Návštěvník Odesláno 24. leden 2019 Odesláno 24. leden 2019 Je to v lidech jako všechno. Když slušně požádají, tak proč jim třeba tu elektriku nezajistit . Ale na druhou stranu by ti mohli říct, hele my ti to zaděláme, připrav svářečku, vrtačku, štuk, vodu a dovez si tam dveře Citovat
Fruktis Odesláno 24. leden 2019 Odesláno 24. leden 2019 No tak takovou firmu bych teda fakt nechtěl... S energií problém nemám...ani me popravdě nad tím nenapadlo uvažovat že bych je nutil aby si přivezli vlastní energii...připadá mi to normální, dát jim elektřinu k dispozici... Asi nová doba... Péťa ohodnotil 1 Citovat
Guest Scratch Odesláno 24. leden 2019 Odesláno 24. leden 2019 před 9 hodinami, Míla72 napsal: Ahoj, věcná ... tak tohle mne vždycky položí ... Firma jde dělat kšeft, předpokládám. Tobě dá kudlu na krk ohedně požadavku na elektrickou síť ... zákazníku, starej se ... a stejně ti to naúčtujou celý ... Jak je potom zohledněn jejich požadavek v ceně díla? Chci tím říct, že pracující firma bude dojit zákazníkovu elektřinu ... ale jemu do toho přeci nic není, ať se stará zhotovitel ... Všimnul jsem si, že hodně firem už má 3 fázovou centrálu ... Napájení strojů a přístrojů je přeci problém zhotovitele, kterej inkasuje ... nejak tohle nechapu, na stavbe taky pouzivame vodu majitele. Mam si snad kvuli sterkovani podlah vozit za dodavkou jeste cisternu vody?? Staci ze kdyz vysterkujeme v bytech v panelaku, tak nemame kde se umejt, ani umejt naradi, coz je vetsi problem..... Citovat
Návštěvník Odesláno 24. leden 2019 Odesláno 24. leden 2019 Na mnoha stavbách mají firmy svoje odpočtový hodiny na elektriku. Jistě že tam jsou dalece jiný odběry, než při zadělání jedněch dveří. Citovat
Míla72 Odesláno 24. leden 2019 Odesláno 24. leden 2019 @Scratch, jen jsem naznačil, že účtovaná cena díla je včetně materiálu a energií. Použije-li firma zákazníkovu energii, vodu atd., měl by mít zákzník právo naúčtovat to zhotoviteli. Neboli, firma by měla bejt fér a tyto položky odečíst. Ale je to jen věc názoru a pohled na věc, nic víc. Sorry za OT. Citovat
Fruktis Odesláno 24. leden 2019 Odesláno 24. leden 2019 no spíše když si to firma přiveze, tak by si to stejně naúčtovala...takže než platit firmě ze si doveze agregát nebo si nechá dovézt cisternu s vodou tak jim to poskytnu... nic neférového v tom nevidím, firma si nechá zaplatit práci, materiál a know-how, v mém případě ještě odvoz odpadu a stavební upravy...energii bych stejně tak či tak zaplatil...tak nač to lámat přes koleno...zaplatím něco víc na odběru, ale ušetřím za dovozné...nehledě na to, že by měsousedi vykostili...uz takhle tam bude brajgl...tak ještě smrad z agregátu... Citovat
P607Olda Odesláno 24. leden 2019 Odesláno 24. leden 2019 (upraveno) V 22. 1. 2019 at 18:14, Fruktis napsal: Zeptám se tady.. budou mi dělat vstupní dveře a zarubne.. a chtějí po mě zajistit 230V/25A...to sice mám v rozvadeci ale v bytě mám už jen 230V/16A. Jak by se to dalo vyřešit? Na začátku jsi nepsal, zda požadují 1 fáze nebo 3 fáze, a hlavně, jakou mají vidlici. Pokud mají 25 A vidlici, tak to musí přemontovat, anebo použít redukci. V tom spočívala jejich neochota. Anebo mít dlouhou prodlužku. Je fakt, že píšeš 230 V, tedy jednu fázi. Potřebných 25 A se v tom případě stejně bere ze zásuvky třífázové, a použije se jen jedna fáze a pracovní nula, protože jednofázová zásuvka 25A asi neexistuje. Upraveno 24. leden 2019 uživatelem P607Olda Citovat
