Háček Odesláno 21. únor 2021 Autor Odesláno 21. únor 2021 Namontováno a je to funkční, přecházím do fáze testování ozzy56 ohodnotil 1
Háček Odesláno 21. únor 2021 Autor Odesláno 21. únor 2021 První poznatky : Byl jsem to provětrat na českou chalupu ( směr bedřichov) kdo to trochu zná ví jaká je tam boží cesta .. plno zatáček, vraceček a hlavně dobrej asfalt.. budto se mi to jen zdá nebo to znatelně líp drží a je to líp ovladatelný. Uvidím dlouhodobě jak se to bude chovat , jestli se to někde zlomí, ohne apod.. budu informovat, a když ne ja tak nějaká televize ve zprávách ozzy56 ohodnotil 1
ozzy56 Odesláno 21. únor 2021 Odesláno 21. únor 2021 možná jsi tu úpravu mohl nafotit pro případného zájemce
Háček Odesláno 21. únor 2021 Autor Odesláno 21. únor 2021 Pokud bude bezpečná tak nafotím neboj , nechci sem postovat nějakou nebezpečnou bejkarnu a pak vás mít na starosti .. víš jak Každopádně jsem se nechal inspirovat u bratrů z Británie Ale ti to rozšířili až moc Každopádně jejich kit stojí 540Liber s daní , moje varianta neni tak široká a vubec nestojí tolik peněz Péťa a ozzy56 ohodnotil 2
Háček Odesláno 26. únor 2021 Autor Odesláno 26. únor 2021 Tak mame za sebou asi 200 km a bez problémů .. zítra jedu do garáže tak to nějak pofotím, popíšu co a jak .)
Háček Odesláno 1. březen 2021 Autor Odesláno 1. březen 2021 (upraveno) Bohužel jsem byl trochu vytížen jinou prací tak jsem nefotil , ale zatím dodám popis.. Jo a dal jsem novou vodní pumpu ale chová s eto stále stejně, napadl mě přicpaný chladič, ale teplota na něm pohmatu je stejna po celé ploše, tak už nevím, hadice jsou po příjezdu z prace (necelých 40km po rychlostce) natlačené, když je zmačknu víčko na expanzce chladiče neodfukuje tak už nevím Zpátky k ,,rozšiřovacímu kitu" Takže začnu čepem, čep na 106ce má délku 127mm , dal jsem tam čep z 306ky (nevím jaká motorizace) pruměr těla a závit je stejný jako u 106 ale délka je 145mm což je rozdíl 18mm na délce čepu. Kamarád mi vyrobil Podložku pod buben , vnitřní průměr 25mm vnější 35mm výška 18mm (3kusy) k tomu podložky pod štít bubnové brzdy vnitřní průměr 8mm (+-0.5mm) vnější průměr 15mm výška 18mm. Plus delší šrouby M8x35mm a podložky Pro demontáž čepu je potřeba : Sundat kolo (pochopitelně ) , povolit středovou matku a sundat buben, povolit 4 šrouby držící štít brzdy , pokud nemáte stahovák nebo jiné udělátko tak použijte kladivo, doporučuji našroubovat na konec čepu zpátky starou matku kdyby se něco nepodařilo tak aby to schytala matice a ne závit čepu a kladivo myslím jako kladivo , ne kladívko osobně mam asi 2kg kladívečko, pak už jen 5kg paličku nebo perlík .. ale na tohle stačilo 2kg kladivo , ale věřím že to bude dost zarezlé u mě to šlo celkem dobře ven i do vnitř. Po vytlučení/vylisování starého čepu natlučeme/nalisujeme nový delší čep Zajišťovací drážkou na závitu nahoru (je potom jednoduší zajištění matice). Chytání štítu - Mezi štít a rameno nápravy vložíme vyrobené válečky a přišroubujeme k rameni, na vyrobené podložky 25x35x18mm nasadíme těsnící gumičku která původně sedí na odsazení na rameni (potom se tam blbě nasazuje) , nasadíme na čep , nasadíme buben , na buben potom patří podložka a matka (nová), podložky jsem nějaké vyhrabal nižší protože s původní podložkou nebyla dostatečná zajišťovací plocha , utahneme na předepsaný moment nebo přiměřeně (kdo už to dělal tak ví jak se to má.. ) zajistíme matku, nasadíme kolco a mužeme se radovat že tu otřesnou kravinu co ten blbec z Liberce vymyslel máme za sebou .. snad vám to takhle stačí, ted je to dost vidět když se člověk pod to ohne , ale plánuju přes to přetahnout pruh plechu a bodnout to k jedné podložce, a stříknout barvou samozřejmě Ještě dodám že to je na vlastní nebezpečí, záleží na stavu vaší nápravy, pokud máte v haji ložiska na ramenech tak bych je nejdřiv udělal a při té příležitosti vylisoval čepy mimo nápravu (je to jednodušší než se pod tím válet) Přidávám odkaz na čep nápravy z 306ky :http://www.auto-francie.cz/p/cep-naboje-zadniho-kola-citroen-peugeot-y1108 Upraveno 1. březen 2021 uživatelem Háček ozzy56 ohodnotil 1
ozzy56 Odesláno 1. březen 2021 Odesláno 1. březen 2021 já jsem si právě říkal, že to musí být vidět, když bude technik v kanále...
