Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

no a uz fakt mam toho plne zuby

tak ze supatko teda potenciometer na regulaciu ventilatoru - topenia - chladenia funguje nic alebo maximum pozeral som odkazy ale nic sa nevztahuje na moj problem uz fakt neviem :mad:

Odesláno

mas zrejme spalene tranzistory..tohle dela presne jak rikas...protoze pri max. rychlosti ventilatoru to jde pres takove rele ktere je primo na ventilatoru.

CO mas udelat ? Koupit nahradni tranzistory...uz se to tu probiralo..rozmontovat ventilator .. musis odvrtat nyty na plosnem spoji, rozdelat plosny spoj na dva..sou spojene, potom vypajet tranzistory, nahradit je, vse dat zase do kupy, misto nytu pouzijes napr. sroubky a voaala...melo by to jet :)

PS: kdybys to precet poradne ty prispevky, tak to tam vsecko bylo :) Tuhle proceduru delal i Petr605, ja ji taky delal...nejvetsi drbacka je odvrtat ty nyty...chce to vrtak 3-4 pak uz to de vsechno snadno. Tranzistory stoji par desitek korun...radeji kup vykonnejsi napr. ja koupil nejake mrchy MJ7xxx za 70korun jeden, pro kolektorovy proud 30A :) To je na nekolik ventilatoru.

[upravil dne 28/2/06 rimmer]

Odesláno

Dik ja som to cital dokonca som si to aj vytlacil ale cim viac nazorov tym lepsie idem to vymontovat este ku vsetkemu je zaseknuta klapka v polovici na vnutorny obeh.

:grrPS mam rad zimu ved robim Timing ale ked sa jedna o auto preferujem teplucko na chalupke:papa

Odesláno

no tak ze som to rozobral a amater predo mnou tam rozbil plosak ak mate niekto schemu a popis suciastok dopredu dik jeden trandak origos druhy tesla plosak na polovicu zhoreny:bojim

Odesláno

Mám ho nahradní ten plošňák bez tech výkonových tranzistorů. jesliže ho chceš tak napiš zprávu.

:papa:mrk

re: Zdravím u mě vznikl ten samej problém v kolapsu větráku.... po dalším zjiš?ování mě odešly tranďáky TO-3 ve větráku na řízení otáček... nahradil sem je MJ2955 (70V/15A) větrák opět v chodu. malá poznámka ty tranzistory jso PNP ne NPN co tam někdo dával potom se může stávat že větrák jede pořád..

Předchozí naměrěne hladiny napětí sedí jak regulační tak od toho pozistoru. A? se daří v bastlení..

PS: hlavně si zkontrolujte lechký chod motoru větráku a uhlíky, stačí malé přetížení či vysazení uhlíků a sršení na komutátoru a tranděký jdou do smrrti... tranzistory tammají jen diodu v závěrném směru. proti indukčním špičkám........:roker

Odesláno

:bojimNení vůbec dobré tam dávat tranzistory každý jíný jsou zapojena paralelně. Vzniká na každám znich jiný ubýtek napětí na přechodu CE a jeden hřeje vic druhý méně. Nejlepší je vyměnit oba od stejného výrobce.:roker

Odesláno

Neznám přesně to zapojení, ale:

Jestli je tam ta dioda (teoreticky by měla být) paralelně k motoru, v závěrném směru, tak ji určitě zkontrolujte, je pro tranzistory životně důležitá.

Odesláno

no tak teraz som to prepajkoval vycistil komplet

A teraz sa drzte:

regulacia ma osem poloh

mne idu iba posledne tri

a to tak 5 nula bodov

6- jemne otacky

7- stredne

8- maximum

no a teraz co mam robit:roker

Odesláno

uircite jak bylo receno obatranzistory stejne, jinak to muze mit i na regulaci spatny vliv. Jestli ti tam shorely nekde nejake soucastky kdzy rikas, ze to mas cerne tak muze byt problem i tam. Zkusil bych prepajet ty PNP TO3 za nove, a kdyz by to nepomohlo, vysral bych se na to a sehnal bud jiny plosak nebo cely vetrak

Odesláno

:DNo jasně to jsem už prošel uhořely mě oba dva dráty v konektoru - musel sem to překlenout čokoládou zatím dobry.

U 605 to jsou naši dobří kamarádi - \"přechodový odpoři\":roker (hlavně u mínus pólů. snad všude):xvul

Odesláno

Zdravim vas...uz som v tom aj ja...rano nastartujem a ventilator vobec nefuka...ani v polohe auto ani ziadnej z poloh 1-5...

kde hladat chybu? poistka? ak ano ktora to je?

uz nech skonci tato zima...vsetko sa to poslednu dobu nejak sype :myslim

Odesláno

tak som to stastne vyriesil...bol to zly kontakt, taky hruby cerveny kabel co ide priamo z motorceka do nejakeho konektora...trochu som s tym pohybal a motorcek sa pohol...tak som to preventivne este prestriekal kontoxom...

Uff...to som si ale vydychol ze to neni nic vaznejsie...rano mi skoro zmrzli nohy cestou do prace :D

• O 7 měsíců později...
Odesláno

BTW: nevite kde a jak opravit, nebo vyradit tepelnou ochranu tech tranzistoru nebo neceho na plosaku ventilatoru ? Dela me asi zrejme paseku...nekdy se ventilator prestane tocit, kdyz jede na mensi nez plny vykon, kdyz ho otocim na max. tak jede pres rele tak to fouka, za chvili vratim zase na pul tak to trebas jede chvili, nebo porad...kontakty jsem uz zkousel vsecky, pred rokem menil aj tranzistory, ty byly KO, ale tedka na konci leta se mi zase zacal delat blbosti. Pritom nekdy staci vypnout klicek, znova nastartovat a zase to jede, ale za 10 vterin se nekdy vypne. Dost opruz...

Odesláno

Já už to někde tady psal. Je tam taková pecka pod tím chladičem, kterou jsem zkratoval a tím vyřadil tu tepelnou ochranu z provozu. Někde to tu musí bejt... Já už si nepamatuju jak to vypadalo. :nevim

• O 2 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: davmed

Mě zlobil ten větrák taky, tak sem zajel na vrakáč a koupil větrák (valeo) za 500,- ze 406 je úplně stejnej a funguje perfektně. :roker

[upravil dne 10.10.06 davmed]

aj mne robi ventilator co chce.raz ide mesiac,potom absolutne nic dva mesiace a potom zase ide.na nervy.ide zima a bez ventilatoru nemozem funguvat.pasuje ventilator z 406 do 605?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...