vlado345 Odesláno 9. květen 2018 Odesláno 9. květen 2018 Zdravím všechny znalé, mám prosbu: Když se zahřeje motor na cca 90 stupňů, rozblika se nápis stop (v tahu do kopce). Zřejmě je to proto, že nesepne větrák. Po ochlazení náporem vzduchu to přestane. Myslel jsem, že jsou to ty odpory na chladiči. Nejsou ale přerušené, ukazují rozpětí 1-3 ohmů. Relátka v té krabici jsou ok. Umíte poradit? Díky moc. Nemám asi správné schéma. P406 2.0 HDI, RHZ. Na chladiči je jen jeden větrák. Citovat
krtek 2 Odesláno 9. květen 2018 Odesláno 9. květen 2018 (upraveno) 90 stupnov je ok sahara sa nespusta otazka je ci budik ukazuje spravne osobne sa mi vzivote na tom aute sahara nespustila a to mam nacipovane a mozem s tym robit co chcem a stejne nic cez 90 stupnov to nikdy nejde Upraveno 9. květen 2018 uživatelem krtek 2 Citovat
krtek 2 Odesláno 9. květen 2018 Odesláno 9. květen 2018 (upraveno) odpoj konektor za chodu motora cidla teploty motora to zelene cidlo na komore termostatu tym overis funkcnost sahary musi sa roztocit Upraveno 9. květen 2018 uživatelem krtek 2 Citovat
vlado345 Odesláno 9. květen 2018 Autor Odesláno 9. květen 2018 Já už jsem to zažil. Dělá to, když máš chladič ucpaný od prachu, pak se teplota klidně zvedne i na 110. Ale já jsem to proplachoval. Na displeji něco rychle probliklo, ale nestihl jsem to přečíst. Nemáš schéma? Citovat
krtek 2 Odesláno 9. květen 2018 Odesláno 9. květen 2018 sak ti pisem jak overit funkcnost sahary ak sa neroztoci potom sa bude riesit preco nejde Citovat
vlado345 Odesláno 9. květen 2018 Autor Odesláno 9. květen 2018 Už to vidím. Díky. Zkusím zítra, jak bude možnost. Displej psal něco jako Kuhl... Citovat
krtek 2 Odesláno 9. květen 2018 Odesláno 9. květen 2018 nemecky chladenie daj si displej do anglictiny Citovat
vlado345 Odesláno 9. květen 2018 Autor Odesláno 9. květen 2018 Ještě info: Klima je momentálně bez tlaku, mám netěsný kompresor. Citovat
krtek 2 Odesláno 9. květen 2018 Odesláno 9. květen 2018 klima neva ,s tym nesuvisi ale ak si mal teplotu 110 stupnov realne tak nemas nieco v poriadku, vaznejsi problem mozem valit 160 kmh do prudsieho kopca a drzi 90 jak pribite olej vyleti niekde ku 100 stupnom Citovat
vlado345 Odesláno 9. květen 2018 Autor Odesláno 9. květen 2018 To bylo před lety u starého peugeota. U tohoto to nikdy nejde přes 90. Při tom blikání nepoznám na budíku rozdíl. Ono tam možná ani 90 není, tak 88. Normál stav. Citovat
krtek 2 Odesláno 9. květen 2018 Odesláno 9. květen 2018 (upraveno) ved prave cez 90 nejde preto je divne ze displej hlasi nieco ine skus to cidlo odpojit ale i do kopca sa to musi uchladit samo ked ides viac nez 50 kmh pokial je motor ok ze nema fuknute tesnenie pod hlavou Upraveno 9. květen 2018 uživatelem krtek 2 Citovat
vlado345 Odesláno 10. květen 2018 Autor Odesláno 10. květen 2018 Aha, tak uvidíme jak odpojím čidlo. Měl jsem na podzim 2x rozbitý předek, napřed divočák a potom do mě najela škoda 100 . tak nevím, jestli to zas není nějakej drát... Citovat