Háček Odesláno 1. březen 2021 Autor Odesláno 1. březen 2021 jojo proto ještě budu doělávat okrytování, potom to nafotím ozzy56 ohodnotil 1
Hafity Odesláno 1. březen 2021 Odesláno 1. březen 2021 před 32 minutami, Háček napsal: Bohužel jsem byl trochu vytížen jinou prací tak jsem nefotil , ale zatím dodám popis.. Jo a dal jsem novou vodní pumpu ale chová s eto stále stejně, napadl mě přicpaný chladič, ale teplota na něm pohmatu je stejna po celé ploše, tak už nevím, hadice jsou po příjezdu z prace (necelých 40km po rychlostce) natlačené, když je zmačknu víčko na expanzce chladiče neodfukuje tak už nevím Pokud jsou hadice natlačené (někdy docela dost), ale nejsou tvrdé, jak beton, tak si toho nevšímej.... A že by odfouklo víčko po stlačení hadice odfouklo jsem nikdy nezažil.... Užívej zadní nápravu
Háček Odesláno 1. březen 2021 Autor Odesláno 1. březen 2021 (upraveno) jak beton nejsou právě no, jen ta teplota mně trochu vrtá hlavou, no uvidím třeba na něco přijdu Dík nejvíc si jí užiju na letních už se nemužu dočkat až ten marast odleze Upraveno 1. březen 2021 uživatelem Háček
Hafity Odesláno 1. březen 2021 Odesláno 1. březen 2021 V 30. 1. 2021 at 20:14, Háček napsal: většinou když to přes noc stojí tak po ránu po nastartování je slyšet vzduch v topení Tohle je u 106 klasika.... U našich 106 to bylo to samý.... Jakmile se systém z nějakého důvodu vypustil a znovu napustil, tak to bylo slyšet.... Ale vždy to po nějaké době zmizelo....
Háček Odesláno 1. březen 2021 Autor Odesláno 1. březen 2021 jojo tohle už ted právě nedělá, jak jsem udělal ten proplach tak se to hned odvzdušní a je klid, pak jsem to byl projet a za studena jsem trochu dolil
Hafity Odesláno 1. březen 2021 Odesláno 1. březen 2021 před 56 minutami, Háček napsal: k tomu podložky pod štít bubnové brzdy vnitřní průměr 8mm (+-0.5mm) vnější průměr 15mm výška 18mm. Plus delší šrouby M8x35mm a podložky S podobným vypodkládáním nemám zrovna dobré zkušenosti.... Zezačátku to raději častěji kontroluj a poslouchej pazvuky....
Háček Odesláno 1. březen 2021 Autor Odesláno 1. březen 2021 (upraveno) Neboj, pořád na to davám pozor, ted jak sem dělal tu pumpu tak jsem to měl zvednutý tak jsem na to koukal , zkoušel jsem vůle atd, a na zemi jsem porovnaval levou s pravou jestli jedna neni do Ačka nebo tak a zatim dobrý. Upraveno 1. březen 2021 uživatelem Háček
Hafity Odesláno 1. březen 2021 Odesláno 1. březen 2021 Jsem nemyslel ty vyměněný čepy, ale ty vypodložený štíty....
Háček Odesláno 1. březen 2021 Autor Odesláno 1. březen 2021 jo tak, tak kdyby se to někam kroutilo tak by to bylo vidět si myslím, ale jak řikáš časem se to muže někam vyhnout , zatim všechno šlape jak má
Háček Odesláno 13. březen 2021 Autor Odesláno 13. březen 2021 Proběhla výměna oleje společně s proplachem od millers oils olej jako vždy super 2000 10w40 od mobilu a filtry champion . Po proplachu jsem vypustil olej černej jak z dieselu , a motor bych řekl že je ted dost kultivovanější , hlavně po ránu je to znát takže za mě spokojenost Zadní náprava drží a všechno tak nejak v normě, až na tu teplotu, ale moc to nehoním , nehodlam to ase uvařit, při nějaky normalní jízdě do 120km/h s otačkama kolem 4tis to je v pohodě
Háček Odesláno 2. duben 2021 Autor Odesláno 2. duben 2021 tak ve středu mi upadl zadní tlumič výfuku .. docela randál musím říct .. ta 1,4ka je bez tlumiče pěkně na*raná ve ctvrtek sem musel teda yarisem do prace a dneska jsem navařil nový nátrubek za kilo a už zase jezdíme Teplota se chová pořád tak jak jsem naposledy řešil, co jsem koukal do manuálu k autu tak pokud to neni v červeným je to v pohodě .. takže to sice sleduju ale nic mu nedaruju .. v utery pokořen rychlostní rekord .. sice z kopce ale dvě sta s větrem v zádech
Návštěvník Odesláno 2. duben 2021 Odesláno 2. duben 2021 V 13. 3. 2021 at 20:25, Háček napsal: Po proplachu jsem vypustil olej černej jak z dieselu Po kolika km měníš?
Recommended Posts