pavelblaha Odesláno 22. červen 2018 Odesláno 22. červen 2018 (upraveno) Ahoj všem, může se někomu hodit.... Po příletu dia z HK jsem na dia objevil: Quote P1445 - Trvalá závada Množství aditiva vstříknutého do paliva a usazeného ve filtru pevných částic překročilo maximální mez. Filtr pevných částic musí být vyměněn. Vypočítaná hodnota zatížení 38% Kilometrový proběh 16X XXX km Btw., při nájezdu 16X XXX, já mám nyní 18X XXX, tedy závada blafla někdy vloni nebo dříve, bez toho aby se chyba ozvala na palubní desce :-( Smazání závady je v diagboxu pod "servisními zónami" a je možné máznout jen 10x. Já dal tupě smazat závadu, a ona mi vyskočila znova.... pochopitelně, protože si mrcha "pamatuje", kolik aditiva nastříkala do FAPu, a chybu mi vyhodil znova. Tak jsem teda nastavil v konfiguraci menší množství "doposud vstříknutého aditiva" (konfigurovatelný údaj! haha) a smazal závadu podruhé (tedy další zona pryč), a prozatím po problému. Posledních 10 regenerací se dělalo pod interval 300 km, takže FAP bude (pravděpodobně) KO, ale na základě diferenciálních tlaků mi ale PC chyby nevypisuje, takže nevím... uvidím za 14 dní, jestli náhodou není algoritmus čištění FAPu ovlivněn i tou velmi užitečnou hodnotou "množství usazeného aditiva" (což je IMO synonymum pro množství natankovaného paliva, nikoliv opotřebení FAPu). Máte k tomu někdo nějaké poznatky/zkušenosti? Neměl byste někdo pro 115k 1.6 HDi očekávané diferenciální tlaky pro různé otáčky (ideálně graf otáčky/odpor v mbar) abych si udělal obrázek, jak blbě na tom FAP je? Btw., hádám, že chyba je možná vymazat i více než 10x, jen se to přestane sledovat. Může někdo potvrdit? Upraveno 22. červen 2018 uživatelem pavelblaha Citovat
kemo Odesláno 23. červen 2018 Odesláno 23. červen 2018 Cau ja mel problemi spis s aditivaci a to byl zaoxidovany kontakt a me to pridava aditiva do nafty po natankovani a nadrzku s aditivi sem menil v nejakych 18xxxx km a podle diag. mam filtr zaplnen na 50 procent ted mizna uz vic a to mam najeto 215 xxx km . Citovat
pavelblaha Odesláno 25. červen 2018 Autor Odesláno 25. červen 2018 kemo, jak se, prosím, ten problém s kontaktem projevoval? Palubní PC si myslelo, že je ve filtru moc aditiva? Citovat
kemo Odesláno 25. červen 2018 Odesláno 25. červen 2018 hele ta nadrzka je pod autem a projevilo se to tak ze vubec neslo cerbadlo aditivace ktere melo pridat aditiva do nadrze po tankovani Citovat
kemo Odesláno 25. červen 2018 Odesláno 25. červen 2018 a zavadu to ukazovalo jen na diagnostice Citovat
pavelblaha Odesláno 9. červenec 2018 Autor Odesláno 9. červenec 2018 (upraveno) Po najetí 160km od regenerace (okrsky) bylo rozebráno, zkontrolováno, vypadá to dobře: - fap byl po demontu krásně šedý (žádné černé saze, zřejmě mám v autě tu dražší, šedou variantu FAP http://www.walker-eu.com/en-uk/walker-product-range/dpf/) - pro jistotu mi ale pak hadice vyplavila usazenej "písek" - na dia nastaven "novej" FAP, diferenciální tlak na volnoběh do 3mbar (do vysušení to byly desítky mbar) - ad zanesení filtru aditivem - dia mi stále píše > 450g, ale uvidím, jestli vůz nezmění názor po první regeneraci... - benzín mi taky utřel mírně očernalý výfuk, a od té doby najeto cca 200km a ve výfuku - zdá se - saze nepřibývají Trocha mě mrzí dramatizace FAP problematiky (i zde na fóru) ... páč žádný "mazut", žádné saze, pouze pozůstatky oxidu ceru (viz. https://cs.wikipedia.org/wiki/Oxid_ceritý https://cs.wikipedia.org/wiki/Oxid_ceričitý). Věc se dá čistit hadicí, případně na mechanicky ucpanější dírky wapka po směru toku spalin... teplá voda netřeba, chemie netřeba. Upraveno 9. červenec 2018 uživatelem pavelblaha xSilver ohodnotil 1 Citovat
pavelblaha Odesláno 16. listopad 2018 Autor Odesláno 16. listopad 2018 Po pár měsících: výfuk je podle mě OK, není uplně stříbrný - je jakoby mírně do šeda, saze na kapesník z něj nenaberu. Regenerace po 530km. Spotřeba subjektivně o 0.3l dole. xSilver ohodnotil 1 Citovat
pavelblaha Odesláno 11. leden 2021 Autor Odesláno 11. leden 2021 FTR: Po dalších dvou letech regenerace za posledních 10 čištění po 658 km. Už nebudu aktualizovat, sorry za update starého topicu. daveunit34, AlBunda a xSilver ohodnotil 3 Citovat
anton308 Odesláno 12. leden 2021 Odesláno 12. leden 2021 Ahoj mal som s tým aj ja problem bol zaoxidovany kabel na čerpadle aditivacie nafty nikto nevedel co sa s autom deje len húkalo doplňte aditíva eloys aditíva sa doplnili a auto vôbec nechcelo ist nemalo výkon fap sa vyčistil mechanik mi povedal ze to čerpadlo na eloys stojí 1000€ kupuje sa len ako originalny diel v Peugeote nikde inde sa neda kúpiť možné z ND a teraz si pekne riedim do fľašky Citovat
pavelblaha Odesláno 15. duben 2021 Autor Odesláno 15. duben 2021 Co umlčelo řídící jednotku? Měl jsem za to, že auto ani nepozná, že chybí aditivum, když je prázdný pytlík - a že se jen počítají kilometry. Citovat
LvíSrdce Odesláno 16. květen 2025 Odesláno 16. květen 2025 Zdravím, nechci zakládat nové téma, tak se připnu zde. Mám Peugeot 308 II SW 1.6 HDi 68kw najeto 257.000km. Na mojí čínské diag mi vyskočila chyba P1445, tak jsem raději již po těch kilometrech šáhl k vyčištění filtru dle čističe vše v cajku, vyčištěno a vše funkční. Nicméně filtr jsem namontoval, přes diag i nastavil, že došlo k výměně, ale chyba ve výpisu je stále.. mohlo by to být spojeno s aditivem? dle diag je ho okolo 700ml jen se mi to nezdá, jelikož plná by měla mít okolo 2200ml díky za radu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.