Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim, mam Peugeota 307, VIN VF33CNFUF84123662 a stalo se mi, ze sem dojela benzin na prazdnou nadrz.Po doliti benzinu auto nestartuje.

Palivovou nadrz sem nasla, cerpadlo huci, ale nenabere si benzin do motoru, v hadicce u cerpadla je videt krasna 6cm dlouha vzduchova bublina.

Projela sem forum, ale nikde nevidim podobny problem.Ted hledam v aute, zda ma palivovy filtr a pokud ma, zkusim vymenit.

Napada nekoho, kde jinde jeste hledat chybu?

Odesláno (upraveno)

otoc klucik do 2 polohy nechaj bzucat cerpadlo ak prestane vypni klucik znova zapni 

a toto zopakuj aspon 5 krat po sebe a potom startuj 

samozrejme musis tam mat aspon 10 litrov v tej nadrzi docapovaneho benzinu (nie 2 litrova flasa)

pri tejto procedure by si mala ku koncu pocut iny zvuk cerpadla taky vysoky  bzuciaci ton vtedy je to uz ok a malo by to natocit 

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno (upraveno)

iba pre ujasnenie starter toci motorom?  lebo pises nestartuje

ak startuje  a neche naskocit tak nabuduce napis nechyta  

Odesláno (upraveno)

podla Sb mas na palivovej liste taky modry ventilok 

sluzi na odvzdusnenie listy a meranie tlaku

takze ho povol (respektive vytoc ciapocku a srubovakom zamacknes a podrzis) pocas toho ti zaroven musi niekto otocit kluc do druhej polohy (aj viackrat podla potreby) aby ti to vytlacilo vzdcduch 

ale pozor vysrkne odtial aj benzin takze to omotaj nejakym hadrem 

alebo poziadaj niekoho skusenejsieho  ho nech ti s tym pomoze z benzinom niesu srandy 

z tvojej palivovej listy nejde spet vratka spiatocka takze  musis to tym ventilkom odvzdusnit  inak ten vzduch odtial nedostanes 

na zaciatku som myslel ze mas klasiku listu aj s vratkou takze ten prvy sposob ti moc nepomoze 

Odesláno

Moc diky, po odvzdusneni zmizela bublina, ale problem nevyresen.Auto startuje, ale nechyta(tak verim, ze ted to mam napsane spravne), benzinu je tam pozehnane(pulka nadrze), projeli sme pojistky, vse OK, tak ted jdem na svicky a pak uz me vazne, ale vazne nic nenapada.

Hosi, pomozte:)

Odesláno (upraveno)

mohlo sa pridriet cerpadlo (ked malo malo benzinu) alebo seknut regulator tlaku nejakou spinou    pri tom cerpadle v nadrzi a nemas dostatocny tlak  paliva v tej liste 

treba zmerat tlak paliva na tom ventile  ak bude ok (3.5 baru)

potom treba pozriet ci mas iskru  na svieckach pri startovani

a dobre by bolo to napojit na diag no to uz je  na tvoje moznosti  nadramec  a lepsie bude to asi dat do servisu 

Odesláno (upraveno)

Celé je to akési divné. Párkrat sa mi už (na tomto motore 1,6 16V NFU benzín) stalo že mi došiel benzín, no vždy stačilo pri štartovaní trocha dlhšie nechať točiť štartér (5 - 10 sekund) a potom to chytlo a nebol žiadny problém. Jediné čo ma napadá, že keď došiel benzín, tak sa čerpadlo trápilo na sucho dlhšie ako je únosné a možno je na výmenu. Prípadne nasalo nejaký bordel čo bol na dne. Asi bude nakoniec treba s tým ísť do toho servisu.

Nárazová poistka neviem presne ako funguje, ale prečo by sa mala aktivovať práve keď dojde benzín, tomu nerozumiem.

No a palivový filter tam na 99% nenájdeš, do áut na európske trhy ich nedávali vôbec, je tam iba obyčajné sitko na čerpadle, ktoré je vnútri nádrže, ibaže by si to niekto pracne dorobil.

Upraveno uživatelem 307rg
Odesláno

ano, divné to je :), já třeba nechápu, proč někdo jezdí tak, že mu dojde palivo--prostě ta dnešní auta nejsou jako kdysi, kdy stačilo natankovat, párkrát zapumpovat ručně a auto znovu jelo, dnes je to samé čidlo, samá elektrická kravina a auto po natankování prostě nejede--není to vůbec první případ tady na foru, co se řeší nepojízdnost auta po předchozím vyjetí nádrže, minimálně to nasaje bordel ze dna nádrže, i když i toto se tu do nekonečna rozebíralo, že je to prý nemožné atd., atd., ale auto prostě nejede :aut

pochopil bych někde na Sahaře, ale tady, kde je za každým rohem pumpa, tomu opravdu NEROZUMIM :roker

