stembi Odesláno 8. únor 2006 Odesláno 8. únor 2006 Ahoj, tak mě prej odešly čepy v předních ramenech. Najeto 187 tis km, takže to je asi už záhodno vyměnit. Jen nevím, jestli má smysl vyměnit jen čepy nebo rovnou celý ramena. Nerad bych za půl roku zjistil, že musím vyměnit taky ramena - který se samozřejmě prodavají s namontovanými čepy. Poradíte někdo zkušený? Citovat
.mycTD Odesláno 8. únor 2006 Odesláno 8. únor 2006 nevim, tezko nekdo posoudi takhle po netu, v jakem stavu jsou tvoje ramena Citovat
stembi Odesláno 8. únor 2006 Autor Odesláno 8. únor 2006 Původně zaslal: .mycTD nevim, tezko nekdo posoudi takhle po netu, v jakem stavu jsou tvoje ramena No, to nedokážu říct. Maj najeto 187 tis km. Citovat
Mlyn Odesláno 8. únor 2006 Odesláno 8. únor 2006 Ramena by měli být v cajku, kdyžtak si to nech zkontrolovat, čepy se daji vyměnit samostatně co vim tak napevno jsou jen u 205,206 a možná i 106(ale to nevím jistě), já sám sem si to nedávno měnil (při 140 tis.) čepy řízení, čepy na ramenech, táhla stabyku, hlavní ložiska kol(přední), všechny tlumiče, všechno orig. Peugeot a za ten materiál sem dal 20, u těch ramen jsou napevno jen přední silentbloky ve kterých je to uložený, ty zadní se daj vyměnit samostatně nejsem si teď přesně jistý, ale jinak cena toho ramene je kolem 7 (u Peugeotu) Citovat
stembi Odesláno 8. únor 2006 Autor Odesláno 8. únor 2006 Původně zaslal: Mlyn Ramena by měli být v cajku, kdyžtak si to nech zkontrolovat, čepy se daji vyměnit samostatně co vim tak napevno jsou jen u 205,206 a možná i 106(ale to nevím jistě), já sám sem si to nedávno měnil (při 140 tis.) čepy řízení, čepy na ramenech, táhla stabyku, hlavní ložiska kol(přední), všechny tlumiče, všechno orig. Peugeot a za ten materiál sem dal 20, u těch ramen jsou napevno jen přední silentbloky ve kterých je to uložený, ty zadní se daj vyměnit samostatně nejsem si teď přesně jistý, ale jinak cena toho ramene je kolem 7 (u Peugeotu) No právě že mi na podzimní prohlídce řekli, že mám popraskaný silentbloky na ramenech a že by se měly vyměnit ramena. Ale prej to není akutní. Teď mi zase v jiným servisu chtěj měnit jen čepy. Jsem z toho zmatenej. Citovat
vector Odesláno 9. únor 2006 Odesláno 9. únor 2006 Původně zaslal: stembi Původně zaslal: Mlyn Ramena by měli být v cajku, kdyžtak si to nech zkontrolovat, čepy se daji vyměnit samostatně co vim tak napevno jsou jen u 205,206 a možná i 106(ale to nevím jistě), já sám sem si to nedávno měnil (při 140 tis.) čepy řízení, čepy na ramenech, táhla stabyku, hlavní ložiska kol(přední), všechny tlumiče, všechno orig. Peugeot a za ten materiál sem dal 20, u těch ramen jsou napevno jen přední silentbloky ve kterých je to uložený, ty zadní se daj vyměnit samostatně nejsem si teď přesně jistý, ale jinak cena toho ramene je kolem 7 (u Peugeotu) No právě že mi na podzimní prohlídce řekli, že mám popraskaný silentbloky na ramenech a že by se měly vyměnit ramena. Ale prej to není akutní. Teď mi zase v jiným servisu chtěj měnit jen čepy. Jsem z toho zmatenej. Nebuď zmatenej. Je lepší přehodit komplet ramena, ale ne nějaký shuntky. taky pak musíš udělat Geo. Citovat
Rebik Odesláno 9. únor 2006 Odesláno 9. únor 2006 Tohle je těžký rozhodnutí, ale pravda je že kvalitní rameno stojí ranec a jednotlivé silentbloky a kulák koupíš velmi kvalitní i s náročnější prací určitě levněji. Já bych na svém autě asi měnil celá ramena, kvůli rychlosti - 30-45 minut, ale zákazníkovi první spíše nabízíme výměnu silentbloků a čepů. Pro orientaci 306: Rameno kvalitní 2x 3000 Kč Práce 400 Kč Silentbloky 4x180 2x390 Kulák 2x535 Práce cca 1500 Rozdíl dělá přes 2000Kč........... Citovat
