Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, má někdo zkušenosti s čištěním olejové vany od úsad/karbonu na 508 2.0 HDI 120kw?

Přemýšlím, že to s aktuální výměnou oleje nechám preventivně udělat. Mám najeto 185t km a doteď to jezdilo na long life interval 30t km.

Děkuji za info

Odesláno

Mal som vanu dole pri cca 160000km a nebolo to tragicke. Kazdym cistenim tomu len pomozes. Ako pise Ozzy, sitko a skratit olej a bude to dobre

ja by som odporucal aditivum do oleja pred vymeniu nech ten bordel z motora stecie dole

Odesláno

Na kolik tato sranda může vyjít? Předpokládám, že to budou jednotky stokorun, tisícovka? (práce, těsnění, sítko)

Máte nějaký tip co tam cca 100km před výměnou nalít za ten čistič nebo aditivum? Nebo řeknu až mechananikovi ať udělá proplach. Mělo by stačit nechat běžet chvíli na volnoběh nebo objet servis :)

Odesláno

nevím co všechno musíš dát bokem (demontovat), aby šla shodit vana, ale stokoruny v žádném případě nee, samozřejmě záleží, kdo to bude dělat--autorizák bere 800 na hodinu a za hodinu to neudělá--,plus materiál, takže tak...

Odesláno

Jsem sundaval vanu v 130tk (ulomená olej měrka 120kw) měním olej po 10tis a byla naprosto bez bordelu. Jinak se nemusí nic kolem demontovat, těsnění je na tmel tak že dobře očistit, odmastit a dodržet postup dotažení včetně utahovacího momentu. 

Odesláno

Já koupil auto se 171tkm. Olej byl měněn po 25tkm. Vanu jsem nechal čistit při výměně rozvodů a žádné usazeniny, byla pěkně čistá. Ale stejně jsme udělal 2x proplach. Poprvé po 1000tkm, následně po dalších 2500tkm a teď mám v plánu zhruba po 3000-4000km a pak přejdu na svůj standardní interval cca. 8-10tkm. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...