Brumlinc Odesláno 2. červen 2019 Autor Odesláno 2. červen 2019 (upraveno) Mám 5 dv. Hathback 307 1.4 55kw. Škrtící klapka elektronická a zcela vyčištěna. Nový senzor klikové hřídele. Nové svíčky. Nová zapalovací rampa. Map když se odpojí skoro to chcípne ale během sekundy otáčky vyletí zpět na 1500. Rád se hrabu v autech takže si rád dělám sám co můžu. Navíc zde jsou služby trochu dražší. Například diagnostika mne vyšla v přepočtu na 1500 Kč. A za 1600 jsem si vyměnil vše co jsem psal za nové. Dát to někomu aby na to mrknul možná dobrý nápad ale možná také ne jelikož ti Indové co tu dělají auta nevypadají jako nějací odborníci a zaplatit jim kolem 2 tisíc aby mi řekli že to může být to a nebo to a nebo dalších 20 věcí to si to radši vyměním vše postupně sám a budu mít vše nové. Postupně to snad i vyřeším. Proto se ptám zde jaké jsou další možnosti co by to mohlo způsobovat. Auto má najeto pravdivých 105 tisíc což není nějak hodně Upraveno 2. červen 2019 uživatelem Brumlinc Citovat
inoxing Odesláno 2. červen 2019 Odesláno 2. červen 2019 V 31. 5. 2019 at 22:26, Brumlinc napsal: To bych udělal jako první bohužel plyn je elektronický. V 31. 5. 2019 at 22:05, Brumlinc napsal: Volnoběžný ventil taky vyčištěn zkusím mrknout na ty kabely. Váha vzduchu tam tuším nebude. Klapka je čistá ale mírně pootevřená. Zkoušel se reset přes diag. ale nějak se tomu nechtělo. Jen po nastartování je to normální než to během 30 sec. Vyleze na 1500 Vycházím z toho, co zde Brumlinc napsal. Oboji si protireci. Predpokladal jsem, ze si spletl volnobezny ventil se skrtici klapkou, protoze lanko na skrtici klapce/pedalu plynu by asi tezko prehlidl. Je XY verzi a konstrucnich evoluci podle roku vyroby atd. Citovat
Háček Odesláno 2. červen 2019 Odesláno 2. červen 2019 Brumlinc, vyfoť nám motorový prostor a detail na škrtící klapku, at tu nelaborujeme co tam vlastně máš za motor inoxing ohodnotil 1 Citovat
Brumlinc Odesláno 2. červen 2019 Autor Odesláno 2. červen 2019 (upraveno) Upraveno 2. červen 2019 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
Háček Odesláno 2. červen 2019 Odesláno 2. červen 2019 (upraveno) super zdali mne nešálí zrak , tak vidím šestnáctiventil což je tedy kfu 65kw Upraveno 2. červen 2019 uživatelem Háček inoxing ohodnotil 1 Citovat
Brumlinc Odesláno 2. červen 2019 Autor Odesláno 2. červen 2019 Ovšem co to pro mne znamená. Co bych měl zkusit vyměnit odpojit zdali se něco znění nebo tak? Citovat
Háček Odesláno 2. červen 2019 Odesláno 2. červen 2019 máš v okolí nějakej vrakáč kd eby tohle auto bylo na díly ? zkusil bych vyměnit ten map sensor , pokud to bude gut tak jim ho zaplatíš nebo objednáš novej, když to dobrý nebude tak jim ho vratiš, je dobře přístupnej tak to zvladneš na mistě vrakáče případně u prodejce. Ale těžko říct jestli nekoho seženeš, jak psal inoxing v tom komponentu jsou dvě věci v jednom je možný že např ta část co měří teplotu odešla , proto ti vyskakuje i v diagnostice . Citovat
Brumlinc Odesláno 2. červen 2019 Autor Odesláno 2. červen 2019 (upraveno) To bych asi koupil nové jen mě fascinuje že pokud ho odpojím tak to skoro chcípne ale poté to drží stále 1500 Upraveno 2. červen 2019 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
inoxing Odesláno 2. červen 2019 Odesláno 2. červen 2019 No tak pak je to jiná. Je to 1.4 16v 65kw KFU a ne stará 8V KFW 55kw jak uvádíš v nadpisu. Tak pak to, co jsme psali od začátku je úplně irelevantní. Tak můžeš začít od začátku a to s kontrolou rozvodů a ze závad zjistit, jestli chyby jsou přerušované/trvalé. První chyba je relevantní- snímač vačky (pokud je u chyby "koherence", tak jsou buď rozvody skočené nebo zaseklej/ucpanej solenoid přesuvu VANOSu; pokud je tam trvalá závada typu odpojený/ve zkratu, tak špatný snímač). Druhá chyba je taktéž relevantní a je to snímač MAP (otázka je, zda-li chyba není přerušovaná a nevznikla v důsledku tvého odpojení). Háček ohodnotil 1 Citovat
