Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

P407 2l Hdi, 2010. Jaká má být tlouštka nového spojkového kotouče? Jak se pozná vadný dvojhmotový setrvačník? Na částech zdemontovaných. Já na tom nic nevidím. Když to bylo namontované na autě, tak spojka zabírala někde uprostřed dráhy pedálu a záběr byl "měkčí". Ale to bylo asi dané projezdem. Žádné cvakání při rozjezdu. Může někdo sdělit názor? Dík

Odesláno

jako doma a sám stav dvouhmoty asi nezjistíš, jedná se hlavně o vůle v těch spojích dvou dílů, tltk pružin atd.,taky by to měl dělat člověk s praxí...,když dvouhmoty začaly, poslali jsme jednoho mechanika na kurz, po nějaké době jsme od toho upustili, protože většina chtěla novou dvouhmotu, nebo pevný setrvák..., dnes se zákazníkovi nabízí buď nová komplet sada se zárukou,(s dvouhmotou, nebo bez), nebo výměna jednotlivých komponentů bez záruky--stará lamela bývá k neroznání od nové (sjetá jen desetinu-dvě:o), největší vliv má přítlačák, protože je bohužel spočítaný na max. točivý moment motoru a nic víc, takže se talířová pružina dost zahřívá, tím ztrácí pružnost a sílu a spojka začne klouzat, nové spojkové ložisko se dává samo vždy

je prostě blbé, když po dvaceti tisících od výměny začne cvakat starý setrvák (aby se ušetřilo), já jsem dělal pár spojek výměnou celé sady bez setrváku a auta dodnes jezdí bez problémů, za mně je dvouhmota k hounu

Odesláno

tak samozřejmě --když si dáváte dělat čiptunink motoru, některé díly dostanou větší záběr,  ale to nikoho nezajímá...:),  ta dvouhmota tam má nějaký smysl, to nepopírám, ale když renomované firmy vyrábějí a prodávají náhradu bez dvouhmoty, tak určitě né proto, aby se vám rozsypala převodovka...

Odesláno

Dík za reakci. Prostě to mám "na stole" a chtěl jsem vědět od někoho z praxe když se zdá, že je to "dost" OK i když asi ne na 100 procent. Našel jsem na webu nějaké manuály od LUKu, kde je to slušně popsáno a důvody za jakých podmínek měnit nebo neměnit vzhledem k jednotlivým částem dvojhmoty. Jo a taky vývojová stadia dvojhmoty v průběhu let. Primárním důvodem demontáže převodovky se spojkou a dvojhmotou u mně bylo vadné gufero za sertrvákem. A následné rozhodnutí jestli vyměnit současně nebo za nějakou dobu opět demontovat. Přiklonil jsem se k výměně.

Dvouhmota má lépe tlumit vibrace od klikového hřídele. U klasického setrváku funguje jako tlumič spojkový kotouč, který má na sobě pružiny. Měl jsem jako předešlé auto 406ku hdi 80kW, jednu z posledních a tam byl taky nějaký dvojitý setrvák. Spojka se setrvákem byla originál do 230 tisíc km bez problémů, pak to šlo na prodej.

Odesláno

Asi tak to co Ti tady vysvětlil ozzy56 je pravda a řekl bych že on je z lidí který mechanickým věcem na autě dost rozumí a rád se o své zkušenosti podělí. Za mě když to měnit tak zase jen komplet sada o tom jestli je dvouhmota k něčemu nebo k prdu se vedou sáhodlouhé diskuze v jiných vláknech ale prostě inženýři to takhle postavili tak to tak má být vím že to je ranec peněz za tu sadu ale když si vezmeš že to děláš většinou jednou za život toho auta tak to není tolik. Navíc jestli jsem dobře pochopil tak jsi natolik zdatný že jsi se do toho pustil sám čímž máš ušetřeno za práci. Ale i tak pokud to máš rozhozený a máš ty prachy tak bych to prohodil hned než to za třeba rok tahat znova ven. Samo záleží jak dlouho chceš auto provozovat pokud plánuješ že by šlo třeba na jaře do světa tak bych možná takovou investici zvážil ale pokud ho chceš jezdit dlouhodoběji tak pro své pohodlí vyměň teď když je to rozhozené.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...