Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte, nemáte někdo zkušenost s nefunkčním pasívním tempomatem ?

Dřive jsem tam měl nastavenou padesátku, stačilo potvrdit a auto více nejelo.........

Teď tam po zapnutí někdy (málokdy :-) ) svítí 30 a tlačítky +/- tam jde nastavit požadované omezení, ale většinou jsou tam jen jen dvě pomlčky a nejde s tím hnout. Na mačkání +/- nereaguje....

čím by to mohlo být ? diag nic nepíše a aktivní tempomat funguje bez problémů.

Předem díky za rady :-)

Odesláno

Pasivní tempomat na rozdíl od adaptivního jede pořád minimálně stejně rychle (pokud to utáhne motor) bez ohledu na další faktory (zejména situaci před vozem). K vypnutí dojde vypnutím ovladačem, stiskem brzdového nebo spojkového pedálu, prokluzem hnacích kol, prokluzem spojky (alespoň toto vše mám ověřeno na mém autě)

Pak je omezovač rychlosti, který funguje zcela jinak. Lze brzdit, řadit, zrychlovat a nedovolí překročit silou motoru stanovenou rychlost. K překročení dojde buďto jízdou z kopce anebo sešlápnutím plynového pedálu až "na podlahu" (to se dočasně odstaví, ale po poklesu pod stanovenou rychlost dál omezuje)

Myslím, že @pavel104 měl na mysli omezovač.

S popisovanou závadou jsem se ještě nesetkal. Nebude chyba někde v kontaktech páčky? :myslim (myslím v kolečku, co přepíná mezi tempomatem a omezovačem)

Odesláno
před 11 hodinami, RichVa napsal:

Pasivní tempomat na rozdíl od adaptivního jede pořád minimálně stejně rychle (pokud to utáhne motor) bez ohledu na další faktory (zejména situaci před vozem). K vypnutí dojde vypnutím ovladačem, stiskem brzdového nebo spojkového pedálu, prokluzem hnacích kol, prokluzem spojky (alespoň toto vše mám ověřeno na mém autě)

Pak je omezovač rychlosti, který funguje zcela jinak. Lze brzdit, řadit, zrychlovat a nedovolí překročit silou motoru stanovenou rychlost. K překročení dojde buďto jízdou z kopce anebo sešlápnutím plynového pedálu až "na podlahu" (to se dočasně odstaví, ale po poklesu pod stanovenou rychlost dál omezuje)

Myslím, že @pavel104 měl na mysli omezovač.

S popisovanou závadou jsem se ještě nesetkal. Nebude chyba někde v kontaktech páčky? :myslim (myslím v kolečku, co přepíná mezi tempomatem a omezovačem)

Ahojte,

možná to tak není ale já jsem měl za to že je tam aktivní tempomat (při aktivaci si automaticky přidá nebo ubere plyn a udržuje nastavenou rychlost) a potom pasivní tempomat, který nedovolí řidiči jet vyšší než nastavenou rychlostí, takže vlastně omezovač rychlosti.

Podstatné je to, že tedy nefunguje ten omezovač. Celou dobu co mám auto, jsem tam měl nastavenou 50. Vždy stačilo jen kolečkem přepnout na omezovač, automaticky se objevila nastavená 50 a stiskem tlačítka na páčce se aktivoval omezovač..................

Teď, jak jsem psal výše, tam někdy po otočení kolečka skočí 30 a je nutno si tlačítky +/- nastavit požadované omezení rychlosti, ale většinou v 90% se tam objeví pouze dvě pomlčky a na nic to nereaguje.

Odesláno
před 13 hodinami, HonzaZ napsal:

Ahoj, co je to pasivní tempomat? Omezovač?

Ano mám na mysli omezovač :-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...