Neon Odesláno 9. únor 2006 Odesláno 9. únor 2006 Rozdíl dělá sice přes 2tis, ale já mít ty 2ti navíc, tak bych vyměnil komplet ramena - mam strach, že mě to taky čeká... Citovat
Fx Odesláno 9. únor 2006 Odesláno 9. únor 2006 Původně zaslal: Rebik Tohle je těžký rozhodnutí, ale pravda je že kvalitní rameno stojí ranec a jednotlivé silentbloky a kulák koupíš velmi kvalitní i s náročnější prací určitě levněji. Já bych na svém autě asi měnil celá ramena, kvůli rychlosti - 30-45 minut, ale zákazníkovi první spíše nabízíme výměnu silentbloků a čepů. Pro orientaci 306: Rameno kvalitní 2x 3000 Kč Práce 400 Kč Silentbloky 4x180 2x390 Kulák 2x535 Práce cca 1500 Rozdíl dělá přes 2000Kč........... Mohl bych Tě poprosit o podobnou cenovou kalkulaci na 406 sedan 1,8 16V stary model (96)? Citovat
Rebik Odesláno 9. únor 2006 Odesláno 9. únor 2006 406 Rameno 4163 Kč x 2 (jez bez kuláku, ten je v těhlici!!) Silentbloky: 2x474 2x950 Kuláky 2x514 Práce dtto Citovat
Rebik Odesláno 9. únor 2006 Odesláno 9. únor 2006 Rozdíl dělá hlavně materiál ramen - litina x ocelový plech Citovat
Mlyn Odesláno 9. únor 2006 Odesláno 9. únor 2006 Jsou věci na kterých by se šetřit nemělo a řek bych že podvozek je jednou z nich a pokud je třeba vyměnit všechno pak bych to uděal Citovat
vector Odesláno 9. únor 2006 Odesláno 9. únor 2006 Původně zaslal: Rebik Tohle je těžký rozhodnutí, ale pravda je že kvalitní rameno stojí ranec a jednotlivé silentbloky a kulák koupíš velmi kvalitní i s náročnější prací určitě levněji. Já bych na svém autě asi měnil celá ramena, kvůli rychlosti - 30-45 minut, ale zákazníkovi první spíše nabízíme výměnu silentbloků a čepů. Pro orientaci 306: Rameno kvalitní 2x 3000 Kč Práce 400 Kč Silentbloky 4x180 2x390 Kulák 2x535 Práce cca 1500 Rozdíl dělá přes 2000Kč........... Já ti nevim, ramena sem měl venku tak 5x... Ty z Benexu vydržely uplné prd. Teď tam mám něco za 1500 a už od pohledu to vypadalo lépe, než Benex... Zadní DB stojej od 150 do 400, ale ještě sem neviděl nikoho, kdo by je dokázal vyměnit bez toho, aby je nenačal. Sorry, jestli máš připravek do lisu, tak ti věřim, ale i tak je to hrozná práce a raději mám oba SB, čep a rameno. Dokonce mi jedno prasklo ve svaru. Pokud neuvidim, nebo neznám toho co to bude dělat, tak raději ramena.. nechci se zabít. Citovat
vector Odesláno 9. únor 2006 Odesláno 9. únor 2006 Původně zaslal: Rebik Rozdíl dělá hlavně materiál ramen - litina x ocelový plech Ty máš jiná ramena na 306, než z plechu ?? Sem s nima. A ty zadní SB se trhaj samy.. na HDi vydržej HOV.. prodávaj je pod značkou OMP, ale za 250 liber. Ty prej už vydržej. Citovat
oddie Odesláno 10. únor 2006 Odesláno 10. únor 2006 Původně zaslal: vector Původně zaslal: Rebik Rozdíl dělá hlavně materiál ramen - litina x ocelový plech Ty máš jiná ramena na 306, než z plechu ?? Sem s nima. A ty zadní SB se trhaj samy.. na HDi vydržej HOV.. prodávaj je pod značkou OMP, ale za 250 liber. Ty prej už vydržej. Řekl bych, že to už patří k té kalkulaci na 406... Citovat
stembi Odesláno 10. únor 2006 Autor Odesláno 10. únor 2006 Původně zaslal: Rebik Tohle je těžký rozhodnutí, ale pravda je že kvalitní rameno stojí ranec a jednotlivé silentbloky a kulák koupíš velmi kvalitní i s náročnější prací určitě levněji. Já bych na svém autě asi měnil celá ramena, kvůli rychlosti - 30-45 minut, ale zákazníkovi první spíše nabízíme výměnu silentbloků a čepů. Pro orientaci 306: Rameno kvalitní 2x 3000 Kč Práce 400 Kč Silentbloky 4x180 2x390 Kulák 2x535 Práce cca 1500 Rozdíl dělá přes 2000Kč........... Rebiku, to rameno za 3000 má kvalitu odpovídající tomu co tam montuje Peugeot? Co toje za značku? Respektive kolik můžu očekávat že s nima najedu bez problémů? Asi půjdu taky spíš do výměny ramen. Obzvláš? když píšete, že se můžou během výměny čepů poškodit. Za měsíc jedu do Francie lyžovata chci mít auto v cajku. A kyž k vám auto ráno přistavím, podle tvých odhadů by mělo být za hodinu hotový? Cesta do Krče a zpět mě zabere víc jak hodinu, takže bych na to počkal. [upravil dne 10/2/06 stembi] Citovat
