stole všetko fungovalo, ale v aute som to nevedel rozchodiť.) Pri realizácii je nutné zložiť volant, otvoriť elektroniku, zložiť plošák, vybrať prepojovací káblik s konektormi, prerušiť vodič nulovej polohy a na vzniknuté voľné konce naletovať vodiče a vyviesť ich do cyklovača, ďalej oškrabkať vodiče vstupu a výstupu páčky, naletovať na oškrabané miesta vodiče a vyviesť do cyklovača. Všetko zaizolovať, konektory pripojiť späť a všetko postupne poskladať. Nájsť kľúčikové nap. 12V (napr na konektoroch) a cez poistku a vypínač pripojiť cyklovač. Pripojiť kostru a tlačítko a môžme cyklovať. Dúfam, že to niekomu pomôže a že v peugeote nebudú robiť problémy pri prehliadke cyklovačP2008.pdf
×
×
  • Vytvořit...