Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

autodiagnostika 406 2.0HDI

Recommended Posts

Odesláno

No když klesá tlak na turbu, teda za turbem, nemůže být někde naprasklá hadice, něco takového jako když roste tlak do určitý míry a pak už to pustí prasklina a začne utíkat tlak, tak se nám to stalo na LT, vlastně dle vyhodnocení by neměl klesat tlak protože je zavřená klapka, no nejlepší by bylo pořádnej soft notebook a projet to, jako jsme to dělali se sharanem, tam to píše hned konkrétní hodoty a dá se to dát do grafu skoro všechno, tlaky turba, MAF, sešláplej pedál, atd.

Guest f3rdaaa
Odesláno

Hadice jsou vymeneny, tem ato nebude. Dostal jsem se v servisu na radu az dnes, tak rekli ze to bude ten EGR (nebo jak) ventil, ze hlasi chybu (ikdyz byl odpojenej - nejak to nechapu, ale verim jim, jsou to rozumny lidi), tak mi objednali novej, tak jsem zvedavy, jestli to bude uz konecne ono!

Odesláno

Panove, se zaujetim jsem si precetl cely tento thread. Jsem majitelem motoru 2.0 HDi, 80kW v Citroenu Xantia. Osobne jsem s tim problemy nemel, ale mnoho kolegu Xantiaku v Nemecku se s tim potyka. Oficialni informaci od Citroenu CZ zrejme nedostanete. Ten problem je znam, ale nikdo se k nemu nahlas oficialne nechce vyjadrit. Stejne se k tomu stavi i Citroen Deutschland A.G.

Nejcasteji pomohly nasledujici workaroundy:

1. odpojit vahu vzduchu, poradne ocistit konektory a mirne je rozehnout tak, aby po pripojeni konektoru mely lepsi kontakt.

2. posilit kostru na zminenem konektoru (uzemnit jeste jednou patricnz pin)

3. uzemnit cidlo polohy pedalu plynu

4. zkontrolovat popr. vymenit podtlakove ovladani klapky v sacim potrubi (nevim, jestli to maji vsechny P406 HDi. U nekterych Xantii to neni)

Dalsi cteni:

http://www.citforum.de/showtopic.php?threadid=10627&highlight=

Kaja

• O 3 týdny později...
Guest f3rdaaa
Odesláno

Tak jsem dostal novy EGR ventil, ale zase se mi to prihodilo - fakt jsem zvedavy, jakou chybu to napise ted. Ach jo! Zkusim jeste to co tu popisuje marsalek, zitra to vezu do servisu (asi tak po desate :-) ), tak jim reknu, at na to mrknou.

• O 3 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: vector

Původně zaslal: f3rdaaa

Hoj lidi portebuju radu, mam 406 2.0HDI rv.2000. Nekdy to do kopce vyhodi chybu autodiagnostiky motoru. Uz jsem to mel 4x v servisu a nevi si s tim rady. Po napojeni na pocitac to ukaze chybu tlaku u turba. Ale dela to jen nekdy, takze na turbo to nevypada, pumpa byla merena, ta je taky v norme, hadice vymenene a cely system je tesny, ventily byly taky merene a jsou v poho. Jestli nekoho neco napada, nebo mel treba neco podobneho, tak dejte vedet. DIK

Jo a jeste jak to vyhodi chybu, tak klesne vykon motoru - asi nejaky nouzovy rezim.

[upravil dne 20.2.06 f3rdaaa]

1... co to přesně hlásí za chybu a kód chyby. V těch překladech je tolik chyb, že to nemusí vůbec být turbo.

2... odyž odpojíš EGR, akorát se ti rozsvítí DIAG. kvůli EGR. Nic jiného se nestane.

