Musketyr Odesláno 3. březen 2019 Odesláno 3. březen 2019 Zdravím, mám 308 SW II 1.6Hdi 120. Nedávno mi měnili celou nádržku pro AdBlue a nyní po vypnutí motoru se ze zadní části (asi pod kufrem, asi tam kde je nádržka) ozývá chvíli zvuk jakoby čerpadla. Před výměnou to nedělalo. Jen poznámka, museli to celé vyměnit protože tam byl špatný nějaký senzor a nedalo se to opravit. Je to tedy normální, že po vypnutí motoru je slyšet takový zvuk? Díky za radu. Citovat
Ajap Odesláno 3. březen 2019 Odesláno 3. březen 2019 Nevím, do jaké míry to má nebo nemá být slyšet, každopádně ten zvuk bude opravdu čerpadlo - čerpadlo AdBlue. Ono totiž pří -11°C zamrzá, takže po každém vypnutí motoru musí čerpadlo odsát AdBlue z trubek zpět do nádrže. Musketyr ohodnotil 1 Citovat
Musketyr Odesláno 3. březen 2019 Autor Odesláno 3. březen 2019 @Ajap To by dávalo smysl, to bude ono. Díky. Citovat
Gauner69 Odesláno 9. červenec 2021 Odesláno 9. červenec 2021 Výměna dnes, P5008 2.0 BlueHDi - kupované jako nové, žádný zvuk čerpadla, po výměně po vypnutí motoru cca 5-7 vteřin zvuk motorku čerpadla...zajímalo by mě, proč to u nového auta nedělalo... Citovat
Vena garážmistr Odesláno 9. červenec 2021 Odesláno 9. červenec 2021 Protože u nového auta to bylo možná konstrukčně jinak provedené ale ta konstrukce nebyla ideální a proto ty nádržky tak odcházejí. TeĎ je to asi jinak konstrukčně provedené a proto je to čerpadýlko slyšet. Ale nemyslím si že by to byla věc která by znamenala snížení komfortu používání vozu. Citovat
AnotherOne Odesláno 9. červenec 2021 Odesláno 9. červenec 2021 Pri starej nádržke som to nepočul ani ja keď som parkoval vonku. No keď som začal parkovať v garáži bolo to dosť počuť. Prestalo to práve vtedy keď bola nádrž na výmenu. Pri novej nádrži to počuť viac aj keď je auto vonku. Citovat
Guest Petr 3008 Odesláno 12. červenec 2021 Odesláno 12. červenec 2021 U nové 3008 a asi i ostatních nových modelů je zvuk čerpadla po vypnutí motoru slyšet normálně. Ještě pár vteřin běží. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.