Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Rozloučil se se mnou kaze?ák u orig. rádia. Chtěl bych něco novějšího (např s CD, USB Flash), ale přitom zachovat originál dálkové ovládání z volantu. Nevíte někdo zda nějakou inovaci rádia dělá přímo Peugeot nebo zda nějaký jiný výrobce rádií podporuje tento způsob dálkového ovládání?:myslim

Odesláno

Ahoj, když se rozloučil CD changer, tak jsem se informoval v Peugeotu o možné náhradě rádia s kaze?ákem za rádio s CD a changer bych poslal do....

Tak náhrada je možná za obludných 13tis za rádio + práce. Informoval jsem se tedy u firmy, která dělá tunning a řekli mi že za 5 tis i z prací je spousta možností rádia s CD i se zachováním ovládání multifunkčního volantu. Podle Peugeot servisu je originální rádio Clarion 1505. Podle rady co jsem dostal přímo od toho člověka v Peugeotu je lepší si to nechat udělat u firem na rádia ale raději ne u garážníků. Sám mi rádio \"originál\" nedoporučil. Tolik má zkušenost. P806 ST:super

• O 2 týdny později...
Odesláno

Stejný dotaz jsem dal i do servisu:

Ahoj.Přestalo hrát radio Philips,šumí,hledá signál a pak třeba po deseti minutách na chvíli naskočí.Dám si ho do kupy,ale jak ho vytáhnout z palubky?Než rozeberu půl auta a pak zjistím,že stačilo jen .......Radši se zeptám.Mám P806.Dík za všechny rady.P806

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Ahoj.Tak konečně vybyl čas a pomocí čtyř špejlí jsem rádio vytáhl ven.Anténu jsem zapojil jinou přímo do rádia - a nic!

Pak nastoupila má žena a začla rádio mučit - zadala nové kmitočty,našla spousty nastavení,stanice dokonce uložila.Po vypnutí a následném zapnutí tam ty stanice dokonce zůstaly.Pak jsem auto přeparkoval do přístřešku,ověřil že rádio běží - běželo.Druhý den jsem nastartoval,zapnul rádio a ššššššššššššššš.Kód ale nechtělo,ten se nevymazal.Začnu asi hledat jinde,že by autobaterie byla slabší a při startování - paměť předvoleb se vymaže,ale kód ne?Teď zase dlouho na to nebudu mít čas bádat.Rádio je originál Philips s nápisem PEUGEOT.

post-0-14109594458195_thumb.jpg

Odesláno

Ahoj.Ještě musim dodat,že když jsem to koupil,tak to několik měsíců hrálo bez problémů.Pak jednoho dne jsem zapomněl klíč v zapalování a můj syn (5) zkoušel a přepínal vše možné - tedy i na rádiu.Od té doby někdy hrálo,někdy stávkovalo.A také se stalo ještě i něco jiného,začalo se při přejíždění nerovností na cestě ozývat divné škvrčení (repráček nebo piezoměnič).Když vypnu klíček dříve než světla,ozve se TÝDÝ TÝDÝ z podvolantu - to škvrčení je ze stejného místa.Jestli je tam někde prodřený svazek a poskakuje po kostře.Jsem mechanik elektronických zařízení,ale jak oddekluju něco na této aerodynamické kredenci a hledím na tlusté svazky drátů,přechází mě odhodlání...Nic jiného mi ale nezbyde.Vezmu měřák a začnu bádat.Pokud má někdo zkušenosti,rád si je přečtu,než něco po**ru.Syn si ještě všiml,že na panelu rádia nad knoflíkem POWER bliká miniaturní \"štěrbinka\",i když není klíček v zapalování,já bych si toho nevšiml.Pokud zvítězím,tak vše napíšu sem.Zatím dík.P806

Odesláno
Původně zaslal: lubor

Rozloučil se se mnou kaze?ák u orig. rádia. Chtěl bych něco novějšího (např s CD, USB Flash), ale přitom zachovat originál dálkové ovládání z volantu. Nevíte někdo zda nějakou inovaci rádia dělá přímo Peugeot nebo zda nějaký jiný výrobce rádií podporuje tento způsob dálkového ovládání?:myslim