Háček Odesláno 2. červen 2019 Odesláno 2. červen 2019 Zkus Robins & Day měl by to být peugeot servis. aspon bych to tam hodil kvuli diagnostice, v čr ti taky 65% autoservisů psa koncern nějak diagnostikuje ale nevědí co s tím Citovat
Brumlinc Odesláno 2. červen 2019 Autor Odesláno 2. červen 2019 (upraveno) Odpojoval jsem až po diag. Chyba p0341 je trvalá Zbytek přerušovany Kdyby byly skončené rozvody tak by měl být ale výkon o dost menší. Výkon he v pohodě jede to jak má dokonce až moc dobře bych řekl na ten motor Upraveno 2. červen 2019 uživatelem Brumlinc Citovat
inoxing Odesláno 2. červen 2019 Odesláno 2. červen 2019 Tak buď rozvody (řemen), seklej/ucpaný sítko solenoidu přesuvníku VANOS nebo špatné samotné čidlo na vačce, je to Hall, umí to odcházet. Háček ohodnotil 1 Citovat
Brumlinc Odesláno 2. červen 2019 Autor Odesláno 2. červen 2019 (upraveno) Jak zkontrolovat řemen? Co by s ním mělo být?. Čidlo polohy kliky jsem měnil včera za nové. A ten solenoid slyším prvně kde ho najdu jak zjistím že je špatný? dříve jsem měl pouze naftové koncerny proto o Francouzi moc nevím. Upraveno 2. červen 2019 uživatelem Brumlinc Necituj předchozí příspěvek Citovat
Péťa Odesláno 2. červen 2019 Odesláno 2. červen 2019 Chlapy, není vám divné, že vám témež každý příspěvek edituji? Prosím necitujte poslední příspěvek. Dík! Citovat
inoxing Odesláno 2. červen 2019 Odesláno 2. červen 2019 No rozvody, rozvodovej řemen. Zkontroluj si spravne nastaveni, jestli neni skocenej rozvoďák. Čemu se divíš? Máš 105K km, mění se po 120K km/6 letech.Kdy si je nalosled měnil?... Neslyšels, že by se měnil rozvoďák? Solenoid je na hlavě vedle rozvodů ze strany kabiny. Takovej váleček a 2 dráty k němu. Háček ohodnotil 1 Citovat
Brumlinc Odesláno 2. červen 2019 Autor Odesláno 2. červen 2019 (upraveno) Já se nedivím rozvody jsou vyměněny asi před 5000 mám doklad než jsem to koupil Vypadají ok řemen pevný nikde není okousaný takže předpokládám že je ok. A kdyby to přeskočilo výkon by měl byl nižší což není. Ten solenoid je jak moc obtížné vyměnit? Upraveno 2. červen 2019 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
Brumlinc Odesláno 2. červen 2019 Autor Odesláno 2. červen 2019 Jinak včera jsem vymontoval nejspíše sensor vačky. Nemůže to být tím nepřišel mi úplně fit Citovat
Háček Odesláno 2. červen 2019 Odesláno 2. červen 2019 (upraveno) to je Vanos ventil vycistit, případně vyměnit ted jsem chtěl psát jestli neni vanos spíš mezi vačkama u rozvodů Upraveno 2. červen 2019 uživatelem Háček Citovat
inoxing Odesláno 2. červen 2019 Odesláno 2. červen 2019 (upraveno) Budeme pokračovat, ale Péťovi smaž to mínus, má pravdu předseda. Že máš papír neznamená nic. Ne jednou jsem viděl, jak se při nastavování rozvodů sekl někdo o zub a auto takhle najezdilo 50K km. Solenoid drží jeden šroub M6 (desítka ořech). Jo, solenoid je mezi vačkama, už přemýšlím nad jiným autem. Solenoid není senzor, senzor je na druhé straně (u škrtící klapky na deklu ventiků) a vedou k němu 3 dráty, vypadá jak čidlo otáček. To co je na fotce je solenoid a máš pohledem ucpaný sítko bordelem. Upraveno 2. červen 2019 uživatelem inoxing Háček ohodnotil 1 Citovat
Brumlinc Odesláno 2. červen 2019 Autor Odesláno 2. červen 2019 3 minutes ago, Háček said: to je Vanos ventil vycistit, případně vyměnit ted jsem chtěl psát jestli neni vanos spíš mezi vačkama u rozvodů Takže pokud chápu dobře vanos ventil je ten solenoid. Když kouknete pořádně je vidět že je to v těch výřezech maličko posunuté nahoru. Rozvody nevím jak jinak zkontrolovat. Řemen je napnutý a vypadá že i kladky jsou nové. Nikde žádné otřepy zvuky nebo tak něco. Předpokládám tedy že je to ok Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.