Guest Scratch Odesláno 24. leden 2019 Odesláno 24. leden 2019 před 1 hodinou, Míla72 napsal: @Scratch, jen jsem naznačil, že účtovaná cena díla je včetně materiálu a energií. Použije-li firma zákazníkovu energii, vodu atd., měl by mít zákzník právo naúčtovat to zhotoviteli. Neboli, firma by měla bejt fér a tyto položky odečíst. Ale je to jen věc názoru a pohled na věc, nic víc. Sorry za OT. No věř mi, že poskytnutí vody na stěrku od majitele bytu je levnější varianta, než koupit 500L sud a vozit ho v dodávce a zákazníkovi to následně napálit s pěknou přirážkou...... Spíš bych v dnešní době uvítal, kdyby se majitelé aspoň občas zeptali, zda člověk nechce čaj, nebo kafe.... Citovat
Vena garážmistr Odesláno 24. leden 2019 Odesláno 24. leden 2019 To musíš chodit dělat k lidem ze starý školy protože u těch je naprosto normální že pokud mají doma řemeslníka tak ho zaopatří. Myslím tím pití a proviant. Ale dnešní rádoby majitelé nemovitostí se šklebí i jen na to když jim řekneš o trochu horký vody na zalití čaje. Nebo nedej bože když by na Tebe přišlo s...í tak to by byli schopný si tu trůní místnost nechat předělat že tam pustili nějakou lopatu. I když na druhou stranu zažil jsem řemeslníka kterej dojel z auta vypadnul v bagančatech ze kterých se drolilo bláto a na férovku se rozeběhnul do obýváku na plovoučku skončil dřív než stihnul vyndat vercajk z auta. Citovat
Fruktis Odesláno 24. leden 2019 Odesláno 24. leden 2019 @P607Olda ve smlouvě to specifikované nebylo...pouze že potřebují 230/25 A. Jistic na to ve skříni mám...Ale v bytě jsou pak už jen 16A. Tady končí me elektrické znalosti..proto ten dotaz...musel by se tak vyměnit jistic a pridelat zásuvka...2000 navíc? Matros+elektrikář Nicméně se zda že to mají jen starý formulář smlouvy a dokážou to svarit i s 230/16 jak psal ozzy56...takže jsem rád že to dělat nemusím a usetrim pár kaček. @Scratch tak to se snad zeptá každej ne? Přeci nebudou montéri chodit do kavarnicky... Ale asi jsem divnej že mi tohle připadá normální....aspoň se zeptat zda si nedají kafe nebo vodu... Citovat
Guest Scratch Odesláno 24. leden 2019 Odesláno 24. leden 2019 @Fruktis ver ze existuji lide, a ta skupina se pomerne rozrusta, ktera si nadiktuje kdejakou picovinu, treba liti sterky do pulky bytu, pak pokladka, pak se prestehuji z jedne casti do druhe a znova se jede lej, znova pokladat apod. A jeste se strasne divej, kdyz jim tam das 6x dopravu Citovat
Míla72 Odesláno 24. leden 2019 Odesláno 24. leden 2019 @Scratch, jo tomu se říká snobizmus ... Tito lidé i když mají mít vše v ceně grátis, nedají korunu navíc a nechají si kvůli ní vrtat koleno. Pokud já mám mít něco grátis, stejně něco do kapsy strčím ... Nepřehnaný pitný režim je samozřejmostí. Citovat
Návštěvník Odesláno 24. leden 2019 Odesláno 24. leden 2019 před 13 minutami, Scratch napsal: kdyz jim tam das 6x dopravu Hehe já mám zase naprosto opačnou zkušenost. Rok co rok již drahně let objednávám v Chotěboři revizi na kotel. Vždy mi řekne že přijedou až toho v Brodě budou mít víc - s tím problém nemám. Ale taky mi vždy účtujou dopravu Chotěboř - HB a zpět . Obecně s tím taky problém nemám, ale aspoň by nemusela do telefonu řikat že pojedou až toho bude víc. Asi těm ostatním neúčtujou nic. Druhak jsem tady měl v létě tři zedníky, dělali mi na dvoře takovou zídku. Dostali fungl novou rychlovarnou konvici, tři hrnky, kafe, čaj, cukr, smetánky aby si vařili dle potřeby. Voda teče na dvoře z kohoutku. Barák byl zamčenej, nikdo doma nebyl. Každej den žena po nich myla ty hrnky od kafe, aby je měli ráno čistý a za týden přijdu a konvice prasklá. Nikdo ji nerozbil, tak měli lejno. Je to zase o lidech. Citovat
Guest Scratch Odesláno 24. leden 2019 Odesláno 24. leden 2019 @kirkiz: no to je pak vychcanost a cechacstvi. Jak pise, je to o lidech Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.