Ahoj, dela to treba PIO - nebo aspon ja to tak resil, hledej podporu tovarniho dalkoveho ovladani a pak jestli se dela redukce pro 806...

post-0-14109594458494_thumb.jpg

Odesláno

Ahoj.Podle Tvé rady usuzuji,že máš asi schéma elektriky na 806 nebo podobné.V manuálech není,v prodejnách odborných knih také nic.Pokud schéma existuje,mohl bych poprosit na lubomir.hrbata@onsemi.com?Mimochodem dnes jsem radio jen tak z legrace zapnul,a hrálo...:myslimDík.P806

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Koukni voltmetrem na A4 - žlutý, jestli je tam trvale +12V. Vypadá to, že to zapomíná, a některá auta měla přehozeny +12V trvalých a +12V ze zapalování.

tohle snad mela jenom fabia, ne? na ISO...

Odesláno

2 tmx.806: Já teda 806ku zevnitř nikdy nezkoumal, ale jak koukám na ty obrázky tak zírám na to ovládání rádia. Do teď jsem myslel že to má udělaný jako většina osobních pažoutů. T.j. páčka pod volantem. A ono to má na volantu. :o To by se mi na 406ce taky líbilo, ale jak koukám do katalogu dílů tak by to tam asi narvat nešlo. :(

Odesláno

Ahoj.Tak u mě to asi bude vadné rádio.No co,tak ho tam budu vozit,aby nebyla díra za krytem.Já to stejně neposlouchám.Politika je svinstvo,předpověď počasí sedí jen pro Prahu a písničky jedou pořád dokola,jen každá stanice je má v jiném pořadí a v jiné denní době.Máme rádio v práci a po dvou dvanáctkách,dvou dnech volna a další dvě dvanáctky - je to to samé....přeladíme na další stanici a příští týden zas.P806

• O 4 týdny později...
Odesláno

Ahoj.Tak jsem origo nahradil hrajícím rádiem jiné značky.Pokud se mi podaří opravit,půjde samozřejmě zpět.Odšrouboval jsem si i nad rádiem mřížku od větrání-topení a zvrchu jsem pohodlně upravil kabely za rádiem.P806

• O 1 rok později...
Odesláno

Ahoj, chci se zeptat, zda nekdo mate zkusenost s Blaupunktem - konkretne modelem SD27 (tuner+SD/MMC)? Podarilo se mi k tomu dohledat i adapter na dalkove ovladani z volantu. Puvodne jsem mel objednany Sencor (tuner+CD+SD/MMC+USB) , ale ten d.o. nepodporuje - oficialni vyjadreni mi prislo dneska, tak jsem nakup zrusil.

• O 2 týdny později...
Odesláno

pokud nekdo chcete nove radio a pritom zachovat d.o. z volantu, jedna z moznosti je Blaupunkt. Preposilam jejich odpoved.

Co se tyce interface a kabelu pro pripojeni originalniho DO, tak pro Peugeot 806, rv 1996 je vhodny: interface 7607587512001 (2080 Kc) a adapter 7607621159001 (400 Kc; ten je pro vozy vyrobene pred rijnem 98)

Odesláno
Původně zaslal: sarkomi

Původně zaslal: lubor

Ahoj, nevite nekdo, kdo mate puvodni Philips radio jako ja, k cemu slouzi horni konektor?

podle mne připojení CD měniče je to shodné jako u Ptilips 4050

[upravil dne 14/2/08 sarkomi]

Diky za Re. Mel jsem k puvodnimu radiu do tohoto konektoru pripojeny kabel, ale CD menic v aute nemam. Takze je to asi jen kabelova priprava na ten CD menic. Zkusim najit druhy konec.