EGR jsem si odpojil na trvalo a nikde mi nic nehlásí, akorát to má nižší spotřebu a není tam už pozorovatelnej ten blbej zlom ve výkonu, kdy se EGR zapínal

Odesláno

Mel jsem podobný problém a vyřešila to váha vzduchu,

výměna je otázka 10min,takže pokud by jsi měl možnost

půjčit si někde jinou,určitě bych to zkusil.:roker

• O 5 měsíců později...
Odesláno

S problemem diagnostiky se tez potykam, a to dlouhodobe. Jde o HDI 80kW r.v. 2000.

Odpojeni EGR nepomohlo, stejne jako vymena nejakeho spinace tlaku u turba (matne vzpominam), ted mam objednanou novou vahu vzduchu. . . Tak jsem zvedavy.

Mimochodem je tento problem specificky pro konkretni HDI (80kW), pripadne rok vyroby ?

Nebo se tento problem vyskytuje nahodne u vsech HDIcek?

Odesláno

obavam se ze vaha vzduchu ti nepomuze - ja ji zkousel cistit a zadny efekt.. Ja si spis myslim, ze to bude regulece turba - i v servisu mi rekli, ze to nejspis bude ono, ze se to zadrhava, ale nevim kde to je, tak to nemuzu promazat nebo procistit... :-(

• O 3 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: f3rdaaa

obavam se ze vaha vzduchu ti nepomuze - ja ji zkousel cistit a zadny efekt.. Ja si spis myslim, ze to bude regulece turba - i v servisu mi rekli, ze to nejspis bude ono, ze se to zadrhava, ale nevim kde to je, tak to nemuzu promazat nebo procistit... :-(

:((( bohuzel nova vaha vzduchu nepomohla, po 2.5 tydnu (s novou vahou) jsem opet zazil nouzovy rezim.

Odesláno

Ahoj,

jak to tady tak čtu, je to metoda pokus-omyl. Ale nedivím se, oni v servisech toho moc neumí. Opravdu je třeba - jak už někdo výše psal - auto napíchnout a při jízdě sledovat jednotlivé parametry.

Podle té chybové hlášky bych soudil na problém s regulací turba - funguje to totiž tak, že ŘJ vypočítá jaký by měl být správný plnicí tlak turba a porovnává to se skutečnou hodnoutou. Pokud je v regulaci něco špatně a vypočtěná a reálná hodnota plnicího tlaku se liší, vyhodí to tu chybu a jde do nouzáku.

Dělalo mi to samé, když regulace na turbu nechodila OK a nedalo se vysledovat, v jakých řežimech to udělá

Odesláno
Původně zaslal: Peetan

Ahoj,

jak to tady tak čtu, je to metoda pokus-omyl. Ale nedivím se, oni v servisech toho moc neumí. Opravdu je třeba - jak už někdo výše psal - auto napíchnout a při jízdě sledovat jednotlivé parametry.

Podle té chybové hlášky bych soudil na problém s regulací turba - funguje to totiž tak, že ŘJ vypočítá jaký by měl být správný plnicí tlak turba a porovnává to se skutečnou hodnoutou. Pokud je v regulaci něco špatně a vypočtěná a reálná hodnota plnicího tlaku se liší, vyhodí to tu chybu a jde do nouzáku.

Dělalo mi to samé, když regulace na turbu nechodila OK a nedalo se vysledovat, v jakých řežimech to udělá

Jenže to se řeší většinou tak, že se zkontroluje hadička, vymění ventil a proměřej dráty do jednotky. Když to nepomůže, tak je to chyba regulace turba...

Jestli máte někdo jinej nápad, neváhejte ho sdělit, ale nechápu, co na tom trvá tak dlouho.. (myslím zjistit to) jasně, že znám závady, co se vyskytnou jednou za X kiláků a to se pak hledá těžko, ale tohle mi nepříde jako ten případ.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

EGR se v okamziku, kdy slapnete na plyn pri rozjezdu, ihned zavira (overeno osciloskopem a merenim podtlaku). Pokud by nejakou zavadou zustal otevren, cadi se vam z vyfuku a auto nejede.

Kaja

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...