Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím. Nebyl někdo v poslední době autem v Bělorusku ? Konkrétněji - neprojížděl někdo autem nedávno Bělorusko z Ruska do Polska ? O režimu na bělorusko-ruských hranicích jsou dost neúplné informace jak na stránkách obou ambasád, tak na stránkách našeho ministerstva zahraničních věcí a ÚAMK. Víza do Ruska i Běloruska mám.

Krajní varianta je vyjet z Ruska do Lotyšska a z Lotyšska přejet do Běloruska, ale jsou to kilometry navíc a časový plán cesty dost napjatý.

Vozidlo: P 307 CC        Termín :8.-15.6.2019

Celá trasa :

Den 1: Praha - Elblag (Polsko)

Den 2 Elblag - Kaliningrad 

Den 3 : Kaliningrad - Pärnu (Estonsko) - možná s cachtáním v moři na vyhlášených plážích (je tam mělko, jestli zasvítí slunko, tak se to ohřeje)

Den 4: Pärnu - Jyväskylä (Finsko ) - s trajektem Tallinn- Helsinki

Den 5: Jyväskylä - Rovaniemi (návštěva kanceláře Santa Clause na polárním kruhu)

Den 6: Rovaniemi - Alta (Norsko)

Den 7: Alta- Karasjok -přes Severní mys (snad bude alespoň pár minut svítit sluníčko 🙂 )

Den 8: Karasjok - Murmansk

Den 9: Murmansk - Kem (na břehu Bílého moře)

Den 10: výlet lodí Bílým mořem na Solovecké ostrovy a zpět 

Den 11: Kem - Petrohrad

Den 12 : Prohlídka Petrohradu

Den 13: Petrohrad - Vitebsk (Bělorusko)

Den 14: Vitebsk - Brest 

Den 15: Brest - Praha

Snad to cécéčko dá a nikde nás nenechá. A na východě bude benzín levnější, tak to vynahradí tu spotřebu. A snad bude občas taky hezky, abychom si užili  i oblohu nad hlavou.

• O 2 měsíce později...
  • O 6 měsíců později...
Odesláno (upraveno)

Jel jsi to opačně, než plánujuletos  já, přes Kaliningrad se chci vracet. Začínám v Osvetimi, pak Kraków, Brest, Grodno, pak Litva, Vilnius, do Ruska, Pskov, Puškino, Petrohrad a nahoru na Solovky, zpět pak Novaja Ladoga, Petrohrad, Kornstadt, *neumím psát slušně* Ten neslušný název je jméno města v Estonsku K...a   (pro Čechy povinná), Tallin v Estonsku, Riga, Kaliningrad, Wolfchanze, a pak nahoru Malbork, Gdaňsk a domů.   Mám plán taky až na Solovky, ale nevidím důvod, proč by se neměl sehnat lodní lístek až tam na místě a za hotové. Nechci tam autem, poplujeme jen lidi. Stejně tam mají jen kousek silnice asi 5 km. Taky jsem uvažoval, jestli tam neletí z Petrohradu letadlo, ale zatím jsem žádnou linku nenašel, letiště tam přitom je. Ušetřil bych tím dost kilometrů i času na jiné poznatky než jízdní mezi Oněžským jezerem a Kernem.

Upraveno uživatelem Espero
Odesláno

Letadlo na Solovki létá myslím jen z Archangelska. Loď bývá pravidelně plná, rusové mají Solovki jako poutní místo. V estonském městě se sprostým jménem stojí za to vyfotit se u cedule, jinak tam ale není vůbec nic.

Odesláno

Jo, to jsem už taky zjistil. Akorát benzinová pumpa, aspoň ta tam je.

Odesláno

Z Petrohradu do Archangelsku je nejkratší cestou 1 120 km, na Solovki 820. Takže jestli je pravda, že se tam létá jen z Archangelsku, nemá to letecké spojení pro mě řešení.

Odesláno

Hledal jsem na Letušce i na kiwi a z Petrohradu do Archangleska se nic nezobrazilo, a z Archangelska na Solovki taky ne. Možná zkusit přímo třeba Aeroflot.

Odesláno

Petrohrad (LED) - Archangelsk (ARH) jsem na letušce našel, ale hledal jsem to na náhodné datum. Pro Solovki - Archangelsk asi fakt bude třeba zkusit přímo Aeroflot, nikde jsem přesnější informace neviděl.

Odesláno

No auto bude asi také schůdná varianta, jenže to znamená 1 700 km navíc. To je tak asi 3 dny na cestě i s tou návštěvou ostrovů.

Odesláno

To jo. Loď z Kemu odplouvá ráno v 8:00 a vrací se večer. A jedna cesta 850 km taky zabere skoro celý den. Žádná dálnice, oficiálně je tam devadesátka. 

Odesláno

Otázka je, jestli tam to, co navštívím, stojí za takové časové a konec konců i ekonomické výdaje. Dovolená je vzácné koření a když 15% její doby dám jen na cestu na Solovki, je to adekvátní časová investice?  Nevím, jestli prohlídka kláštera a bývalého gulagu vydá na celý den, i když ta loď tam třeba hodinku poplave. Kdyby ano, bylo by to v pořádku. Neboli jestliže nevydá, co tam dál? Kromě asi nějaké restaurace. To si už budu muset rozhodnout sám.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...