vlado345 Odesláno 11. květen 2018 Autor Odesláno 11. květen 2018 Krtku displej hlásí Engine coolant motor too high - vysoká teplota chladící kapaliny. Po vytažení konektoru větrák jede. Můj poznatek je tento: jel jsem včera po dálnici s vozíkem s cca 500 kg. Při 100 km rychlostí teplota byla kolem 90 stupňů. Začalo pipat. Pak to přestalo, teplota stejná. Venku 25 a hrnul jsem pořád dál. Ty odpory jsou podle mě na otáčky větráku a asi jeden zlobí, zřejmě to jelo na druhý stupeň. Větrák má jen dva dráty. Věř tomu, že větrák se zapíná už od 90 stupňů, jen to není poznat, mám tu zkušenost. U tohoto dieselu je teplota nad 90 už mimo normál. Co říkáš? Citovat
krtek 2 Odesláno 11. květen 2018 Odesláno 11. květen 2018 (upraveno) sahara ma tri rychlosti tie dva odpory robia 2 rychlosti pomala a stredna ale to sa vyuziva pri klime a potom tretia maximalna rychlost sa pouziva na chladenie ta je uz mimo odporov skus to napojit na diag ta sahara sa da overit cez nu zopnes to v akcnych clenoch pomalu rychlost a vysoku rychlost ale podla vsetkeho mas saharu ok cez diag pozri aj teplotu motora a porovnaj s budikom ak to bude cca +- 5 stupnov tak je to ok a asi mas softver ktory spina skor ak je teplota vody ok cca 90 stupnov kasli na to na pomalu rychlost tu saharu nieje pocut za chodu motora ale tu maximalnu tu uz pocut je vzivote som hlasku teploty na displeji nevidel ani nepocul pipnutie,sahara funguje mam overene Upraveno 11. květen 2018 uživatelem krtek 2 Citovat
vlado345 Odesláno 11. květen 2018 Autor Odesláno 11. květen 2018 Ještě info: na rozvodech mám už 250 000 km, dvakrát tolik. To už je trošičku moc ( budu měnit :-) S tím je spojené vodní čerpadlo. Nemůže dávat už malý průtok? Citovat
krtek 2 Odesláno 11. květen 2018 Odesláno 11. květen 2018 (upraveno) ale ved tam mas cidlo teploty a staci sa pozriet na diag kolko ukazuje teplotu v momente hlasky na displeji a budes vediet podlama mas nejaky soft ktory hlasi vyssiu teplotu skor jednoducho sa to da overit lebo ta sahara a ta hlaska je aktivovana na zaklade udaja z teplotneho cidla inak s tymi rozvodami sa zahravas pekne :d Upraveno 11. květen 2018 uživatelem krtek 2 Citovat
vlado345 Odesláno 11. květen 2018 Autor Odesláno 11. květen 2018 Díky moc za info. Dám vědět, ale bude mi to trvat, mám málo času... Citovat
vlado345 Odesláno 15. květen 2018 Autor Odesláno 15. květen 2018 Tak zatím je to v pohodě. Mám diagnostiku do mobilu, tak jsem sledoval teplotu na mobilu za jízdy. Do 100°C se nic nedělo, teploměr na budíku při vyšší teplotě ukazuje míň. Jinak závada žádná. Ještě dotaz krtku: dá se do toho mýho auta namontovat tempomat? Prý to nejde když není multiplex (co to je?). Až snad od r.2002. Dík. Citovat
Ferry Odesláno 15. květen 2018 Odesláno 15. květen 2018 (upraveno) tempomat jde u HDI i bez mux, ale je to slozitejsi nez u MUX. vetsinou chybi natazene draty do konektoru ECU, chybi i spinac na spojce a brzde a nektere ECU a BSI nemaji v konfig moznost zapnuti funkce tempomatu. Takze nejdrive overit pres diag moznosti konfigurace BSI a ECU (na to potrebujes kabel s PeugeotPlanet 2000 nebo Diagbox) a pak pripadne pritomnost dratu (nekdy, kdyz je stesti je predpripraveno) a spojitost propojeni dratu od konektoru packy pod volantem a konektoru spinacu spojky a brzdy az do ECU motoru. V obsahlem vlakne o dodelavani tempomatu do 406 jsou tusim i schemata Upraveno 15. květen 2018 uživatelem Ferry Citovat
vlado345 Odesláno 15. květen 2018 Autor Odesláno 15. květen 2018 Dík za info. U konektoru ECU jsem ale žádnou přípravu neviděl... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.