Odesláno

Ono sa to dobre hovorí, kým to nezažiješ na vlastnej koži. Mne sa napríklad občas stane, že mi ručička palivomeru na budíkoch jednoducho primrzne. Nerobí to pravidelne ale raz-dva razy za rok sa to stane, dokonca aj palubný počítač ukazuje že ešte by tam malo byť napr. na 86 km (posledný prípad) a zrazu príde kopček, motor začne cukať a prestane ťahať. Keď to spravilo prvýkrát, čerpadlo išlo okamžite von, všetko som prezrel, prefúkal, no v podstate som nič nezistil. No a po namontovaní zase minimálne dva roky bez problémov. Potom, keď už na to človek aj zabudne, jedného pekného dňa znova to isté. Viem, ideálne by bolo to čerpadlo vymeniť, no ale jeho cena nie je práve zanedbateľná, a z vraku by som práve tento diel riešiť nechcel. Ani neviem, či to náhodou nespôsobuje ten priblblý systém merania paliva pomocou počítača, jednoducho je to zbytočne prekombinované. Za cenu toho čerpadla mi to jednoducho nestojí riešiť to, samozrejme keď som ďalej od domova tak nikdy nejazdím presne na doraz pretože s tým počítam, keď som v okolí tak to už až tak nestrážim, ono to zase tak často neklame.

Hlavné je, keď viem, že tam toho paliva je fakt málo a zacítim, že motor začína kašľať, tak čo najskôr bezpečne auto odstaviť a vypnúť zapaľovanie, a tým aj čerpadlo paliva. S opätovným naštartovaním po strate paliva (za cca 11 rokov čo na tom aute jazdím asi 3x sa mi to stalo) som problém nemal nikdy.

Odesláno (upraveno)

máš pravdu, zatím se mi nestalo, že by mi to chcíplo pro nedostatek paliva, protože tankuju nejpozději, když mám čtvrt nádrže... :)

ale vlastně stalo--to když jsem pracoval jako řidič z povolání a střídač mi řekl, že natankoval plnou a nenatankoval vůbec--druhý den mi řekl, že to byl vtípek :roll, tak jsem zařídil, že se mnou dostřídal...

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

no su taky ludia hlavne ti maladi chlapci co chcu flamovat a na benzin nezvysi , poznam jedneho ten  vkuse capoval tak po 5 litrov na benzinke  hamba sediet v tom aute 

vkuse mu dochadzal benzin tak mi furt volal  aby som mu tankol do flase a priviezol vtedy ma to este bavilo, potom tymto sposobom odfajcil cerpadlo tak som sa zlutoval a vymenil mu ho 

ale on dalej stale to iste tak mu vravim viac mi nevolaj  ak ti dojde benzin nech si hocikde 

robil take extremy setrenia paliva ze pred svojim garazom cca 200 metrov prednim to rozbehol a vypol motor  aby usetril 

raz to spravil na mojom aute a vravim mu viac to s mojim autom nerob lebo mi odfajcis turbo 

mozes vysvetlovat snazit sa ho trosku priviest k zodpovednosti ale je to marne 

tym ako nemyslim ze je to tento pripad 

Odesláno

Je možné, že elektronika odstavila vstřikování/zapalování z nějaké přechodné závady spojenou s prázdnou nádrží. Jak píšou kolegové, někdy stačí 10s točit a většinou to ožije. NFU nemá senzor tlaku railu, ale dokážu si představit, že kvůli ochraně katalyzátoru a předchozího neúspěšného startování, budiž několikaterého, nevsřikuje benzín. Zkuste ještě odpojit baterii na 10minut a poté ještě zkusit startovat např. 10-15s v kuse (ne po 3s přestat a opakovat). Ale také je možné, že je KO čerpadlo v nádrži- neznamená, že když "hučí", že tlakuje- ty čerpadla mají plastové kola a mě se stalo, že se v plastu hřídel protočila a elektromotor točil, ale netlakovalo systém. Tohle samozřejmě ani diagnostika resp. jednotka nerozpozná, pokud se čerpadlo vyloženě nedostane do zkratu či rozpojí.

Odesláno

krtek 2 - Takých fakt milujem, hlavne keď na nich narazím v mestkej premávke. Tento spôsob jazdy by mali priamo zákonom zakázať pod prísnymi postihmi. Šetriť palivo v bežnej premávke nech si každý šetrí keď je na ceste sám, nech sa páči, akonáhle premávka zhustne, sú títo vodiči na obtiaž každému naokolo, a to čo oni ušetria, všetci ostatní  x-násobne spotrebujú navyše.

inoxing - ak aj diagnostika nevie rozoznať tlak paliva (NFU) tak si myslím, že nie je nič jednoduchšie ako si to cez odvzdušňovací ventil overiť. Zároveň sa domnievam, že ak by štart blokoval z nejakého dôvodu priamo počítač, tak že by toto diagnostika ukázať mala.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Kluci, zatim diky moc: ziju v UK a tady ma kazdej na vse cas, takze sem cekala 2 tydny na cloveka co se na to podiva a dnes nebo zitra bude auto oddtazeno na diagnostiku, protoze sme vycerpali vsechny moznosti.Dam urcite vedet jak se vec ma.

Me se taky nikdy nestalo dojet auto nadoraz, ale mela sem nahradni auto a proste podcenila dojezd na hladove oko...stalo se, ale uz se nestane.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...