Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny příznivce  našich autobusů, rád bych s podělil o svoji zkušenost s motory Typu RHK či RHR

Jde o motory  které mají vysokotlaké čerpadlo poháněné výfukovým vačkovým hřídelem.Nemají tedy další  čerpadlo v nádrži

oproti motorům RHT RHW  RHM, RHZ a podobně

Dostal jsem se k autu které  náhle přestalo jet.Nájezd 300 km asi měsíc  po rozvodech po technické dovezeno z Itálie.

Diagnostika ukazovala problém s čidlem vačky, a problém vysokotlakého  čerpadla -malý tlak  ,dalo se  tušit že čerpadlo  bude po smrti.

Tedy čerpadlo  dolů vychozený ten černý mezikus , vymačkaná  osa čerpadla -následkem toho

prasklý  unašeč  na výfukové vačce, kdy se kus vačky zastavil  o víko  ventilů, s vačkou nešlo pohnout tak držela.

Přecházím k rozvodům a tuším problém,, takže vačka se  náhle zastavila , ustřihnul se klínek pod ozubeným kolem vačkového

hřídele a pochopitelně  se to potkalo, Hlava dolů  4 prasklá vodítka 8 ohnutých ventilů dále jsem je nezkoušel.

Písty byly v pohodě. Takže si říkám po 300 tis km dobrá asi je to  už moc,   ale sundal jsem vanu a ve vaně jsem našel přesně stejný kus vačky

jako byl ten co jsem vyndal -tedy to prasklo už podruhé, začal jsem pátrat  po dílech hlavy  vačka již neorginál ,  napínák  r 2015.

Takže se  to už předchozím majitelům stalo  ,ale dali jen novou vačku a nechali staré čerpadlo ,které opět vymlátilo  unašeč na vačce

s výše popsanými  následky. Takž ne v 300 tis km ale  typuju v 250 tis km.

Takže varování pro všechny majitele těchto motorů-  po 200 tis km kontrola  vysokotlakého čerpadla a opotřebení mezikusu

mezi vačkou a čerpadlem jinak se to potká.

• O 2 týdny později...
Odesláno

ještě  pár obázků prsklá vačka , očesané kolo rozvodu, druhý konec vačkv po kolem rozvodu,místo kde sa vačka zarazila

IMG_20180606_170243.jpg

IMG_20180606_170327.jpg

IMG_20180606_170502.jpg

IMG_20180606_170737.jpg

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Nemáte prosím vás někdo možnost zjistit objednací číslo FIAT toho "černého mezikusu"? Ve Fiatu neví, o co jde, a ani to neumí objednat. Já mám jen objednací číslo PEUGEOT (9652347). Díky moc.

unasec.thumb.png.baa91f34964fc898a0a99fc4a004233e.png

• O 1 rok později...
Odesláno

Zdravím,

stalo se nám to samé u Fiata Scudo II 88kw motor RHK , ale my jsme vyměnili vačku + vysokotlaké čerpadlo a vydrželo to cca 5 měsíců. U vysokotlakého čerpadla byl ten unašeč nový a stejně to udělalo to samé. Tak bych potřeboval poradit co to způsobuje.

• O 2 týdny později...
Odesláno
V 27. 8. 2018 at 21:31, PSA napsal:

ještě  pár obázků prsklá vačka , očesané kolo rozvodu, druhý konec vačkv po kolem rozvodu,místo kde sa vačka zarazila

IMG_20180606_170243.jpg

IMG_20180606_170327.jpg

IMG_20180606_170502.jpg

IMG_20180606_170737.jpg

Ahoj mám stejný motor, na kolik ta oprava vyšla.

Děkuji

Odesláno

Záleží  za kolik koupiš vačku doporučil  bych určitě novou vačku a mezikus na vačku, dále záleží jak je opořebovaný unašeč na čerpadle.

Ja měnil vačky obě/nové/ , unašeč  a čerpadlo vše nové. měl jsem sundanou hlavu, protože při této závadě se to zákonitě  potká.A není jistota

jestli se i druhá vačka neprotočila a co se stalo s ventily .U použité vačky zase nevíš u toho modelu/ u jiných aut jsou vačky skoro věčný/ jak je vačka načatá-tedy ten unašeč.

Takže nejde jen o vačku ale i vodtítka ventilů/ nemyslím  gufera/ byly rozlámané  ,dále nové hydroštely a nové ventily -púvodní byly ohnuté a často při vyšším nájezdu praskají.

Dále jiné nebo  nové kolo rozvodů vačky + nový řetěz + napínák řetězu.Je to skoro jako generálka motoru, protože když už se k tomu nechci vracet tak je nutné

to udělat minimáně takhle ,Samozřejmě přebrousit  hlavu.Možná jsem na něco zapomněl tak se  dopředu omlouvám.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...