Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

První poznatky : 
Byl jsem to provětrat na českou chalupu ( směr bedřichov) kdo to trochu zná ví jaká je tam boží cesta .. plno zatáček, vraceček a hlavně dobrej asfalt.. budto se mi to jen zdá nebo to znatelně líp drží a je to líp ovladatelný. Uvidím dlouhodobě jak se to bude chovat , jestli se to někde zlomí, ohne apod.. budu informovat, a když ne ja tak nějaká televize ve zprávách :D 

Odesláno

Pokud bude bezpečná tak nafotím neboj :) , nechci sem postovat nějakou nebezpečnou bejkarnu a pak vás mít na starosti .. víš jak :D 

Každopádně jsem se nechal inspirovat u bratrů z Británie Ale ti to rozšířili až moc :D Každopádně jejich kit stojí 540Liber s daní , moje varianta neni tak široká a vubec nestojí tolik peněz
Image result for 106 spacer kit

Odesláno

Tak mame za sebou asi 200 km a bez problémů :) .. zítra jedu do garáže tak to nějak pofotím, popíšu co a jak .)

Odesláno (upraveno)

Bohužel jsem byl trochu vytížen jinou prací tak jsem nefotil , ale zatím dodám popis.. Jo a dal jsem novou vodní pumpu ale chová s eto stále stejně, napadl mě přicpaný chladič, ale teplota na něm pohmatu je stejna po celé ploše, tak už nevím, hadice jsou po příjezdu z prace (necelých 40km po rychlostce) natlačené, když je zmačknu víčko na expanzce chladiče neodfukuje tak už nevím :myslim

Zpátky k ,,rozšiřovacímu kitu" 
Takže začnu čepem, čep na 106ce má délku 127mm , dal jsem tam čep z 306ky (nevím jaká motorizace) pruměr těla a závit je stejný jako u 106 ale délka je 145mm což je rozdíl 18mm na délce čepu.
Kamarád mi vyrobil Podložku pod buben , vnitřní průměr 25mm vnější 35mm výška 18mm (3kusy)  k tomu podložky pod štít bubnové brzdy vnitřní průměr 8mm (+-0.5mm)  vnější průměr 15mm výška 18mm. Plus delší šrouby M8x35mm a podložky

Pro demontáž čepu je potřeba : Sundat kolo (pochopitelně :D ) , povolit středovou matku a sundat buben, povolit 4 šrouby držící štít brzdy , pokud nemáte stahovák nebo jiné udělátko tak použijte kladivo, doporučuji našroubovat na konec čepu zpátky starou matku kdyby se něco nepodařilo tak aby to schytala matice a ne závit čepu a kladivo myslím jako kladivo , ne kladívko osobně mam asi 2kg kladívečko, pak už jen 5kg paličku nebo perlík .. ale na tohle stačilo 2kg kladivo , ale věřím že to bude dost zarezlé u mě to šlo celkem dobře ven i do vnitř.
Po vytlučení/vylisování starého čepu natlučeme/nalisujeme nový delší čep ❗Zajišťovací drážkou na závitu nahoru ❗ (je potom jednoduší zajištění matice).

Chytání štítu - Mezi štít a rameno nápravy vložíme vyrobené válečky a přišroubujeme k rameni, na vyrobené podložky 25x35x18mm nasadíme těsnící gumičku která původně sedí na odsazení na rameni (potom se tam blbě nasazuje) , nasadíme na čep , nasadíme buben , na buben potom patří podložka a matka (nová), podložky jsem nějaké vyhrabal nižší protože s původní podložkou nebyla dostatečná zajišťovací plocha , utahneme na předepsaný moment nebo přiměřeně (kdo už to dělal tak ví jak se to má.. :D ) zajistíme matku, nasadíme kolco a mužeme se radovat že tu otřesnou kravinu co ten blbec z Liberce vymyslel máme za sebou .. :D snad vám to takhle stačí, ted je to dost vidět když se člověk pod to ohne , ale plánuju přes to přetahnout pruh plechu a bodnout to k jedné podložce, a stříknout barvou samozřejmě :) 

Ještě dodám že to je na vlastní nebezpečí, záleží na stavu vaší nápravy, pokud máte v haji ložiska na ramenech tak bych je nejdřiv udělal a při té příležitosti vylisoval čepy mimo nápravu (je to jednodušší než se pod tím válet) 