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Ahoj, nemate nekdo zapsane zapojeni napajeciho konektoru pro autoradio? Potreboval bych vedet kam je zapojeny oranzovy a zelenozluty drat, oba se jevi jako kostra. Jsou oba na A8?

Pak uz jen pro kontrolu: bily - 12V ze spinacky na A7, jeden zeleny - permanent 12V na A4 a nektery ze zelenych je podsviceni hlavniho vypinace radia (vypnute radio pri zapnutych parkovackach)?

Pak se chci jeste zeptat - nemate nekdo fotku supliku na radio, kdyz je radio venku? Zbyl mi po loupezne vyprave jen plastovy ramecek a nevim jestli tam puvodne nebylo jeste nejake kovove lemovani, do ktereho prijde plechovy ramecek ktery se dodava s radiem (a do toho plech. ramecku pak radio).

Diky.

PS zapojeni vyreseno: zelenozluty je kostra, oranzovy je podsviceni

[upravil dne 2.7.08 lubor]

Odesláno

Ahoj,zkusím přiložit něco o připojení autorádia,ale nějak to nebere obrázek,jen text:

Zapojení autorádia

Koupili jste si nové autorádio a chcete se pustit do jeho montáže?

Zapojení moderního autorádia není jednoduché a proto je výhodné nechat si jej zapojit odborníky.

Pro šikovné kutily, kteří se rozhodnou zapojit si autorádio sami, uvádím popis zapojení ISO konektorů pro připojení napájení a reproduktorů i barvy, které jsou zpravidla použity pro propojovací vodiče. U některých autorádií nemusí být zapojeny všechny vývody. Některé vývody mohou být zaměněny, či využity jinak. V tabulce jsou tyto vývody označeny *. Záleží na vybavení autorádia, proto je vhodné před montáží řádně prostudovat návod k použití.

Propojení s dalšími přístroji se může u různých výrobců lišit. Zapojení vývodů je zobrazeno v návodu k použití a často také na štítku nalepeném přímo na přístroji.

Číslování vývodů ISO konektorů (na přístroji)

ISO konektor napájení ISO konektor repro

Napájecí ISO konektor připojuje:

· Zem připojuje se přímo na kostru vozu.

· Trvalé napájecí napětí 12V pro napájení pamětí. Při jeho odpojení dojde ke smazání převolených stanic.

· Napájecí napětí 12V přes spínací skříňku.

· Napětí 12V, které signalizuje zapnuté osvětlení automobilu.

· Napětí 12V pro ovládání předzesilovače a autoantény.

· Signál MUTE pro vyřazení autorádia pro sadu Hands Free.

· Signál Smart Volume pro řízení hlasitosti.

Napájecí konektor

Číslo vývodu Použití Barva vodiče

1* Smart volume - ztlumení rádia

2* Mute - vypnutí rádia při telefonním hovoru

3* Nezapojeno

4* Trvalé napětí 12V (u některých modelů může být zaměněno s vývodem 7) oranžová

5 Napájení pro auto anténu a předzesilovač modrá

6 12V při zapnutém osvětlení žlutá

7* Napájení 12V přes spínací skříňku (u některých modelů může být zaměněno s vývodem 4) červená

8 Zem černá nebo hnědá

Repro konektor ISO připojuje:

· pravý přední reproduktor

· levý přední reproduktor

· pravý zadní reproduktor

· levý zadní reproduktor

Repro konektor

Číslo vývodu Použití Barva vodiče

1 pravý zadní + modrá

2 pravý zadní - modročerná

3 pravý přední + šedá

4 pravý přední - šedočerná

5 levý přední + zelená

6 levý přední - zelenočerná

7 levý zadní + bílá

8 levý zadní - bíločerná

Zdroj: Najdiservis.cz

zapojení Autorádia.doc

• O 1 měsíc později...
Odesláno

tak včera sme to řešily u kamošové 806 s jedním kamarádem z autohifi a jde to zamenit tuším za Panasonika, sony, kenwood,jvc a bude fungovat ovládíní na volantu:super šupne sa tam adaptér a je klid :super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...