Rebik Odesláno 10. únor 2006 Odesláno 10. únor 2006 Původně zaslal: vector Původně zaslal: Rebik Rozdíl dělá hlavně materiál ramen - litina x ocelový plech Ty máš jiná ramena na 306, než z plechu ?? Sem s nima. A ty zadní SB se trhaj samy.. na HDi vydržej HOV.. prodávaj je pod značkou OMP, ale za 250 liber. Ty prej už vydržej. Přečti si to pořádně, to byla kalkulace na 406 a nedělej ze mně debila.... Citovat
Rebik Odesláno 10. únor 2006 Odesláno 10. únor 2006 Původně zaslal: stembi Původně zaslal: Rebik Tohle je těžký rozhodnutí, ale pravda je že kvalitní rameno stojí ranec a jednotlivé silentbloky a kulák koupíš velmi kvalitní i s náročnější prací určitě levněji. Já bych na svém autě asi měnil celá ramena, kvůli rychlosti - 30-45 minut, ale zákazníkovi první spíše nabízíme výměnu silentbloků a čepů. Pro orientaci 306: Rameno kvalitní 2x 3000 Kč Práce 400 Kč Silentbloky 4x180 2x390 Kulák 2x535 Práce cca 1500 Rozdíl dělá přes 2000Kč........... Rebiku, to rameno za 3000 má kvalitu odpovídající tomu co tam montuje Peugeot? Co toje za značku? Respektive kolik můžu očekávat že s nima najedu bez problémů? Asi půjdu taky spíš do výměny ramen. Obzvláš? když píšete, že se můžou během výměny čepů poškodit. Za měsíc jedu do Francie lyžovata chci mít auto v cajku. A kyž k vám auto ráno přistavím, podle tvých odhadů by mělo být za hodinu hotový? Cesta do Krče a zpět mě zabere víc jak hodinu, takže bych na to počkal. [upravil dne 10/2/06 stembi] No já bych šel do Sasicu, to bude kvalitou originál, ale ten se obávám, že je na objednávku - 2-3 týdny, o tom že se dá rameno při výměně silenbloků poškodit, když použiješ lis nic nevím...... Akorát že podle mých skromných údajů jsme ti silentbloky ramen měnili před dvěma lety, takže by to chtělo fakt vědět co má být špatně..... Citovat
stembi Odesláno 10. únor 2006 Autor Odesláno 10. únor 2006 Původně zaslal: Rebik Původně zaslal: stembi Původně zaslal: Rebik Tohle je těžký rozhodnutí, ale pravda je že kvalitní rameno stojí ranec a jednotlivé silentbloky a kulák koupíš velmi kvalitní i s náročnější prací určitě levněji. Já bych na svém autě asi měnil celá ramena, kvůli rychlosti - 30-45 minut, ale zákazníkovi první spíše nabízíme výměnu silentbloků a čepů. Pro orientaci 306: Rameno kvalitní 2x 3000 Kč Práce 400 Kč Silentbloky 4x180 2x390 Kulák 2x535 Práce cca 1500 Rozdíl dělá přes 2000Kč........... Rebiku, to rameno za 3000 má kvalitu odpovídající tomu co tam montuje Peugeot? Co toje za značku? Respektive kolik můžu očekávat že s nima najedu bez problémů? Asi půjdu taky spíš do výměny ramen. Obzvláš? když píšete, že se můžou během výměny čepů poškodit. Za měsíc jedu do Francie lyžovata chci mít auto v cajku. A kyž k vám auto ráno přistavím, podle tvých odhadů by mělo být za hodinu hotový? Cesta do Krče a zpět mě zabere víc jak hodinu, takže bych na to počkal. [upravil dne 10/2/06 stembi] No já bych šel do Sasicu, to bude kvalitou originál, ale ten se obávám, že je na objednávku - 2-3 týdny, o tom že se dá rameno při výměně silenbloků poškodit, když použiješ lis nic nevím...... Akorát že podle mých skromných údajů jsme ti silentbloky ramen měnili před dvěma lety, takže by to chtělo fakt vědět co má být špatně..... Mohl bych se u vás v pondělí ráno stavit že byste se na to podívali? Od kolika tam jste? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.