Přidávám odkaz na čep nápravy z 306ky :
http://www.auto-francie.cz/p/cep-naboje-zadniho-kola-citroen-peugeot-y1108

Upraveno uživatelem Háček
Odesláno
před 32 minutami, Háček napsal:

Bohužel jsem byl trochu vytížen jinou prací tak jsem nefotil , ale zatím dodám popis.. Jo a dal jsem novou vodní pumpu ale chová s eto stále stejně, napadl mě přicpaný chladič, ale teplota na něm pohmatu je stejna po celé ploše, tak už nevím, hadice jsou po příjezdu z prace (necelých 40km po rychlostce) natlačené, když je zmačknu víčko na expanzce chladiče neodfukuje tak už nevím :myslim

Pokud jsou hadice natlačené (někdy docela dost), ale nejsou tvrdé, jak beton, tak si toho nevšímej.... A že by odfouklo víčko po stlačení hadice odfouklo jsem nikdy nezažil....

Užívej zadní nápravu :papa

Odesláno (upraveno)

jak beton nejsou právě no, jen ta teplota mně trochu vrtá hlavou, no uvidím třeba na něco přijdu

Dík nejvíc si jí užiju na letních :roker už se nemužu dočkat až ten marast odleze 

Odesláno
V 30. 1. 2021 at 20:14, Háček napsal:

většinou když to přes noc stojí tak po ránu po nastartování je slyšet vzduch v topení

Tohle je u 106 klasika.... U našich 106 to bylo to samý.... Jakmile se systém z nějakého důvodu vypustil a znovu napustil, tak to bylo slyšet.... Ale vždy to po nějaké době zmizelo....

Odesláno

jojo tohle už ted právě nedělá, jak jsem udělal ten proplach tak se to hned odvzdušní a je klid, pak jsem to byl projet a za studena jsem trochu dolil 

Odesláno
před 56 minutami, Háček napsal:

k tomu podložky pod štít bubnové brzdy vnitřní průměr 8mm (+-0.5mm)  vnější průměr 15mm výška 18mm. Plus delší šrouby M8x35mm a podložky

S podobným vypodkládáním nemám zrovna dobré zkušenosti.... Zezačátku to raději častěji kontroluj a poslouchej pazvuky....

Odesláno (upraveno)

Neboj, pořád na to davám pozor, ted jak sem dělal tu pumpu tak jsem to měl zvednutý tak jsem na to koukal , zkoušel jsem vůle atd, a na zemi jsem porovnaval levou s pravou jestli jedna neni do Ačka nebo tak a zatim dobrý. 

Odesláno

jo tak, tak kdyby se to někam kroutilo tak by to bylo vidět si myslím, ale jak řikáš časem se to muže někam vyhnout , zatim všechno šlape jak má :) 

• O 2 týdny později...
Odesláno

Proběhla výměna oleje společně s proplachem od millers oils :super olej jako vždy super 2000 10w40 od mobilu a filtry champion . Po proplachu jsem vypustil olej černej jak z dieselu , a motor bych řekl že je ted dost kultivovanější , hlavně po ránu je to znát takže za mě spokojenost :) Zadní náprava drží a všechno tak nejak v normě, až na tu teplotu, ale moc to nehoním , nehodlam to ase uvařit, při nějaky normalní jízdě do 120km/h s otačkama kolem 4tis to je v pohodě 

DSC_0012.thumb.JPG.481f8ba024400fc8feb23bce58b94414.JPG

• O 3 týdny později...
Odesláno

tak ve středu mi upadl zadní tlumič výfuku .. :D docela randál musím říct .. :D ta 1,4ka je bez tlumiče pěkně na*raná :D ve ctvrtek sem musel teda yarisem do prace a dneska jsem navařil nový nátrubek za kilo a už zase jezdíme :) 

Teplota se chová pořád tak jak jsem naposledy řešil, co jsem koukal do manuálu k autu tak pokud to neni v červeným je to v pohodě .. :D takže to sice sleduju ale nic mu nedaruju .. v utery pokořen rychlostní rekord .. :D sice z kopce ale dvě sta s větrem v zádech :D 

Návštěvník
Odesláno
V 13. 3. 2021 at 20:25, Háček napsal:

Po proplachu jsem vypustil olej černej jak z dieselu

Po kolika km měníš?

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...